Wednesday, February 24, 2010

main masak²

akhirnya dapurku berasap jua setelah sekian lama..ahakss..

minggu lepas dok merayau² kat blog org..terjumpalah resipi puding nih yg sepatutnya dipanggil strawbery creamy triffle..tapi oleh kerana tukang beli bahan x jumpa buah stoberi pun kat giant rmh aku tu..jadi dinamakan saja creamy triffle..emm..cedappp..walaupun castard puding nye x brp nak keras mungkin akibat kacau kejap sgt kot..tp pd org yg x tau..kira jadilah jugak ala² puding berkuah gituuu..

inilah rupenye puding tu..lupa plak nak snap pic bila dh dipotong..kat rmh ada 4 org je..buat bekas kemain besar..nasib baik ada org dtg rmh sapa lagi family makde lah kan..dan sedekah sket kat jiran sebelah maka dgn rasminya mlm td baru abih..hahaha 3 ari tuuu..apapun stoberiku a.k.a adelia adalah tidak berapa suka.. dia lg suka puding kastard karamelku itew sbb puding tu ada telurr..adoilaa adikk mmg xleh dipisahkan dgn telur..maka kitorg bertiga je lah yg menghadapnyerrr...apapun tima kaceh kat blog ni sbb sudi berkongsi resepi..mmg sedaplah kak;-)

cuti ujung minggu 3 hari ni..anak bujangku dah request soh buat begedil & cheesy wedges ala² kfc tu..nasib dh jumpa resipi..dlm internet ler aper lagi kannnn..kena ler rajin² msk skrg ni..anak dh besar..kuat mkn pulak tuuu..haihhhh..

5 comments:

Diarihatiku1976 said...

wahhh .. sedapnya...

rasp said...

uishhhhh nampak yummyliciousnye...
sib baik rumah jauh, kalo tak i dah ketuk pintu mintak setupperware hehehehe

zubye said...

uishhhh betul sedap giler mami buat nih.. makde nak tapau tapi mami tak offer punnn!! :p

NaniRostam said...

Wah memang rajin masak.

Kak Nani sejak business kek ni, dah jarang masak...

Terima kasih sebab sudi mencoba resepi ku...My dear, triffle boleh bubuh apapun...kat whip krim tu boleh bubuh kacang macadamia, kalau base dia nak guna puding karamel pun boleh instead of sponge kek.

janesach said...

aku kan Qish... suka cuba2 resepi ni sebenarnya. Tapi org2 kat rumah aku tuh bukan kaki makan. Tuh yg payah tuhhh.... adessss