Monday, December 14, 2009

sudi²lah bertukar link

sila²lah tinggalkan komen dengan meletakkan nama & address blog anda yer..

terima kasih ;-)

Monday, November 23, 2009

fenatnyerr..

lately ni mmg aku terasa sgt fenat..pulak² wiken lepas aktiviti penuh..sabtu lepas ofis organise treasure hunt ke Senai..aku daftarkan diri jugaklah walaupun kitorg x hunting pon sbb anak dara tu ada konsert kat Putrajaya..jadinyer abih konsert terus kitorg gi terus ke hotel Mercure Golf Resort, Senai..santek gakk hotel tu eh..anak² aku teruja nak terjun pool jer ler ape lagi kan..

pastu semlm lps chk out gi jenjalan kat rmh kwn di skudai..mak dia msk sup merah tulang kambing..fuhh mmg maveles..kenyang sampai ke mlm..x sempat nk snap pic pon sbb sgt teruja nk mkn kihkih x senonoh tol..ptg kitorg gi jenjalan kat danga bay..naik beskal yg bleh naik ramai² tu..best gak wpun terasa penat mengayuh..anak dara tu dah merengek nak main menan kat situ tp x dpt ditunaikan sbb ari dh ptg nnt nak blk kl sbb mommy keje ari ni..merengek ler dia srg² dlm keta..ciannn..

lps gi minum² kat jln chat x silap nama tpt tu..mmg sedap chikong panas chikong sejuk bubur cacar..kata tuan kedai nak amek ode..sempatlah lepaskan dahaga lepas penat mengayuh..pastu gi pusing² bdr JB yg agak jem ketika tu..nampak ler singapore kat seberang..teringin plak nak gi..tapi bila yer..dh hint² gak kat en.zaim katanya InsyaAllah..ayat stendet lah kan..

akhirnya sampai gak aku kat JB..mmg aku x penah sampai situ pon seumur idop huhu..wpun sekejap jadi ler..ada rezeki bleh pi lg..dgr citer tpt mkn kat sana mmg best² malangnyer kitorg kekenyangan dek pekena sup merah tu terus x brp nak selera mkn di luar..

bertolak dari JB kul 7.30 mlm..sampai kl dlm kul 10 suku..fuhhh en.zaim kemain drive laju mentang² mem sebelah tido sepanjang jln..(fuhh nikmat:-p) pastu ari ni bgn pagi kena pi keje..yg diorg dok titon lagi..mana aci harus kacau diorg bgn skali tgk mamy dh nk gi keje..

dan ari ni aku terasa sgt²lah letihhh jer..nak muntah pon ada ni..uwekk uweekk..errrkk..maklum nafsu mkn amat tinggi mendadak gak lately nih..angin perubahan melanda..hope sihat walepat liat ler hendaknyer..:-D

gambar² percutian klu rajin nnt aku load..pic konsert pon x brp clear maklum kamera cap ayam je..nk tunggu yg dslr lambat lg baru dpt bln dpn kot..mabe akan upload dlm FB jer dulu..tgk camne ehh..


Tuesday, November 10, 2009

tlg cuci toilet akak bleh takkk..

ehemm..ada gak yg tertanya² n3 kat bwh tu eh..alaa tu testing jer..camne nak wat protected entry gitu..kiranya sapa² nk baca haruslah memasukkan passwordnyer dulu..poyoo jer kan..

ni nk citer kisah weekend yg lalu..rasanye mcm dh lama je x wat ruangan mari bercerita..mmg blog ni suka menyepi tawww..haa ok² nk citer lah ni..sabtu lepas aku gi kenduri kawin kawan sek. rendah kat restoran d'saji felda..jgn terkejut still keep in touch tauu..tq to internet yg membolehkan kami masih berhubungan..aku gi ngan anak² dan anak buah en.zaim..oh ya now ada anak buah dia dok ngan kitorg sbb dh dpt keje kat KL..en.zaim x dpt join sbb dia kena keje..so akak ler kena entertain diorg..

kwn kitorg si pengantin lelaki iteww..zarhari namanya..isterinya bernama assmah..selamat pengantin baru..semoga kekal ke akhir hayat..

bergambar bersama pengantin..ni laa kwn² sek. rendah aku dulu..sebahagiannya sahaja..gambar agak kelabu asap sbb guna kamera cap ayam jer huhu..

