Tuesday, March 10, 2009

dia buat dahhh..

ni nak citer kejadian ari sabtu lepas..aku bgn agak awal 6.30 pagi kira awal ler pada hari cuti..kebetulan en.zaim kena keje..sekolah ganti ok al maklum dia kan cikgu giteww;-)

dlm kul 6.45 dia dh nak kuar..aku htr kat pintulah standard..dan suruh dia kunci semua gril yg ada termasuk pintu gate yg kecik tu..setelah dia berlalu aku pon naik semula ke atas..selesaikan aper patut..

lps selesai semua aku mcm terfikir² adakah kunci aku dlm keretaaa??? aaahh sudahhhh...kes naya nih..

aku turun semula carik² belek² kunci kat atas radio tu..sahihhh..kunci rmh dlm keta..(sbb jumaat en.zaim dh sampai rmh dulu so aku terlupa nak bwk msk kunci) masalahnyer skrg..pintu rmh dh xleh bukak sbb en.zaim dh kunci dgn arahan aku td huhu..kereta plak park di luar pagar rmh..yerr..sahhh aku dan anak² telah terkunci di dlm rmh ok..

nasiblah aku ni bila situasi camtu x cpt gabra..pk dgn cpt..wahh promo..tp betoi tau dh bbrp kes yg seharusnya aku panik aku leh jd cool..dh byk kali dah..kiranya aku jenis wpun kepohci di luar tp cool di dlm haha..mati perasan..

berbalik citer td tu..aku sepantas kilat memikirkan sapakah yg plg sesuai utkku meminta tlg..zassss teringat kat Lela a.k.a pengasuh kat taska a.k.a transporter anak² aku..aku pon kol lah dia aper lagi mintak tlg amekkan kunci dlm keta..nasib baik (biasalah musti ada nasib baik) keta aku park kat luar pagar klu dlm pagar..mmg mati keras ler kena tunggu en.zaim blk skool baru bleh bukak pintu..dah ler aku ada byk urusan yg nak kena buat ari tu huhu...

akhirnya selepas sejam lebih tunggu lela dtg..almaklum aku kol dia pon kul 7 dia kena setelkan hal anak² yg kena gi skool gak..siap tertido² aku tunggu dia kat bwh tu..akhirnya pintu rmh berjaya dibukaaa..yahoooo..aku pon dgn semangatnyer baru ada mood nak buat keje rmh..;-)

itulah kisahnyer..first time aku terkunci di rmh sendiri..pasni en.zaim nak buatkan kunci set yg ketiga supaya kejadian sebegini x berlaku lagi..amin..

p/s : psstt..nasib baik aku tidak berkeadaan spt Susan dlm DH yg terkunci di luar rmh tanpa seurat benang tu..ahahaha;-p


14 comments:

TiNiE said...

kita pompuan mmg bijak cari akal..hehehe yg penting sumer selamat..

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

emm...pjg akalmu cik aqish...

[sellu mkn kismis ea]

Dee said...

kdg2 kita alpa kan aqish..tp xpe..itu pengajaran yg kita blaja..sib baik dlm umah..n ada jalan penyelesaiannya..

4 Kay-E said...

hehe.. saya pun pernah jadi mcm tu. hehehee....

Nasib baik sume ok. Lepas ni kena beringat le.. :)

pinkiss said...

panjat je pagor tu datin ooii.. baru kelass..

maswani said...

nasib baik tu ada sokmo kan aqish.. hehe..
saya pn penah ada kes cmtu..

DrSam said...

nasib baik ada kak lela the transporter :)

azreen said...

sib baik smua nye ok....lps ni kene buat kunci spare la aqish.... :-)

Ma_sUyinFiqah said...

kunci spare penting..akak ada 3 set kunci semuanya. Sib baik lela tu ada..kalu tak ada yang jatuh masa panjat pagar.

alia said...

bab konci nie mmg leceh....adakala jadi cam tu gak....tp versi lain sikit la.....:p..apa pung tahniah berjaya kuar umah...he..he...

cikpedot said...

aku nye rumah ade satu kunci je, pintu depan. dulu masa mula2 pindah, kalo kunci tertinggal, aku kene tunggu mentenen datang bawak kunci spare... bila tau dorang ade spare, aku tukar kunci la..

rasp said...

sib baik tak panik ek sis...in any situation, yg paling penting, try not to panic..

rillys said...

dear, jangan amalkan selalu tau..hiksss :P

zubye said...

weh.. ko ok lagi kunci tertinggal dalam keta.. yang den ni masa dok kat kinrara.. pegi yard belakang umah nak sidai kain sekali.. gedebangg! pintu tertutup ditiup angin.. paling best pintu itu terkunci dan den ngan bertowelnya (nasib pakai baju) kat luar tu... kalau tak.. tak pasal2 jadik susan mayer.. hahhaha.. tapi buat muka cun lagi lah.. purak2 belek2 kain yg dijemuran tu.. pastu buat2 kemas yard tu hahhaha...
tapi mana boleh tahan, gilo apa nak dok berjam kat situ.. kesudahannya den menjerit panggil makcik cleaner kat bawah suh call zul.. dah makcik cleaner tu takde kredit.. dia pegi panggil husband dia.. pastu husband dia datang ngan kawan dia.. uwaa!! dari nak rahsia2 rasa cam satu blok tu tau!!!