Saturday, May 9, 2009

pehal malas sgt ni

dh nk kul 5..satu haprak keje rmh pon aku x buat..x tau ler knp mggu ni bdn rasa mcm x bermaya sgt..blk dr ofis mggu ni kuyu layu jer..cpt2 nak tido..ada satu hari tu en.zaim yg setelkan semua keje rmh..dr membasuh, sapu rmh, iron baju..cuma kain jer menten 2 longgok x berlipat..satu dlm bakul dlm bilik aku kat atas tu..dan satu lg atas tilam bilik bwh..

ari nih..baju2 sek. anak2 pon lom basuh kasut arash pon lom basuh..td pg bgn kul 9.30 bleh..mentang2lah bercuti bln mengambang..tido x ingat dunia..kul 11 kuar ler ingat arash ada kelas kumon tu..bila sampai kat situ rupak2nya tutup..sms en.zaim baru dia teringat ari ni mmg public holiday..hari wesak..adoilaaa..buat hbs myk jer lah..ooo yaa biasalah ari2 sabtu gini kitorg mmg kena tinggai jer kat rmh..en.zaim kojo sampai mlm huhu..

otw blk rmh singgah car wash cuci keta yg hampir2 sbln x jmpa air..eh x gak last week en.zaim lap2 gak dia tu..emm..pastu terus blk rmh..disebabkan pg td gi mkn nasik lemak kat gerai kat luar tu makanye aku idok ler memasak kat rmh..blk ngadap tv tgk hbo tyg citer spiderman 3..terpungkang anak banak dpn tv..pastu msg2 terlelap..aku terjaga kul 4 td..dan sampai laaa ni mcm org bodo jer termangu2..

adoiii bila nak start mengemas nih..actually rmh aku ni idok ler bersepah sgt..sbb x byk brg sebenarnyer..bilalah nak penuhkan rmh nih ehh..cpt2lah rezeki masyukk..x sabar tol nak hias ape patut..

cikton ngan dua org adik aku zubye dan lala tgh berhoyeh2 sopin kat nilai 3 tu..aku x ikut..kasik alasan x de aper nak dibeli..padahallll tarak sen..owaaaaa:-((

oklah aku nak gi membasuh kain..mesin basuh baru jer sampai pg tadi..sbb gi repair..baru jer hajat hati nak htr dobi jer semua baju tu..ingatkan lom siap lg direpairnyer..aleh2 en.zaim ckp jap gi mesin sampai dh siap dah..alaaa potong betol lah..

p/s: aku sdg berkira2 utk mengambil part time maid lah..ada sapa2 tau kat mana yg senang..aku dok area the mines nih..klu tau kasi tau eh..




10 comments:

TiNiE said...

samala kita kakqish..
selagi tak stat mengomaih..
mmg terbungkang jerla..layan benda lain..tapi kalau dah stat..sila jgn ganggu...heheheh

tinie ni dari sehari ke sehari nak call cleaner yg dtg kemas umah 4jam RM50..tapi sampai laa...hmmmm

azreen said...

Aqish...bile dah datang angin malas tu mmg malas je kite ek....kalo bleh nak baring je badan tu kat katil kan...hehehehe

Mohd Badrul Ezan bin Mohd Yusof said...

orang malas memang gitu hikhikhikhik

4 Kay-E said...

Ada ye part time madi? bagus juga mcm tu kan? Tak le penat sgt.. :)

Happy Mother's Day..

pinkiss said...

u bukan memang camtu ke tin..

AyKay said...

Qish,
ni gamaknya syndrome visru A1kutarakmaid1. Cuma dtg time2 Sabtu Ahad yg panas terik. :-)

Time maid I escapade from kitchen dulu, kami guna weekend maid aka cleaner aka 'kaobuatapeje'. Rate kira jam tapi kami ambik ptg jumaat, ptg ahad hantar, pastu bayar pukal. Eleh,,sama2 kita pun tak kan tokey dia nak berkira.

CIKPEDOT said...

aku rasa kite tkene wabak malas kot. sebab aku pun same malas.. sampai pagi tadi baru gosok baju. biasanya aku gosok masa weekends.

nanti ym la aku, sebab aku ade flyers yang part time maid tu. dulu ada bos kat sini soh aku carikan.

mamaadam said...

memang ada la time2 gitu kih3

AQisH said...

tinie - jomlah kita kol maid tu sama² nak ;-)

azreen - tu la pasal..masalahnye bilalah angin rajin nak mai ni hukk..

bad - u nak kena lempang eh..nahh amekk pangggg!! :-p

4kayE - mmg ler best..bleh rileks sket ;-)
epi mother's day to u too..

pinkiss - ni lg srg nak kena panggg!! hamek ko kekekek..

aykay - hahaha..kelas nama virus tu kan..psstt..ada lg ke maid u tu..kasik kat i plak bleh huhu..

cikpedot - tp wabak i baru je menyerang..i rasa wabak u bkn dr azali ke kehkehkiokk..

mamadam - kiranya penyakit standard lah ni kan ;-)

rasp said...

i pun nowadays ~ ke slalu ek ~ malas je..nak nak tgh musim panas..mula lah rasa nak mengular depan aircon/kipas jek! tapi apakan daya, bila tgk rumah cam kapal keling karam aduh, sakit mata kan isk isk isk...