blk dari kenduri ni..kitorg berpakat gi bdr tasik selatan..nk melawat seorg lg kwn kami yg baru sahaja kematian suaminya akibat penyakit strok..sedih dpt berita mcm ni..penyakit boleh menyerang sapa² jer x mengira usia..begitu juga maut tak tau bila..aku terfikir klulah perkara mcm ni berlaku pada diriku ini bagaimana yer..kuatkah aku utk menghadapinya..aku berdoa semoga kawanku itu Lela tabah menerima ujian ini..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..semoga roh suaminya dicucuri rahmat..

lps melawat Lela..aku mengajak diorg singgah ke rmh..lg pun jarak nak ke rmh aku x jauh mana..sempatlah aku mengsms en.zaim utk prepare apa patut sbb ada 3 keta nk dtg serang hehe..

sempat jualah bergambar kenangan sbg bukti diorg dh dtg..actually ada yg dh dtg raya ari tu kecuali syafril yg baru first time jumpa semenjak kami meninggalkan sekolah rendah dulu..yg berkaca mata iteww la..mereka sempatlah disajikan dgn cucur udang dan pisang goreng yg disediakan oleh en.zaim..yelah tu..gi beli jerrr :-p tima kasih yer korang sudi dtg rmh..lain kali kita leh borak² lama lg..kesian diorg nk balik awal takut tuan rmh x sempat nak bersiap..sebab malamnyer aku nak ke siniiiiiiii..

haaa..aku gi istana budaya berdua saja ngan samiha anak buahku itewww...giliran en.zaim lak entertain anak² mlm tu..kebetulan abg ipar dtg dr KB ada pertandingan tarian lg kat PJ jadinya diorg gi sana..kitorg gi sini..tengokkk...

Cuci The Musical..;-) mmg best citer ni..tima kasih kat bos aku yg kasik tiket free drp berjaya group..ni jer ler gambo yg ada..(mlm tu aku agak sengal sbb tertinggal kamera) almaklum masa show mana bleh amek gambo kang ada jer org menyuluh kitaa..org tgk hp pon diorg suluh gak bknnya nak amek gambo pon..teater ni pon dh abis ahad lepas kan..mmg best dari awal hingga akhir..dok gelak sakan jer tgk diorg ni berlakon..watak yg menyerlah Awie, AC & Adibah Noor..cayalah..ni first time aku nengok teater moden selalu gi tgk citer² bangsawan jer janji musical klu x harus aku tido jer dlm panggung tu spt biasaa hehehe...



Thursday, November 5, 2009

jadi ke x ni..

seorang budak yg gumbiraaa..

penah x korang tengok budak kecik yg sukaaaaaaaaaa mkn nii..sila lihat pic di bawah..





haaa..jgn x tauu dia sdg asyik masyukk menghirup sup gebok (gear box) dgn straw tuuu..sebelum tu sgt bising mulutnya "mana sup gebok adikk mana??" sbb lama menunggu sup x sampai² lagi..bila dah sampai aksinyer agak extreme..haiisshh bdk kecit ni laa..mana plak dia blaja mkn sup nih..emm..mmg laah anak org kelate dia ni tauu :-p

tpt kejadian di Ani Sup Utara, BSP..pada mggu lepas dinner kat sini..lama x pekena sup diaa..emm..mmg yummy..kitorg mmg ode sup ni jer..kenyangggg tol..alhamdulillah ;)


bila dah selesai semuanye dia adalah seorang yg sgt gumbiraaaaa...kemain lagi minah ni tawww..

Wednesday, November 4, 2009

hawatnyerr..

aduhhh..pehal lah aku ari nii..rasa mcm nak telan org jerr..dari smlm lg ada je menda yg buat darahku mendidih..tetiba lak jadi stress..keje x ler terok sgt..cuma bila berdepan ngan karenah² yang x munasabah ni yg buat kapla pusing..x pasal lak ada org yg kena semburr..

err..adekah waktu ituu sudah sampaii..isshh..bilalah yerr...lama dh tunggu x sampai² lg..isshhhh..rimass..

Ya Allah..kuatkanlah iman hambamu ini..tingkatkanlah tahap kesabarannya itu..

Amin..

Saturday, October 24, 2009

Friday, October 23, 2009

haissshhhh...dah tua sgt ke..

