Thursday, September 18, 2008

Lawatan Tapak

malam tadi aku dan suami serta anak² mengadakan lawatan tapak ke rmh baru kami yg entah bila hendak pindah..plan asal nak pindah b4 posa..ni dah nak raya..silap² lepas raya pulak..oohhh tidaksss...hopefully dptlah pindah next week ke..ada sket gambo aku amek utk ubat hati..ye lah dah berzaman beli rmh nih..baru thn ni repair sket²

pandangan dari sliding door..

yang ni meja makan yg simple.. sofa lom beli lagi..tgk bajet raya camne..klu ada bonus bolehlah abg belikan kan kan abg zaim ku sayangggg :-p

pemandangan nak naik tangga atas..kecikkan laluan tangganyer huk²
sesampainya anak² aku kat atas bilik memasing terdengarlah sora si abg menjerit sekuat ati "wowwwwwwwwwwwwwwww!!" tak berenti mulot dia ckp tuu..ruper² excited tgk bilik memasing hehehe..

yang ni bilik anak bujang tu...epi betol dia eh...mommy pesan mcm² tu sempena bilik dan perabot baru..tak tau ler brp lama jer dia ingat pesanan mommy tu kan..

yg ni plak bilik adik...tersenyum lebar dia yer...tak sabar nak mendiami istana kecik dia tu..

skrg tibalah masa bilik mommy & daddy plakk taraaaa..simple jer perabotnyer..hubby aku ckp "kita pakai katil nih buat sementara waktu eh" sementara duit tak brp ada ler maknanyer tu hik²..apa pun wardrobe tu yg aku berkenan sgt² sbbnyer beso dan lebar..8'x8'..haaa tak sabo aku nak nyusun kain baju dlm tu hehe..

dan di bwh ada gambar² selebihnyer..mana yg sempat jer lah snap..doa²kanlah aku berjaya gak pindah b4 raya ni eh..
pemandangan luar pintu bilik budak² tu..scary sket..mintak² diorg tak pi panjat buat stunt..


living room
gambar bawah lak lampu ala² nak romantik..hubby aku suka sgt lampu ini..

walaupun rmh aku ni kecik tak besar mana..standard size rmh teres biasa tu jer..tp aku ttp looking fwd utk menghias bak banglo..haa agak² bleh tak..ada duit semua jadikan...pasni bz beli brg rmh jer lah nampak gayanyer..buat lawatan tapak kat ikea plak ke..best nih..aku klu bab soping tak pyh diajar..idea deco terus datang mencurah²..tak sabo nyer nak beraya di rumah baruuuuuu..huhuhu...
bila dah siap sepenuhnyer nanti aku upload final touch eh..skrg ni tgh tunggu dapur belakang tu siap..ngan pemasangan dry kitchen cabinet yg dijanjikan selewat²nya Isnin depan akan siap pasang..kita tunggguu jer lah hasilnya..

3 comments:

Cromox said...

Aqish ... buat house warming ker... open house kat umah baru ker... jangan lupa ajak beb... excited tengok ... rumah baru.

AQisH said...

klu ada rezeki insyaAllah kita jemputlah..doa²lah semoga kita dimurahkan rezeki eh hehe..

mohd said...

I'm not surprise that you can came out with this excellent blog. (tho pink is not really my favorite color..hehe).

You are gud in chronicling even the tiniest details of your daily life, events surrounding you and peoples close to you. Your inner thought is well penned too. Even moto kapcai buruk pun cannot escape your attention and scrutiny..haha.

Hey..wats your fee like to create a blog for me..hee.