Wednesday, January 26, 2011

membakar kalori di pagi hari, nasib baik cuaca mendung hari ni

apa yg ko merepekkk tu labuuuu...aisshhh...kisahnye ada srg bdk tu pagi tadi dpt sms mengatakan no hp dah activate dahh..sila masukkan sim kad yg baru..dgn tidak kesabaran tgh drive pon dia mskkan la sim kad baru kann..tapi time tu haruslah jem nenas di atas jln raya..baru leh menggagau² mencari wallet dlm beg utk kuarkan kad tu..


baikk dh mskkan dlm hp kuar plak msg sim card registration failed..aikkkk..xpe kita try lg skali..try lah berkali² di dlm keta sehingga laa sampai di ofis..siap mskkan dlm hp member sebelah lg tapi masih keciwaa..begitu jugak keadaan nye..tepon centre katanya kena tukarlah kad itu krn disyaki sudah rosak..


jadinya dgn penuh kondifen dan berwibawa bdk tu pon pegilah ke menara celcom yg hanya beberapa blok dr opisnya itu dgn menaiki kaki (sambil membuat catwalk dan ditiup angin sepoi² bahasa perancis)..yg mengambil masa 10 minit..sesampai di pintu msk seraya menegur pak guard..nak tukar sim kad kat ne..dia pon menunjukkan signboard yg mengatakan customer service sudah bertukar di jln ampang...sejak 1 ogos 2010...dgn wajah yg agak dukacita wpun masih kontrol keanggunan walaupun berselipar pink..harus pink sedondon ngan tudung baju suar dan wallet ehh..apa melalut ni..


haa best jer kannn..membakar kalori di pagi hari..bakar lah sgt..x kuar peloh pon padahalnya sbb cuaca mendung..pulang semula ke ofis dgn catwalk yg agak laju..bersama bau² asap keretaa yg melekat di baju yg bunga² pink..ok xde kena mengena ngan bunga² pink..cakap ajer yg hati agak panas di situ..sanggup bersusah payah berjalan berselipar aleh² hampaa xde ape yg dpt ditukarkan..


lain kali jgn over konfiden eh..tepon dulu..jgn ler ingat mentang² bgn nama celcom kat atas nye semua urusan leh wat kat situ..mcm tadi aku tgk kat signboard tu, ada celcom gak kat klcc..hati mula menggeletis nak gi situ je la krg..skali kol careline.. dia nasihatkan gi kat jln ampang..aaiisshhh..x dpt nak mencuci mata setelah hati agak kepanasan wpun cuaca dingin..ehh..aku ke bdk tuuu..chaittt...


2 comments:

makdara TERdiva said...

haha! aku smlm buat catwalk kat jln tun razak..agagagagaga :P

☆ lieya latif ☆ said...

lieya penah kene camtu...tukar laa simcard baru...kene la juga caj sedangkan bukan salah kite pun huhuhuh