Salamm semuaa..fuhh mmg berzaman x update kan..mcm² peristiwa dah berlaku lps raya ni..yg tu nntlah next² n3..tapi lom tau bila nak kuar..dok ada dlm draft tu jer :-D

ni nk citer psl ari ni laa..ehemm..ada org tu punye besday ari nihh..yg ke tettttt..terbalikkan saja angka haribulan ari ni..itulah usiaku..yerr..akak nyer besday daaa...

ni nak cerita hadiah yg aku dpt hari ni..

hadiah #1

hadiah ni dh dapat awal seawal ari Isnin lepas..iaituuuu..aku kena penyakit gatal²..sama pulak ngan kwn aku yg srg tuuu..habis naik bintat² kat leher, peha, kat belakang lutut ala kat pelipat tu laa..dan dkt tettttt..tpt sensitip huhuu..dah gi amek ubat..rupak²nyer sekadar bleh ilangkan gatal je..tu pon sekejap..kena gi cucuk montot gak kot pasni..adehh..aku saspek sbb mkn ciken wing masa jamuan raya opis ni..blk je rmh habis menggaruk sana sini..:-((

hadiah #2

tghari tadi gi Jusco..biasalah lunch hour..aku beli ler 2 kotak pewangi ambi purr car tu..dah byr semua..jenjalan..tibalah masa nk mkn..sampai kat tpt mkn baru perasan..ehh di manakah plastik brg tadi?? teruslah bergegas naik semula ke cashier..setelah menunggu beberapa minit kerana dia gi toilet x tahan lama dok kat kaunter gamaknye..jawapan yg kuharapkan amat mendukacitakan...bungkusan yg aku beli tu mmg xde kat situ..aku mmg dah amek..adoii manalah peginya..ku carik² di kawasan sekitar..tetapi hampaa..klu org jumpa pon musti dh kira hangus laa..nak taknak terpaksalah beli lain..dah ler lg sekotak tu kwn aku punye..apa nak buat labuu ganti jer laaaa:((

apekah tandanya iteww eh..dah tua bebenor ke gamaknyer aku ni..haissshhh..xtau ler..tapi apa pun aku nak pose gak pic baru amek pagi tadii..the besday girl..ooppss besday mommy hehehe..

yerr mmg korang penah tgk baju ni..baju raya ari tu tapi aku baru pakai ari nih gi opiss..dah tuaa sgt ke akak ni diknon oiii sadis tol..kenyanyukkan melampau ari ni huhu..



Thursday, September 24, 2009

pic 1 Syawal 1430

kami sekeluarga ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN (maaf byk2 kerana kekurangan update blog nih..ntah aper yg aku bz pon x tau ler;-)

tahun ni kami beraya di kpg en.zaim..mana lagi Kota Bharu, Kelantan ler..masih bercuti..insyaAllah Jumaat ni akan bertolak pulang ke KL..doakan keselamatan kami sekeluarga..

semoga syawal ini memberi kegembiraan kepada kita semua..dlm pada gembira ingatlah kpd yg tidak bernasib baik..berpada2lah beraya..semoga amalan dan ibadah di bulan Ramadhan yg lepas dapat diteruskan di bln2 yg mendatang..insyaAllah..


p/s : baju yg aku pakai tu sempat dibeli 2 ari sebelum raya di ampang park..nasib ada size lg..klu baju yg tempah tu elok..dptlah aku sedondon ngan anak dara tu..apelah nasib...huhu..

Monday, September 14, 2009

apalah nasib..

kononnya thn ni..buat preparation raya awal²..termasuklah penyediaan baju raya mmg dah setel sebelum raya lagi...nak tumpukan ibadah dlm bln ramadhanlah kekdahnyer..tapiiii..kita hanya merancang..Allah jua menentukan..

jumaat lepas aku baru gi amek baju yg dh ditempah sejak bln Mei ari tu..huhu..lama berjenggutkan baru nak amek..dgn konfidennya plak nak wat baju raya..kain dibeli thn lepas..baru thn ni agak menterhegehkan diri nk menempah..baju anak dara kainnyer mmg sedondon ngan maknyer lah kunun²...TAPIIIIIIII..owaa..musti ada tapii..baju aku mengalami masalah kebesaran yg dah repair pon besar gakkkk..wat mini kurunglah kunun² pastu ngan tailor yg baru yg aku x kenal..kamikaze jer..sekali try dpn en.zaim..bleh dia nye stetmen "betoi2 kampungan ler tailor ni jahit" owaaaa..sadisnyaaaa..:-((

abih tu camno nih..terpaksalah gi carik baju siap gak..adoilah..patutnya gi care4 tadi tp x jadi..silap² kena beli utk anak dara tu punye skali..nak sedondon punye pasal..

