Monday, May 11, 2009

aduhaiii anak²kuu..

hari ni..aku terpaksa cuti lagi..anak²ku telah diserang demam..mula² arash aka ben10 start demam ptg sabtu lalu..dan ari nih..pagi² lg anak daraku adelia aka stoberi plak demam..(akibat menggelakkan abgnyer kan dh jangkit dek oii)

kul 12 td baru sampai rmh..setelah pagi² gi klinik medic kat bgn. kwsp tu..(klinik panel opisku) wpun jauh dr rmh aku rasa kena gak gi klinik ni baru puas hati dr segi layanan doc dan ubat²an yg diberinya..klu takat klinik dkt² rmh aku nih..mcm x brp best jer ubat dia lah..td baru perasan kat plastik ubat tu ada cawangan kat kajang..emm..lain kali gi situ la pulak..x ler susah nak meredah jem mcm pagi tadi..udah ler klinik ni manjang jer penuh org sakitnyaa..

blk klinik singgah opis jap setelkan paper meeting utk esok..adoila ni lah dia ari jumaat lepas xmo buat hr ni baru terhegeh²..berkat kecekapan aku siap dlm masa 20 minit sementara en.zaim dan anak² tunggu aku kat lobi..itupun dia dah sms soh cpt sbbnye dia keje mintak time slip pon takat kul 10.30 jer..

kul 11 baru gerak dr opis htr en.zaim gi keje..nnt blk dia tompang jer kwn² dia htr sampai rmh..suka ati dia jerr..

ni aku dh ada kat rmh..jap gi nak msk bubur nasik..anak² semua dh lelap lps mkn ubat td..emm..skrg ni musim panas gamaknye..cuaca kat luar tu..adoilaa mmg terik sungguh..mudah²an aku sihat ler hendaknyer..klu x sapa plak nak jaga diorg tu nnt..

anyway..smlm mother's day..aku x gi memana pon..sempat sms cikton jer wish dia..kek pon xde..tp dia sempat balas xde kek pon xpe..kasi dia rantai emas sudahlahh..adehhhh...fenin kepalaku..akak sendiri tarak emas² kuning ni..abis semua kutukar ngan kaler putih huhuhu...


9 comments:

pinkiss said...

beli je emas putih. apa la sgt dibandingkan dengan H tu.

lariiikkkk!!

oMMy fiRuz said...

x pe..berkorban tuk anak2..camnilah baru mommy mithali..hehehe..

Dee said...

sabar jelah..skrg kan musim panas..anak2 dee dua2 kena flu..moga anak2 aqish sembuh cepat..

mamaadam said...

alahai..baca blog sume aak2 dilanda demam, take care ok..dah musim ni..

AyKay said...

mummy Qish,

musim panas forecasted till Sept, so get ready dgn supplies.... jadikan air sebagai kawan setia

rillys said...

sian diorg...semoga cpt sembuh

janesach said...

Qish.. pandang dari sudut positif; anak2 demam bermakna diaorg ni normal... hehehe... org yg tak normal je tak sakit....

Mohd Badrul Ezan bin Mohd Yusof said...

Qis,

best kan dapat cuti dok umah ngan anak2

rasp said...

sis, i rasa mmg disebabkan musim panas nie sbb tu kids demam..my kids pun baru baik demam..

hopefully cepat lah anak2 u tu sembuh..u pun take care tau!