Monday, March 2, 2009

berpanggang di PD

kisahnyer bermula pd pagi semlm..seawal 5.15 pagi ahad..x penah dibuat, aku bgn pepagi buter utk menyiapkan tugasan memasak nasik lemak..nasib baik lauk²nya sambal tumis ikan bilis & ikan sembilang berlada dah aku siapkan mlm sabtu itu..memudahkan utk aku menyiapkan bekalan utk berpiknik spt yg dirancang 2-3 hari sebelum nye..biasalah plan slalu last minit..tu kena tnya jurugambarnyer lah kan den ikut jo memandangkan dia yg nak amek gambar² superb di bwh ni hahaha..;-)

ada org tu janji kul 7 dh nak gerak..mlm tu siap sms bagai..anak² aku tido rmh makde a.k.a zubye adik aku tu ler..setelah beberapa kali arash menelefon atuknya supaya dtg jugak amek diorg mlm sabtu tu sbb nak tido rmh makde..dtg jugaklah atuk dan nenek ketika mommy sdg sibuk memasak..mmg x sempat nak htr diorg..daddy tarak ada kelas sampai mlm huhu..nasib atuk & nenek kesiankan cucu² dtg jugaklah jemput..ma kaceh atuk ;-)

kesudahannya kitorg bertolak dr rmh zubye dlm kul 8..biasalah tu kan janji melayu :-p sampai PD hampir kul 9..kitorg gi Teluk Kemang..alangkah terperanjatnye akak tgk perubahan yg mmg marveles..x mcm zaman aku dok sana dulu..yer aku penah dok sana selama 2 thn utk melanjutkan pelajaran hehe..

mmg cantik dah tpt tu skrg..pantai bersih dah bertambak siap ada khemah² memudahkan utk family berpiknik dan melepak²..tpnye kena byrlah..oleh krn memikirkan kesenangan dan keselesaan maka dgn itu pakdenye telah membayarlah sebyk RM40..

anak² bila tgk air x kisah ler air laut ke air swimming pool ke..mmg x menyempat²lah nak tukar baju mandi segala..ada srg bdk tu tarak mood nak posing sbb tgk org lain dah tukar baju..buktinya cuba tgk gambar di bawah;-)

betapa fakenye senyumannyer iteww kan..masa ni dia dah berbuluss tgk abg ngan ipan tukar baju dan bermain² di gigi air ;-)

cantikkan air laut dan pantainya itewwww...mmg impressive sungguh lah PD skrg nih..thumbs up!!


bersama² pakde mereka..malangnya tarak pic ngan mommy & daddy..sbb daddy swim sampai tgh..mommy lak kejap² lari gi kat kemah tu..takutt panas hehehe..

oooohhh..i really luv this pic..

tgk ler tu pakde yoyoor show off sommersault bagai..mcm real je kann..haha..

haaa ada jugak ler pic si jurugambar ngan atuknya..tgk air splash² tu..geram takk..

another my fav pic..pakde gak pelakon utamanya..wehhh camne lah aku tarak pic camni..haa..lg satu pic kat bwh nih..aku tau aksi agak melampau..tp tu jer lah aksi yg paling ekstrim yg dpt dirakamkan..wakakakaka..haaa..sorilah kpd sesapa yg tak bersetuju aku letak pic camni..;-)

haaa tu diaaa..amek koo..mcm aper tah melompatt..lepas gian kekekeke...ohh ya..kitorg berempat ada naik banana boat..tp xde piclah sbb jurugambar pon naik sapo nak amek..atuk ngan nenek tlg jaga bdk² tu..x berani lg lah nak bwk kecik sgt..takut diorg terkujat huhu..

byk lagi pics..tp makde lom upload lagi..nnt jengok²lah EOG dia mcm biasa...rasa²nya pic makanan mmg tarak ler..sbb semua dah excited nak mandi jer..mmg puas betol bdk² tu berenang sampai ke tpt yg xleh jejak kaki..tp msg² pakai arm floatlah..

sampai rmh dlm kul 9.30mlm sbbnye lps minum² kat sana dlm kul 4 ptg gerak gi rmh pakngah kat senawang tu..kat situ x amek gamba pon sbb masing² kepenatan..yg pasti aku epi sbb bekalan semuanya habis..ada sikit lebih kasik je kat makngah senawang tu hehehe..