moralnya..xyah ler gi gatal2 nk tempah kat tailor x kenal..nak murah punye pasal..dah jadi kena beli lain lah pulok..aku x tau ler ada kekuatan ke idak nak pakai baju tuu..org kampung en.zaim pon rasanye x jahit "sekampung" tu..hukhukhukkk..

klu korang tgk potongan baju tu..adoilaaa..mcm thn 70-80an jer tau..lbh tepat lagi udah mcm pesen cikbedah menteri miti dulu tu..owaaaa :-((


Thursday, September 10, 2009

lamanyer aku bercutiii..


taraaaaaaaaaaa..tgkk bdk² ni dikerah utk melipat kain baju msg² mlm tadi sementara mommy mengiron baju² nk pakai keesokan harinya (hari ni ler)..tu diaa stok seminggu x berlipat..actually daddy pon ado dikerah skaliii..tp dia menyoroks lak..

aku rasa setiap rmh akan ada masalah yg sama..pemandangan kain baju membukit adalah fenomena biasa pd org yg tarak maid..mcm kes smlm ni..yoyoor lah diorg melipatnya..kejap jer..pastu abih mommy gak yg kena rombakk..lipat sket tapi aksi² kuang lentang,kupu² dan tiarap segalanye adaa..

psstt..actually aku baru jer mai opis ari ni..setelkan hal rmh di samping wat sekut raya..aperr?? x cayaa..esok aku post gambooo..baru tawwww :-p


p/s : nampak sgt bilik aku tu kena wat soft touch sket..nnt² lah bajet dh yilekk ni..sbb pasangg kabinet baru hikhik..mcm ler aku yg bayo..nnt² aku post pic nye eh..;-)

Thursday, September 3, 2009

luahan rasa..tp xleh rasa² sbb posa

lamanye rasa x update..nk dkt dua minggu rupak2nya yer..maaflah krn "kesibukan" (ye lah sgt sibuk kan :-p) x dpt nk update selalu..tapi ari ni rasa aku nakkk sgt luahkan ape yg terbuku di hati sempena Ramadhan al mubarak ini..

pertama² nyer aku nak mintak maaf sekiranya coretan kali ni bakal mengguris hati sesiapa..ini sekadar pandangan dan pendapat aku sahaja..sekiranya x setuju..aku xleh nak wat aper..terimalah dgn hati yg terbuka gitew..wahh mcm serius smcm jer kan..mmg rasa² nak tulis serius ni..

aku terpanggil nak komen tentang situasi negara
ISLAM seperti Malaysia nih..awal² sebelum Ramadhan lagi kita dikontroversikan dgn berita model yg ditangkap meminum arak dikhalayak ramai dan hukuman ditangguhkan dengan alasan menghormati bulan Ramadhan...hari ni tgk sekabor lak..umat Islam telah dibenarkan semula (setelah larangan utk org Islam ditarik balik) utk menyaksikan sebuah konsert yg ditaja oleh syarikat arak lepas raya nnt..pastu konsert kumpulan luar negara juga bakal diadakan dalam bulan Ramadhan yg mulia ini..apekahh?? yg berlaku sebenarnye nih..hati sering tertanya² siapakah yang bertanggungjawab meluluskan permit utk adakan konsert sebegini di saat² umat Islam sdg mengerjakan ibadah puasa?? setakat permintaan org atasan yg suruh pertimbangkan semula saja x mencukupi..adakah mereka nak timbangkan secara ikhlas?? tak boleh ke guna kuasa secara TEGAS agar konsert² atau sebarang bentuk hiburan yg melalaikan tidak diadakan langsung pada bulan ini..klu x buat pada bulan2 lain lagi baguss..kenapa?? kita org Islam asyik nak jaga hati org kafir laknatullah sdgkan diorg tu langsung x reti nak hormat kita..agaknya kita jer lah yg sebok² laungkan Satu Malaysia..(kononnnnnn) adakah diorg tu benar² jujur dan ikhlas terhadap org Melayu Islam??

