Thursday, April 8, 2010

nak promo sat

rasa mcm nak wat khidmat pesanan masyarakat lak ari nih dgn kata lainnya tlg promo tanpa bayaran ;)

kisahnya gini..pagi tadi aku attend latihan kat opis ni..tentang bagaimana utk mendapatkan maklumat berita terutamanya archive news, foreign news, speeches, databank, who's who (data tokoh²) directory dan byk lagi laa..



ni la dia yg kitorg dok berlatih menggunakannya sebaik mungkin..wpun dok keje sini dh lama..sebabkan menda ni pon agak baru jugak..baru x baru ler ada ler 3 thn kot..ntah ler aku x ingat dan jarang² guna plak tu..byk staff yg tak tau guna..aku lak guna pon sebulan sekali je..itupun nak check story stringers luar negara..sbb depa dok mintak monthly claim tu laaa..(emm..aku rasa korang pon dah bleh agak aku keje katne kann ;)

korang bleh klik kat sini kalau nak tengok..yg bestnya kita pon bleh carik news dalam semua akhbar tempatan tau..normally kan klu kita bukak berita online diorg..kita hanya dpt baca berita yg dikeluarkan oleh syarikat diorg je kan..tp dgn BLIS ni semua sekabor ada..yg penting kita tahu nak mencarinya..senang jer wehhh..xyah gi kursus ni pon bleh tau..betol daa..pulak² mcm korang yg dah advance tu ;)



lagi satu kitorg blajar gunakan Infolib Portal ni..ni klu nak mencari data² dalam library kitorg ni laa..byk menda yg kitorg blajar..cthnya camne nk carik buku utk buat pinjaman di samping bleh reserve buku² tu..wahh best²..cuma skrg portal ni kena tambahkan lagi novel² utk dipinjam sebabnya biasalah kannn org lagi suka baca novel daripada bacaan ilmiah ni hehe..lagi satu buku² motivasi pon bagus gak utk ditambah..selain nak carik novel..byk lagi lah info yg korang bleh dapat..cuba²lah klik sini yer ;)

sebenarnya menda ni semua antara produk² yg ofis aku offer utk pengguna luar..bagi kami staff ni bleh aksess semua data tu secara percuma..kitorg dpt user ID & pwd skali..tapi malangnya utk org luar yg nak dptkan full aksess seperti nak baca artikel² yg keluar tu kono lah langgan..

produk ni sgt bagus utk pelajar² universiti dalam mahu pun di luar negara..esp. yg amek mass comm tu kan..mmg byk manfaatnya..selain tu utk syarikat² korporat, kerajaan dan lain² pon bagus gak..sbb segala info berita di hujung jari anda saja..terutamanya utk korang carik archive news laaa..normally kat local Uni mmg byk yg dh langgan..so adik² yg nak guna tu bleh ler mintak ID & pwd kat library masing² eh;) kalau ada co. yg berminat bleh ler kontek no. yg terdapat dalam laman web tu..aku ni tlg promo jer..bukannya wat sales..x dpt komisen pon ;)

in between training ni..penganjurnya adalah buat kuiz² ni..antara org yg suka nar angkat tangan dan menjawap..aku ler..akak mmg suka jwp² pop kuiz ni..soalan pon ttg apa yg kitorg blajar tu la..xkan luar dari topik la kann..di akhir² latihan lak diorg kasik soalan bertulis la pulok..nak test kita ni ingat x camne nak guna carik info dlm website tu..kira ala² latihan amali laa..dan x kusangka berkat membuyong ni..akak menang adiah utama hahaha..poyo jer...

ni ler adiahnye..yg kecik 2 ketul tu hanyalah adiah waktu menjawap soalan lisan jer..yg beso tu adiah soalan bertulis..fuhh kemain laju akak jawap.. org pertama yg ngantor betol semua la pulok..wahh tetiba otak sgt pick up lak ari ni :-p

haa ni ler adiahnyaa..kiut gak bleh ler tambah koleksi deco dlm opis ni..err..korang penah tgk x opis aku..takut je nk tunjuk..tu baru nampak kaler dinding kann..klu tgk gamba penuh musti korang ala² x caya jer..ini opis ke rumah hahaha..apapun dulu aku penah blogkan gamba² opis aku kat blog lama..sapa² nak tgk..bleh ler gi sini tengok ;)

apapun ari ni rasa epi jer sbb dpt blajar menda baru..pastu dpt plak hadiah kiut miut tu..wa suka ati ja rasa wpun ia x seberapa ;)

0 comments: