Monday, February 16, 2009

not so smart itu tunnel

aku x suka dtg lambat ke opis..wpun ari nih aku punch kul 9.03 pg..tetapku tak suka..ini semua gara² jem yg terok banget hari nih..padahal kuar sama je mcm selalu tu 7.30-7.40 ok..

bermula dr area rmh aku dpn the mines tu..dlm ati aku ckp hawat luar biasa jem ni wehh..smpt sms en.zaim dia kata ada eksiden kat tol the mines tu..sama² buat aktiviti ciuman montot pepagi buter..kesudahannya jem nak mampus..

aku pon amek keputusan ikut sri kembangan..oklah masuk sana sini kuar kl-seremban hiway..hasrat ati nak guna smart tunnel lah buat kali pertama selepas dikenakan tol..sampai² je situ WTH jem gak lps byr tol..adoiilaaa ape kes ni wehhhh..konon² nak elak jem kesudahannya terok gak kat situ..dah ler spjg kat situ tarak siaran radio..cd² aku pon lom transfer dr keta lama..adoilaa mati kutu den dlm tu..

nasib ler sampai opis tpt parking yg aku selalu cop tu lom ada sapa² yg amek..skrg aku malas nak parking dlm pagar..nnt pyh nak kuar ramai nar yg dabel² parking dpn keta ko..adoilah malas..psstt..actually ari tu chery aku dh kemek sket kat tepi akibat aku tergesel dan melekat ngan keta kancil kat sebelahh..mana taknye depa gi parking rapat² lah kat dpn keta tu dah ler susah nak ejas nak kuar parking paham²lah chery tu ala² mini bus jer aku tgk..

syyyy..en.zaim x tau..dia ingat ada org bukak pintu keta kuat² je terkena sket kat keta tu:-p korang jgn berani² citer kat dia..nahas korang nnt..kan aper x elok buat org gaduh porak peranda rmh tgga kan :-p




21 comments:

Dee said...

u sure ke en zaim u x baca blog u..kehkehkeh

dulu2 masa dee keje kat sg besi cenggitulah..smart tunnel yg x brapa smart..hehehe..

wiseman1stopcentre said...

saner jem..sini jem...kena bw roti ar mcm ni..
aper bole kita wat ye?

MasNurin said...

nasib ler kat perlis ni tak jem, kuar 7.30 pun sempat lagi punch kad sebelum kul 8.

AyKay said...

keter baru mcam gituw lah kak, sure kena scratch skit2. apa2 lebih baik gituw dari kena crash2.

smart tunnel tu cuma smart utk buang air kluor KL je, bukan smart sgat utk trafik. biasa lah jem2 tu boleh tengok2 org seblah ;-)

pinkiss said...

Hello, en. zaim. sila periksa chery anda dengan menggunakan kanta pada setiap inci body nya. sekian..

AQisH said...

dee - dia mmg tarak masa nak bukak internet nih..sbb tu i brani tulis hik²

wiseman - td mmg i bwk roti cuma x sempat nak sapu jem jer :-D

masnurin - ooo awak kat perlis yer..bestla tak mengalami keadaan di sini huhu..

aykay - nak tgk org pon dh tak lalu ler bro..mati kutulaa serik xmo guna dah itu tunnel citt podah..

pinkiss - tin u jgn buat statement seram kat sini tin oiii :-p

rasp said...

bila time jam then radio tarak, cd tarak mmg leh mati kutu kan, isk isk isk..

Abas bin Othman @ Toksu said...

Puan Ratu, tahu dah pot parking hang tuh, tapi tak manisnye si Cherry tuh dok sebelah tong sampah, sian ilang seri keta baru, hari tuh kitaorang siap dok usha-2 cherry ko tuh.. tapi kalau test drive lagi best, hu hu

AQisH said...

rasp - mmg mati semua kutu tu hik2

abas - biarlah saya sanggup sebelah tong sampah drp mau kena calar sana sini lagi huk²..mau test drive bulehhh..bayarr laaa :-p

alladiin said...

adatlah beb, benda yg diguna, sure ada calar2 tanda kita mmg gunakannya..

Mama Mya said...

kalau jalam jem memang x suka.. betul betul betul x suka jalan jem hehehe

mama mya
http://www.quefamili.com

dakgilachoc a.k.a nani said...

amboi2 alasan akak..nak gi ngadu gakla..hehehehehe....takperla kak..lambat sket je tu..:)

cikpedot said...

aku kalo masuk semak tunnel tu, aku jadi sesak napas, mana la tau tetiba exit kat lombong mana tah..

eniwei, en zaim... tolon la percaya kata2 cikpinky tuuuuu

AQisH said...

alladin - calar sket2 aje udehh pyh bwk keta org nih byk tol pantang larang nyer huhu..

mama mya - mmg tarak sapa suka jln berjem tat tu kan..

nani - wpun lewat sket je..tp dah tercalar kad akak tu hukk :-p

cikpedot - ped aku saja2 nak menerai td..ckplah sekali xkan ku ulangi lg huhu..hepp ko nih jgn ler ckp kat en.zaim..:-p

azreen said...

ala...takdela lambat sgt tu aqish.....hehehe

singamaraja said...

Auuum !

Coba-coba menulis ilmiah kak!

DrSam said...

salam,
kalau perjalanan ke tempat kerja mood dah tak elok, kerja hari tu pun tak berapa menjadi. dulu keluar rumah gelap, balik rumah pun gelap.

Serik betul.

www.katobengke.com said...

perpaduan dua warna yang cukup menarik......
sama kayak orangnya...heheh....

Gee said...

AQish, hati2 parking kat tong sampah tu. Dah brp kali keta kat situ kena pecah. Ikut sumber2 - hal ni sering berlaku especially time hari jumaat. Depa ketok pecah cermin tingkap depan dan curi apa yg perlu la..

AQisH said...

gee - ye ke..tp situ jer lah yg senang nak kuar..kat dlm pagar tu 2-3x dah experience amatlah susah sbb size keta dah berubah :-(

apapun akan take note dgn peringatan iteww ;-)

Uncle Lee said...

Hi Aquis, My bahasa is jurassic sebelum Merdeka and got to scratch my head reading your posting as I notice everyone uses short cut bahasa, ha ha.
But its fun trying to figure the words, ha ha.
You have a nice day, Lee.