seperkara lagi..aku juga sering tertanya² kenapakah org yg berpuasa tapi masih tidak solat..masih tidak menutup aurat... walaupun aku tau aurat aku pon masih tidak sempurna..dan sdg berusaha utk menyempurnakannya..insyaAllah..ingin aku tegaskan di sini..aku bkn nak menunjuk pandai..dan mengakui aku byk sgt kekurangan yg perlu diperbaiki..cuma hati sentiasa berkata²..mata pula sering rasa tidak selesa..bila mana di bln mulia ini..org Islam masih berpakaian menjolok mata..terutama kaum wanita..pergi berbuka puasa di luar dgn memakai kain sampai ke lutut sahaja..baju ketat lengan pendek di samping menunjukkan lurah² dendam di tengah² tu..tidak terkecuali yg memakai tudung:-( dlm hati berkata..apekah maksudnya utk berpakaian mcm tu di bulan Ramadhan ini..? itu belum lagi lepas berbuka terus terpongkang kekenyangan sehingga mengabaikan solat maghrib serta isyak..apatah lagi terawihh..

mungkin ramai yg beranggapan tiada paksaan dalam Islam..tapi tahukah kita ungkapan itu hanya ditujukan kepada org yang
BUKAN Islam..di mana tiada paksaan bagi mereka utk menganuti agama Islam..tapi bagi kita yg mmg dah sedia Islam sejak lahir (bersyukurlah sbb Islam dari lahir) WAJIB kita mentaati segala suruhan Allah tanpa mempersoalkan hukum hakam yang terdapat dalam Al-Quran dan memberikan jutaan alasan utk tidak melakukannya..tapi zaman skrg bagaimana agaknya yer..nak laksanakan hukum Hudud pon ada jugak Ulamak yg kata x sesuaiii di zaman skrg ni..nauzubillah..

sebenarnya aku amat sedih dgn situasi di negara yg konon agama rasminya agama
ISLAM..bila mana org Islam sendiri yg memperlekehkan hukum hakam dan lebih gemar menggunakan perkataan "oohh..skrg bkn mcm zaman dulu..skrg dh moden..x sesuai nk ikut cara zaman nabi tuu" adoilaa bleh plak ckp camtukan..mungkin mereka blom rasa seksanya nak mengadap sakaratul maut nnt..xpelah semoga Allah memberikan hidayah dan mengampunkan dosa² mereka..

maaf sekali lagi..klu n3 ini agak emosi..inilah antara perkara yg membelenggu benakku dari dulu...aku inginkan sebuah negara yg benar² ISLAM..apa yg ditakuti sekiranya byk sgt kemungkaran yg kita lakukan...datanglah nnt bala Allah tanpa mengira sesiapa termasuklah orang yg melakukan kebaikan..(skrg pon dah kena..cthnya selsema babi tu) sama²lah kita menjadi mukmin yang bertaqwa dan berhijrahlah menjadi mukmin yang lebih baik...(peringatan utk diri sendiri dan sesiapa yang membaca..) AMIN...

Friday, August 21, 2009

SELAMAT!! SELAMAT!! SELAMAT!!

fuhhh..dah seminggu rupenye blog ni dibiarkan sepii...bkn aper..mungkin tiada ape yg ingin dinotakan di sini..klu ada pun..takut plak mengundang salah sangka dan aku amek keputusan lbh baik diam sementara...(wahhhh ayatttt..x bleh blah kan :-p)

terlebih dahulu aku nk ucapkan syukur Alhamdulillah..krn dgn izin Allah aku masih bernafas lagi hari ini..mudah-mudahan diberi peluang utk menikmati lagi Ramadhan pada thn ini..insyaAllah..