ari ni start keje..dok teringat lagi keriangan semalam..pasni kitorg plan nak gi redang plakk..fuhhh mmg x sabar rasanye..tgk ler keadaan camne..aku ni mmg sukakan aktiviti air nih..gi pulau² snorkeling² ke..fuhh bestnyer..yg pasti kali ni kenalah bwk debab² dua org tu..diorg pon suka aktiviti air gak maklumlah mak pak dia yg ngajar huhu...

so skrg ada sapa² yg teringin nak gi PD..dipersilakann..kuarlah pepagi..sampai sana org x ramai lagi..bleh mandi puas² mcm kitorg kul 1.30 ptg baru naik...brp jam dah berjemur..nasib baik kulit aku tak gelap..2x letak sunblock tuu jgn tak tau..sayang wehhh klu kena sun burn lambat nak cerah..anak dara aku nyer pipi dah mcm pakai blusher dgn mata sepet yg membengkak sket..hehe..cian adikk..abg lak nampak gelap dr kebiasaan..xpelah janji kita epiiiiiiiiiii...;-)

p/s : ari ni aku tarak sora..mungkin gara² menjerit di atas banana boat (al maklum lama x naik gayat sket huhu) dan tertelan air masin beberapa kali owaaa :-((

16 comments:

KhaLifah feDi said...

almk cik aqish t'ingat aq masa picnic kat kota sedili...emm......

sampai terminum air laut..hehehe

mner pic. cik aqish...???

AQisH said...

KF - alamakkk..u x kenal ehh adehhh...yg baju itam tu lerr..x caya ke huhu..

Dee said...

aritu gi xlah secantik itu..ke sbb camera u canggih aqish...hehehe..tp kalo gi redang jgn lupa amik gambar byk2..ssssgggtttt cantek..

AQisH said...

Dee - i sampai awal² pagi..org x ramai lg..pantai pon bersih je..yg pasti mmg lagi cantik drp dulu ;-)

redang tu for sure..baru pegi skali dulu..teringin sgt nak pi lg..

alladiin said...

gambo lu lompat tu mmg mabeles lah...wa pun tak berani post cam tu..hehe..gurau jek...

Bulan 4 ni mungkin wa pun akan sampai ke redang atau perhentian atau tioman..lum decide pulau yg mana lagi..wa plak, klu nyelam akan berjam2..sampai bot nak tinggalkan..

AQisH said...

alladin - kih² pose berani mati dari wa ahhahahaha..

nak gi redang gak eh..lu best lah ada lesen scuba..wa gak yg terhegeh² lom ada..takat snorkeling tu bleh aaa..bestnyee..

Diana-k said...

nice pixiess kak!!

dakgilachoc a.k.a nani said...

seronoknyerrrrr...jeles ni jeles...heheheh....

AQisH said...

diana-k - all the pix taken by my sis ;-)

nani - ko gi lah PD gak amek gambo byk2 mskkan dlm blog ko tu hehe..

janesach said...

patut la rasa bergegar sampai ke batu caves hari tuh!! abis senget dah patung si 'murahguru' tuh!!! ahaks....

en_me said...

ammvoiiii, melompat ghitewww..

Mama Mya said...

bestnye picnic2 pastu gambo2 sume cun banget.. mau x hepi sampai melompat u hihihi

mama mya
http://www.quefamili.com

4 Kay-E said...

Awalnye bersiap2 bawa bekal. Mesti semua semangat. Best sgt tengok semua gambar2 ni.
rasa mcm nak gi mandi laut je.. heheehe..

pinkiss said...

eeerr.. dah sampai teluk kemang tu.. tak singgah beli keychain glam ke tin..

Aida Narina said...

Hi there :)

Nice knowing u. Just dropping by to say hello.

Btw, if you have the time, do drop by at my sales blog. We have Tie Rack scarves instore all the way from UK :)

This is So Fashion. Thanks darling!

rasp said...

mmg nampak ceri and hepi tul uols kat situ...fuhhh gambar plak kelazzz gitu!