Thursday, August 13, 2009

pagi² dah kasik aku emo laaa...

sapa dgr MixFm segmen Dearly Deported tu...pagi ni agak sedih kisahnye yg membuatkan aku lak yoyoor nangis dlm keta..tapi sebelum tu..meh aku kasik background segmen ni dulu...aku copy paste je lah yg tulis dlm website radio tu eh..

MIX fm’s Dearly Deported is bringing loved ones back to Kuala Lumpur.

For two weeks this August, MIX fm is flying the loved one to Kuala Lumpur and we will take them straight to the MIX fm studio. We’ll put the overseas relative in one studio and the Malaysian-based relative in an adjoining studio. They will be able to see each other, but won’t be able to talk to each other.


And then the Malaysian-based relative will have to answer 3 questions about their overseas relative.


· Get ONE right – they spend 10 minutes together;

· Get TWO right – they get 1 hour together;

· Get all THREE right – they are reunited for 2 weeks!



But if he or she gets none of the questions right – we will instantly deport the loved one. No hugs, not even a chance to say hello... we take them straight back to the airport and put them on a flight back home!

haaa..hopefully korang paham..aku malas nak translate :p so kisah pagi nih lak..camni..copy paste lagi lah :-D

Today... they will be reuniting another pair of sisters. Frieda (she lives in KL) and Vierra (she lives in Mauritius) are sisters who haven’t seen each other in 8 years. The last time Vierra saw Frieda, she was pregnant. Now, that little girl is 8 years old. But Frieda’s daughter has never seen her Auntie Vierra.

Will the family get to hug and be with each other for the first time in 8 years? Or will Vierra be deported after spending nearly 20 hours on a plane to get from Mauritius to Malaysia?


pagi tadi si kakaknya Frieda ni..jawap semua salahhh..kesian sgt bila dgr diorg dok nangis..yg aku pon layan perasaan sekali..ye lah bayangkan bila org yg kita sayangi yg sdh 8 thn x jumpa..terbang dlm 20 jam ke sini tup² langsung x dpt nak peluk² cium segala..sekadar lambai² tangan kat glass window tu jer..aduhh..mmg meruntun perasaan..

TAPIIII..oleh kerana keadaan begitu emo ketika itu..penerbitnya kasik lagi satu peluang utk anak Frieda, Maria (8 thn) jwp satu lagi soalan..klu betol, Vierra bleh stay 1 hari dgn diorg..akhirnyaa berjayaa gak si cilik tu jwp dgn betol..bolehlah reunite only for 1 day pon xpelah at least dpt gak spend quality times together²..

fuhhh..aku lak yg rasa lega..now tgh tunggu diorg upload video dlm website tu..nk tgk ape jadi tadi..smlm dok layan video ni di mana diorg terbangkan seorg anak yg study kat US..si kakak dpt jwp dua soalan so depa dptlah spend time 1 jam..seluruh keluarga ada dlm studio..dan sebagai seorang emak haruslah aku juga emosi di situ..huhuhu...

best gak reality show camni kan..pastikan kita bersedia dan tahu hal² personal ahli keluarga baru leh jawap dgn jayanyaaa..x sabar lak nk tgk sapa lak yg diorg akan bwk pulang pasni..

apapun family is everything to us..betol kann ;-)


6 comments:

oMMy fiRuz said...

betul..betul..betul.. :)

Dee said...

kalo aku jd ko pun aqish sure meleleh..abis smokey eyes aku arini..hahaha..

rasp said...

true...famili is everything!
mmg leh menangis lah sis with tis segmen...

lily lotus said...

aduhai ly yg tak dgr pun nk tgkp leleh ni

alladiin said...

alamak..wa org retro lah.. tak dgr channel MixFM

4 Kay-E said...

Salam,
Selamat menyambut Ramadhan & Selamat Berpuasa...

Dari kami sekeluarga...