hari ni 21 Ogos 2009, genaplah usia en.zaim yg ke dotdotdot haha..oklah yg ke 40 thn..org kata life begins at 40..emm..mungkin jugak..dikesempatan ini..aku nak mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada en.zaim cayangg..(walaupun tau dia x baca pon blog nih) semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki utk dinikmati bersama kami..;-) masih berpikir² nk kasik adiah ape laaa utk dia kali ni..mmg payah rasanye nk beli hadiah utk org lelaki ni kan..ye lah..semuanya dia dah ada..ada sapa² yg penah mengalami nasib yg sama? apapun mungkin hadiah terbaik ialah dengan kesetian dan kasih sayang yg tak berbelah bagi buat suami terchentaaa..wahhhh..rasa mithali di situ..;-) tapi betollah..biasanya lelaki mmg x byk permintaan selain daripada mendambakan layanan mesra dan kasih sayang seorang isteri..insyaAllah akan kuberikan yg terbaikkk..;-)

keduanya..aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kpd pembaca blog ini..terima kasih kerana rajin singgah..semoga ramadhan tahun ini memberikan seribu rahmat kepada kita untuk berubah menjadi insan yang lebih baik dgn mentaati segala suruhan dan meninggalkan segala laranganNya di samping dapat melipatgandakan ibadah di bulan yang mulia ini..

aku sendiri mempunyai keazaman dan cita² yang tinggi dalam bulan ini..tidak sabar rasanye utk berpuasa dengan keluarga pulak² ini adalah Ramadhan pertama kami di rmh baru..pasti perasaannya pon berbeza..

di sini juga ingin aku memohon jutaan ampun dan maaf kepada semua yg mengenali diri ini di atas segala perbuatan dan percakapan yg pernah menyakiti hati kalian..semoga kita dapat menyucikan diri dari segala dosa lampau dan bertekad utk tidak mengulanginya lagi..insyaAllah..

Salam Ramadhan buat semua..


Thursday, August 13, 2009

pagi² dah kasik aku emo laaa...

sapa dgr MixFm segmen Dearly Deported tu...pagi ni agak sedih kisahnye yg membuatkan aku lak yoyoor nangis dlm keta..tapi sebelum tu..meh aku kasik background segmen ni dulu...aku copy paste je lah yg tulis dlm website radio tu eh..

MIX fm’s Dearly Deported is bringing loved ones back to Kuala Lumpur.

For two weeks this August, MIX fm is flying the loved one to Kuala Lumpur and we will take them straight to the MIX fm studio. We’ll put the overseas relative in one studio and the Malaysian-based relative in an adjoining studio. They will be able to see each other, but won’t be able to talk to each other.


And then the Malaysian-based relative will have to answer 3 questions about their overseas relative.


· Get ONE right – they spend 10 minutes together;

· Get TWO right – they get 1 hour together;

· Get all THREE right – they are reunited for 2 weeks!



But if he or she gets none of the questions right – we will instantly deport the loved one. No hugs, not even a chance to say hello... we take them straight back to the airport and put them on a flight back home!

haaa..hopefully korang paham..aku malas nak translate :p so kisah pagi nih lak..camni..copy paste lagi lah :-D

Today... they will be reuniting another pair of sisters. Frieda (she lives in KL) and Vierra (she lives in Mauritius) are sisters who haven’t seen each other in 8 years. The last time Vierra saw Frieda, she was pregnant. Now, that little girl is 8 years old. But Frieda’s daughter has never seen her Auntie Vierra.

Will the family get to hug and be with each other for the first time in 8 years? Or will Vierra be deported after spending nearly 20 hours on a plane to get from Mauritius to Malaysia?


pagi tadi si kakaknya Frieda ni..jawap semua salahhh..kesian sgt bila dgr diorg dok nangis..yg aku pon layan perasaan sekali..ye lah bayangkan bila org yg kita sayangi yg sdh 8 thn x jumpa..terbang dlm 20 jam ke sini tup² langsung x dpt nak peluk² cium segala..sekadar lambai² tangan kat glass window tu jer..aduhh..mmg meruntun perasaan..

TAPIIII..oleh kerana keadaan begitu emo ketika itu..penerbitnya kasik lagi satu peluang utk anak Frieda, Maria (8 thn) jwp satu lagi soalan..klu betol, Vierra bleh stay 1 hari dgn diorg..akhirnyaa berjayaa gak si cilik tu jwp dgn betol..bolehlah reunite only for 1 day pon xpelah at least dpt gak spend quality times together²..

fuhhh..aku lak yg rasa lega..now tgh tunggu diorg upload video dlm website tu..nk tgk ape jadi tadi..smlm dok layan video ni di mana diorg terbangkan seorg anak yg study kat US..si kakak dpt jwp dua soalan so depa dptlah spend time 1 jam..seluruh keluarga ada dlm studio..dan sebagai seorang emak haruslah aku juga emosi di situ..huhuhu...

