Saturday, October 18, 2008

Ayat-ayat CINTA

Owwaaa..3x aku taip entry ni la takleh save..bila edit dah terpadam bikin gue tensi aja!

Hari ni pepagi buter kul 7 aku dah ngadap laptop ni lepas antar en. Zaim ke muka pintu tu dia keje ari nih..tp tghari krg kitorg ada hi tea raya opis dia organise..opis aku lak jgn ditanya msg2 buat ikut dept jer tarak besar2an yg biasa buat dolu2 tu jgn tanya kenapa ok..

Bkn itu yg aku nak citer..aku nak citer pasal citer bertajuk di atas tu lah..en zaim sudah pandai skrg..soh kwn dia dload movie best2 dlm laptop nih..maceh yer lain kali klu ada yg latest dload ler lg hehe..

Indon klu buat citer mmglah best nak2nye dgn lagu tema yg bikin aku feeling jer..tp ada yg aku tak puas ati lah..kenapa org Islam yg berkahwin dgn agama lain..si kafir itu tidak perlu menukar agama? Patutnya klu citer yg berkonsepkan keislaman ni kena titik beratkan soal hukum yg sebenar2nya laa kan..Adakah itu yg diprektiskan selama ni kat sana..jgnlah Malaysia jd camni weh nauzubillah..apapun aku kagum dgn watak Aisya sehingga aku tertanya2 ada lagi ke manusia yg spt dia dlm muka bumi ni yg sanggup bermadu dan berkorban kasih klu tanya aku buat masa ni mmg tak sanggup ok..aku tak leh hipokrit huhu..

Jom kita layan jap lagu Ayat-ayat Cinta nyanyian Rossa yg menyentuh perasaan terutama org ppuan cam aku ni ler..biasa ler tu..klu lelaki mcm en zaim yg tgk citer ni musti dia ngantuk jer nak tido al maklum jln citer dia slow sket kena ada penghayatan yg penuh emosi utk menjiwai setiap wataknya..wahh ckp mcmlah berseni sgt aku nih..meh lah layannnnn...

4 comments:

leilaanuar said...

I love this movie! Cerita romantik yg keagamaan =)

pinkiss said...

Hmm.. aku suka sgt citer ni. Mmg besh. Byk moral dan teladan. Kisah agama, cinta dan pengorbanan.

janesach said...

Aqish, kalau ikut Novel asal dia, si Maria convert to Islam dulu sebelum kahwin dgn Erk.. lupa nama lak mamat tuh!! Heheheh.... Tapi, memang kalau tgk filem AAC tuh, tak baca novel asal, memang tak faham. Banyak lompat.

;0)

AQisH said...

laaa ye ke janesach ada novel citer tu eh..i tak tau ler..emm..mmg patut kena convert Islam dulu baru bleh kawin kan..diorg byk ptg nak cut cost kot hehe..