Wednesday, February 11, 2009

u kiss u pay laaa..

mmglah menguji kesabaran di pagi hari..sdg aku asyik masyuk dgr HotFm lebih hangat dr biasa dlm keta di sepjg Jln Tun Razak yg mmg terkenal dgn tahap kejeman yg maha dasyat pagi dan ptg tu..tetiba dgrlah bunyi yg x brp nak best spt "gedegannggg.." di blakang keta ku itewww..

emm..konpemlah ada org yg berminat utk mencium montot cheryku yg solid tu kan..adoilaa hawatlah ko ni dah tau jem yg gi ikut rapat2 sgt tu pesal..terpaksalah aku kasik signal kiri benti kat tpt yg x menghalang lalu lintas..dgn kontrol gojesnya (maklum pepagikan haruslah gojes:-p) aku kuar dr keta dan disaksikan oleh keta² lain yg ala² x brp nak bergerak tu..

keta yg cium aku tu dipandu oleh srg mapiau dan ada srg penumpang di sebelah..dua² lelaki ler..yg memula kuar penumpang dia tu..lepas i ceramah knp lah nak bwk laju² kan jem ni.. blablablaa..baru driver dia nak kuar pastu ckp tarak pa per maaa..siap amek tisu lap² jer..aku kol en.zaim ler aper lagi soh dia ckp ngan mapiau tuuu..dah ler ala² eksen jer..mintak maap pon takmo..at least klu say sorry ke sejuk sket ati aku nih..ni sekadar ckp xde pa per maa..biasalah mcm tu..aikk aku dh sound dia pesal x reti mintak maaf dia still ckp biasa biasa..biasa tengkorak kooo..

mmg ler jenis bangsa ni x tau nak berbudi bahasakan..mmg xde pa per pon..calar pon x ,kemek aper tah lg..cuma yg aku harapkan perkataan MAAF tu jer lah..susah sgtkan masyarakat kita nih nak mintak maaf lbh² lg bangsa mapiau ni..sorrylah aku bkn nak racist tp berdasarkan pengalaman..mak ayah diorg nih mmg takde ajar nilai² murni kat anak²..aku tgk sendiri sbb aku ada jiran dpn rmh gitulah..mengherdik jer kejenye ngan anak²..mana tak anak² pon ckp kasar dgn org..tp satu je..anak² dia nasib baik berkawan elok jer ngan anak² aku wpun msg² x brp nak paham bahasa ape yg digunakan umpama ayam ngan itik tp msh bleh berkwn..

melalut dah aku nih..apapun mapiau td soh aku amek jer no plat keta dia tu klu x pueh ati..aku amek jer lah..nak soh kwn en.zaim tu saman jer keta dia konon² speed trap..tp aku rasa mmg jenis suka merempit gak ni..biar dia tawww hahaha..jahat x akuu :-p

kpd semua termasuklah si penulis.. pesanan penaja..klu dh buat salah tu ringan²kanlah mulot tu mintak maaf..x luak pon bkn kena byr pon..ingat BUDI BAHASA BUDAYA KITA..




16 comments:

pinkiss said...

err.. mmg hampes la itu mapiau. geram nih! sabar noni sabar..

suw said...

adoi ya..suka2 cium montot keta orang kan..sib baik sy ni baik..larikssss

dakgilachoc a.k.a nani said...

hikhik...sabo kak...sabo..hehe...sib baik tak apa2 yerk...huhu...syg kete baru tu :)

TiNiE said...

sib baik takder pa per...syukur

AyKay said...

alahai kak Qish. nasib akak baik tak apa2.

So, 'la tahzan'. biarkan si maupiau tu berlalu. nanti terganggu hidup seharian n terkacau tumpuan solat.

yg menulis ni memang mudah tapi yg mengalami bukan senang, tapi inilah test seharian, nak pilih siapa yg kanan... salam

KhaLifah feDi said...

emm mapiau btol kan kak aqish..
emm sabor aje ..hari nie hari kamu kak aqish esok2 hari dye lak..

wait n see aje..

azreen said...

tu la kan geram je ngan perangai diorg ni...nak cakap sorry pun susah...mcmla berlian ade kat dlm mulut tuh....huhhh

wiseman1stopcentre said...

la...byk bersabar!....MAAFkan aje...x de rugi pe2 punkan..kan..
faham kan aje..
dah lupakan..perkara dah lepas..xyah buang energy nak memikir psl benda dah lepas..BE positif...k..
stay cute!
p/s: sentiasa berterima kasih..memaafkan dan bersyukur ye...TQ..

Dee said...

dh salah..mtk mahap jelahkan..itupun susah ke..x pham tol..hehehe..sib baik u ok ye aqish..

cikpedot said...

kete sikitnye besar pun tak nampak ke.. bengong, nate bewok..

janesach said...

Qish.. lagi sakit ati kalau amoi yg bawak keta...

rasp said...

mmg sesetengah org nie berat mulut tul nak minta maaf ... nak nak mapiau kalo bersalah kat org kita..segelintir jek yg ok kan..

gee ryder said...

cuba korek mulut dia tu ada pe..yg ssh sgt nk say sorry...

DrSam said...

syukur tuan punya kereta tak apa-apa. kereta tak apa kalau kemek atau calar sikit, jangan tuan punya kereta.

alladiin said...

haha...garang gak lu ni.. morel story, bila beli keta baru, kena ajak2lah kengkawan naik..

Framestone said...

ingtkan ape la td kan..nie kes tercium bontot la nie ek he..23x