best gak reality show camni kan..pastikan kita bersedia dan tahu hal² personal ahli keluarga baru leh jawap dgn jayanyaaa..x sabar lak nk tgk sapa lak yg diorg akan bwk pulang pasni..

apapun family is everything to us..betol kann ;-)


Friday, August 7, 2009

meh test mehh..

dah tarak n3 nak wat..saja dok blogwalk tadi terjumpa lak website ni..aper lagi mai try test laaaa..;-)

61 perkataan

Speed test



pada rakan² PPD kuu..meh ler try² skill yg adoo tuuu..akak rasa mcm laju tp hawat 61 perkataan je eh..huhu...

Thursday, August 6, 2009

alahaiii si rock kapakkkk..

di suatu pagi yakni pagi tadi..ada srg wanita yg yoyoor bekerjaya sdg memandu ke pejabat sambil mulut terkumat kamit melafazkan kalimah.."ku mencariiii bayangmu tiadaaaa.. di langit biruuu..di lautan apiii..kau hilang nan semakin jauhhh..hujung duniaaa kita berjumpaaaa..." aduhh sungguh jiwang bunyiknyerrr..


gara² tema rock kapak pagi ni lah..wanita itewww segar bugar dan x mengantuk seperti selalu..tanpa segan silu buat show rock plak dia dlm keta tu..isshh² ape nak jadi nih..cuba soh ngaji haruss tertido terus gamaknyerrr...

kan aper..aku kan membesar zaman 90an tu..ehhh..aku ke wanita tuuu :-p haruslah teringat nostalgia lagu² rock kapak iteww kan..dengan lirik² yg puitis..wpun rockk..cuba lagu skrg..tak dapekk doo..jenis lagu liriknye mcm bercakap biasa joo..yo yooo..


aku dah try tempek lagu Kain Cinta Putih - Putra dlm ni tadi..tp mcm x bleh lah pulokk..isshhh..kalu nak dgr gi sini jer lah ehhh..layanzzzz ;-)

Wednesday, August 5, 2009

AWAS!! jari anda bleh sakit membaca n3 ini..

YA AMPUNNNNNNNN..sudah nak basii dah citer kali niii..tp ape buleh buat..masa x mengizinkan nak update sbbnye dok upload pic satu² seber terok sket..blk rmh lak x larat dah ngantoks..

meh la layan gambar² yg byk ni ehh..jgn mareeee..konpem penat jari korang nnt ahaks..actually ini trip kedua bagi aku..sbb thn lepas dah pegi ngan kengkawan..gambar² ngan kengkawan ada kat sini..

kisahnye bermula pada 23 Julai lepas..di mana aku dan keluarga bercuti² ke Bandung, Indonesia..(23-26 Julai 2009) transit di Jakarta dulu..pastu naik mini bas teruss ke Bandung...

apa² hal posing standard kat LCCT tu ler..tambang murah ler katakan....

anak² sibuk dgn stroller..nasib bwk ni..buat ilang bosan diorg menunggu..

rakan² seperjuangan..tgh sibuk nampaknye ;-)

x sabar dah diorg nak naik plane..kat departure hall..

ok..kita nak landing dahhh..tgk santekk kan sawah padi..

dah agak lewat kitorg dinner nih..masing² dah kelaparan..benti kat hiway..ala² R & R diorg lah ni..mkn nasik padang..hentam jer lah mkn sampai licinn..semua lauk amek huhu..

wajah² keriangan pada keesokan arinya nak gi jln² soping² mkn²..


sedap mkn kat Sundanese Restoran nih..x ingat nama dia lah..

pose kat outlet Secret..


deco kat outlet di Bandung ni mmg superb..santek² sumernye..

psstt..ni baju adik baru beli kat Pasar Baru..beli terus pakai hokeyyy ;-)

antara aktiviti kami hari ketiga..pegi melawat² Gunung berapi Tangkuban Parahu..

apa² pun posing duluuuuuu..


inilah ahli² rombongan cik kiah pada kali ini..semua bwk anak dua org kecuali yg hujung tu masih honeymoon mood ;-)

kawah gunung berapi..x ingat ler yg ni aktif ke x eh..2x mai pon x ingat²..

