Tuesday, February 3, 2009

update psl maid

psstt..tadi maid aku kol byk kali..tp sekali pon aku tak jwp..rasakan kawww..ari tu aku kol bagai nak putut tgn (nampak nar tipu) ko sket pon tak angkat..siap offkan hp lagi..haa skrg rasakan..suka suki jer buat org camni..dh kasik cuti seminggu pon tak ckp ker..boleh ikut sdp dia nak blk bila²..janji tak ditepati..bila dah tarak duit nak wat muka sememeh harap aku nak terima ko semula ker..so sori ok..sapa soh ko buat hal..aku ni pantang org ckp dolak dalik nih..pantangg tok nenek aku..tak ckp benar..ada ke bila kita tnya dia kat mana..dia bleh tak tau di mana dia berada..masuk akal tak??

so skrg rasakanlah plak..mcm mana perasaan aku..isshhh..xpe ke wat camtu eh..kdg² pk diorg ni perlu diajarin..aku tgh berpk² nih nak tohok mana kain baju dia tu ehhh..bilik aku dah kemas licin tanpa sebutir habuk (wah membangga diri lg skali) skrg senang² plak dia nak kembali..NO WAYYY..aarrrgghhh uuuu..get lostttttttt..

sekian sesi melepas perasaan utk hari nih..




17 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

eheheheh...sabo eh kak...bwk2 bertenang...hehe....tp maid tu mmg kena ajar sket...nti dia pijak pale kita plak..

kak, jgn lupa update url kita erk..dakgilachoc.blogspot.com

cikpedot said...

mmg bener tindakan ko ajarin med ko tu.. dia tak tau ke sekarang jaman ekonomi meleset.. suka suki je nak otstesen... jgn kasi peluang lagi ct..

TiNiE said...

saya sokong kak qish..biorkan dia..

alladiin said...

wa ada satu peribahasa ciptaan sendiri..ejes yg lama.. "terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata, maafkan je lah.." mungkin dia di pengaruhi kawan tu.. lepas ni rasanya dia akan byk belajar. Amik yg baru pun lum tentu ok.. takut lagi teruk..

AyKay said...

waduh2 mare bangek akak sorang nih.. sabor2... p makan colekat skit kasi lega, take-a-break take kitkat (eh, yg ni masuk list boikot!). anak2 dah besar tak yah mek lagi. jgn jadi mcam mine, duk rumah siang2 main stereka je, habis dia stereka, incl stokin, under, kopiah, etc...bil electrik = bil kilang kecik :-)=

AQisH said...

nani, cikpedot, tinie - mmg sesuaii dia diajarin kan ;-)

aladdin - emm..tp yg ni mmg tak brp mkn saman..nampak gayanye selalu ckp tak benar..lgpun dia tidak brp legal pak..tarak permit punyer hik²..tp tu pon berani wat perangai..

aykay - hahahaha..kok tinggi bilnya ya..iya saya mmg enggak mahu pakai maid lg..anak udeh besar..di samping dpt menjimatkan kos pembayaran bil setempat juga hehe..

MasNurin said...

ingat lagi cite maid cousin aku, dia bilang kalu rumah ini nggak ada telefon, saya nggak bisa kerja. Wah, statement kurang ajar. Yang maid bos aku lak.... Min, kamu nggak basuh cawan ini bersih2. Dia bilang...kok di dalam.Nggak nampak.
Maid mak aku lak, kalu nggak dibilang itu ini nggak tau tugasan sendiri.

Bagi aku, diorang ni nggak bisa dikasi muka.

Dee said...

ko sabar2 tau nok..amik org lain je..jgn diberi muka..beri penyepak je..kuikuikui..

fiza said...

u've been tagged. Please visit my blog.

zubye said...

alah... tak rugi pun med As tu takde... tak berapa best sangat dia tu.. lain la cam seri dulu.. so oleh kerana ko buat ala2 tak sah je amik dia kan.. so tak yah lah nak pikir dua kali buang dia tu.. tak rugi apa pun.. dia yang rugi... padan muko dio..

pastu marilah kita bersama2 buat exercise di rumah ye..

akhir kata semoga sihat mengeluarkan peluh.. muakakkakaka!

mohdbadrulezan said...

Perghhhh.....Garang gak u nie Qis ek. I tak leh garang2 kalu maid tarak mati i satu family. I nak gak kengkadang buat camtuh kat maid. Tapi tak de kuasa la. Kalau i buat camtuh kat maid u leh tak??? Biar padan muke maid u. huhahahahah

Uncle Lee said...

Hello Aqish, guess you all there very lucky ada maids. But on the other hand, I have been reading several blogs about maid problems.
One blogger complained her maid chabut without any notice, ha ha.

Disini, none of us have maids, as only the very rich can afford one...thank goodness isteri saya suka housework, ha ha.

You have a pleasant week and stay easy...best regards, Lee.

alia said...

macam macam la si maid nie kan...ada yg dapat bagus..bagus bangat...tp dlm 20 tu adala sorang yg bagus..yg lain hampeh

AQisH said...

masnurin - byk songeh kan diorg nih..

dee - aku tak amek dh lah anak2 dh bsr..

fiza - alahai pesal ko tag akak dek oii..akak malas nak wat bleh x :-p

zubye - yo laa den mmg tak mo terima dia dah..buang karen jo..rmh lg bersih den kemas sendiri huhu..tp skrg kul 12 lbh br dpt tido kasik setel semua :(

mohdbadrulezan - bad..now i tak nak pakai maid dah..wat keje rmh eksersais kasik slim kikiki..ikutkan i mana garang sgt ngan maid..cuma yg ni biol sket x mcm yg dulu tu..mdh dibentuk..btw dulu pon i pk camtu..pyh xde maid tp bila dh laluinya..rasa lbh sng kita wat sendiri..puas ati..;-)

uncle lee - saya pon sdh mula menyukai housework ;-)

alia - mmg pon nasib2 jer maid nih..dulu i dpt mmg bagus..4 thn keje..dh blk last year..mabe nak settle down nak kawin kot..

azreen said...

aqish...bgus gak buat camtuh....tak guna btul la bleh pulak nak berdolak dalih....kureng asam punye org...

chamint said...

kak iti mmg hebat...takyah maid la. anak semua dah besar...boleh disuruh2 buat keje gak. Lgpun semua org lg syg kalo mama yg buat semua utk diorg...hahahaha!!
akak...at least bos kasi balik awal...kalo bos min dulu lg dia suh balik lewat2 cam dia....dia takpe takde anak nak jaga...igat kite ni takde perasan nak biar anak tunggu lama2 kat rumah.... kan best kalo housewife dpt elaun takyah ako nak keje balik...heehee!

Abas bin Othman @ Toksu said...

betuiii!!!3 X, xyah maid la nyusahkan jer, teman nie pun dah trauma ngan maid-2 nie... silap-2 kalau ko amik dia balik, dia akan mandrem-2 kan ko. (hu hu.. batu api tak ingat nie...)