harimau ni telah diawetkan..anak²ku sgt teruja melihatnya..tapi..no no no..cannot touchh..


inilah masa yg ditunggu² utk naik kuda kiut ni..dari KL lagi diorg sebok nak naik..sbb dok tgk pic mommy last year posing naik kuda kat sini..tp bkn kuda pink ;-)

deretan kedai² yg menjual cenderamata..

singgah jap nak rasa pisang gorengnya dgn sambal colek kicap yg pedas tapi sedapppp..

menda alah naruto ni..last year dah belikan pon utk arash..tp kali ni dia nakkkk lagiii..layankan jer lahh..klu x amuk plak nnt..

kiut sgt doll bed nih..pink sama ngan baju adik..suka sgt lah dia..

haa..dah dpt rembat satuu...

pastu kitorg gi ladang stoberi..


bkn main seronok diorg petik buah stoberi sendiri..

sikit jer..yg dipetik..rega pon murah gak..tapi sori x ingat ler brp..


haaa..tu diaaa..kami sudah dikerumuni penjual brg yg mmg x digunakan sgt..rimas weehh bila dah kena kerumun camni..tapi bila tgk muka diorg tu..mmg kesian jer..

haa tengokkk..mamy sudah dipawww..owaaa..amendalah yg aku beli masa ni..x ingat dah..yg pasti bukanlah bantal stoberi tu..muka arash mcm x pueh ati lak dia..mmglah x bleh ikutkan sgt permintaan yg x msk akal kdg² tu..

selepas jenjalan kat gunung dan stoberi park tu..kita singgah dulu kat sini..utk mkn tghari..


org ckp..klu gi bandung x lengkap klu x singgah ke Kampung Daun nih..haa korang yg nk gi tu..pastikan singgah mkn sini dulu eh..

nak ode aper lah ehh..

haa ode ni je lahh..terlupo den nak ode yg set punye..amek ni jer lah..sodap gak..

punya byk makanan yg sdp² telor ngan kicap gak lauk anak dara tuu..adoilaaa..makanan ruji ni..

masa ni gi kedai beli brownie amanda yg pemes itu..sedapp..sorilah pic lupo nak amek huhu..

eskrem durian ni pon sodap tauuu..

emmm...nyum nyumm..


dpt gak beli kasut adik kat Donatello..kasut mamy pon ada tp lupa gak nak amek gamba..



kitorg sampai Rumah Mode ni dah mlm..sempat soping 1 jam jer..sgtlah x puas ati..kata si jejaka berbaju merah itewww..

haa ni hasil soping mlm tu..pic keesokan harinya lupa nak snap..setelah disusun² segala beg dari 4 buah family..haa korang agak² jer lah camne eh..

di hari terakhir..angkat diorg kul 5 pagi..sbb nak kena rushing ke jakarta..flight kul 11.30..tp biasalah kuar awal utk elak kesesakan..diorg ni semua mmg tido pakai baju jalan siap²..senang pagi hangkutt jerr..xyah bsh muka hikhik..

bergambar kenangan bersama pak supir kami yg best..Pak Heri..

ini aja ya yg ibuk aqish soping..mcm sikit jer kan..wakakakkaa kiokkk..:-p

permandangan dlm epot..


sempat lagi lah diorg ni membedal maggi dlm flight tu..amboiii kemain korang ehhh...mintak nak mkn maggi x menyempat²..baru jer masuk dah mintak mkn..lom take off lagi..adoilah pening gak layan..sora diorg jer yg dgr dlm tu..

itulah serba sedikit kisahnye percutian kami pada bln Julai lepas..gambar byk..tp x larat lah pulok nak upload kat sini..aku dh mskkan dalam Facebook jer ari tu..sapa² nak tgk..dipersilakanlah klik di sini yerr...;-)



p/s : psstt..semlm baru dpt beli tiket utk cuti² mesia ajer..kali ni nk gi pulau di utara..bersama² ngan mak ayah adik badik segala..cdg nak gi lepas raya..haruslah membeli pinggan mangkuk lak..hehe..musti korang dah bleh agak ke mana kan..;-) ooohh..jgn salahkan saya nak berjalan jer..tetiba en.zaim ni bermurah hati nak blanja kitorg lak hikhik alasannnnn :-p