Wednesday, August 5, 2009

AWAS!! jari anda bleh sakit membaca n3 ini..

YA AMPUNNNNNNNN..sudah nak basii dah citer kali niii..tp ape buleh buat..masa x mengizinkan nak update sbbnye dok upload pic satu² seber terok sket..blk rmh lak x larat dah ngantoks..

meh la layan gambar² yg byk ni ehh..jgn mareeee..konpem penat jari korang nnt ahaks..actually ini trip kedua bagi aku..sbb thn lepas dah pegi ngan kengkawan..gambar² ngan kengkawan ada kat sini..

kisahnye bermula pada 23 Julai lepas..di mana aku dan keluarga bercuti² ke Bandung, Indonesia..(23-26 Julai 2009) transit di Jakarta dulu..pastu naik mini bas teruss ke Bandung...

apa² hal posing standard kat LCCT tu ler..tambang murah ler katakan....

anak² sibuk dgn stroller..nasib bwk ni..buat ilang bosan diorg menunggu..

rakan² seperjuangan..tgh sibuk nampaknye ;-)

x sabar dah diorg nak naik plane..kat departure hall..

ok..kita nak landing dahhh..tgk santekk kan sawah padi..

dah agak lewat kitorg dinner nih..masing² dah kelaparan..benti kat hiway..ala² R & R diorg lah ni..mkn nasik padang..hentam jer lah mkn sampai licinn..semua lauk amek huhu..

wajah² keriangan pada keesokan arinya nak gi jln² soping² mkn²..


sedap mkn kat Sundanese Restoran nih..x ingat nama dia lah..

pose kat outlet Secret..


deco kat outlet di Bandung ni mmg superb..santek² sumernye..

psstt..ni baju adik baru beli kat Pasar Baru..beli terus pakai hokeyyy ;-)

antara aktiviti kami hari ketiga..pegi melawat² Gunung berapi Tangkuban Parahu..

apa² pun posing duluuuuuu..


inilah ahli² rombongan cik kiah pada kali ini..semua bwk anak dua org kecuali yg hujung tu masih honeymoon mood ;-)

kawah gunung berapi..x ingat ler yg ni aktif ke x eh..2x mai pon x ingat²..

harimau ni telah diawetkan..anak²ku sgt teruja melihatnya..tapi..no no no..cannot touchh..


inilah masa yg ditunggu² utk naik kuda kiut ni..dari KL lagi diorg sebok nak naik..sbb dok tgk pic mommy last year posing naik kuda kat sini..tp bkn kuda pink ;-)

deretan kedai² yg menjual cenderamata..

singgah jap nak rasa pisang gorengnya dgn sambal colek kicap yg pedas tapi sedapppp..

menda alah naruto ni..last year dah belikan pon utk arash..tp kali ni dia nakkkk lagiii..layankan jer lahh..klu x amuk plak nnt..

kiut sgt doll bed nih..pink sama ngan baju adik..suka sgt lah dia..

haa..dah dpt rembat satuu...

pastu kitorg gi ladang stoberi..


bkn main seronok diorg petik buah stoberi sendiri..

sikit jer..yg dipetik..rega pon murah gak..tapi sori x ingat ler brp..


haaa..tu diaaa..kami sudah dikerumuni penjual brg yg mmg x digunakan sgt..rimas weehh bila dah kena kerumun camni..tapi bila tgk muka diorg tu..mmg kesian jer..

haa tengokkk..mamy sudah dipawww..owaaa..amendalah yg aku beli masa ni..x ingat dah..yg pasti bukanlah bantal stoberi tu..muka arash mcm x pueh ati lak dia..mmglah x bleh ikutkan sgt permintaan yg x msk akal kdg² tu..

selepas jenjalan kat gunung dan stoberi park tu..kita singgah dulu kat sini..utk mkn tghari..


org ckp..klu gi bandung x lengkap klu x singgah ke Kampung Daun nih..haa korang yg nk gi tu..pastikan singgah mkn sini dulu eh..

nak ode aper lah ehh..

haa ode ni je lahh..terlupo den nak ode yg set punye..amek ni jer lah..sodap gak..

punya byk makanan yg sdp² telor ngan kicap gak lauk anak dara tuu..adoilaaa..makanan ruji ni..

masa ni gi kedai beli brownie amanda yg pemes itu..sedapp..sorilah pic lupo nak amek huhu..

eskrem durian ni pon sodap tauuu..

emmm...nyum nyumm..


dpt gak beli kasut adik kat Donatello..kasut mamy pon ada tp lupa gak nak amek gamba..



kitorg sampai Rumah Mode ni dah mlm..sempat soping 1 jam jer..sgtlah x puas ati..kata si jejaka berbaju merah itewww..

haa ni hasil soping mlm tu..pic keesokan harinya lupa nak snap..setelah disusun² segala beg dari 4 buah family..haa korang agak² jer lah camne eh..

di hari terakhir..angkat diorg kul 5 pagi..sbb nak kena rushing ke jakarta..flight kul 11.30..tp biasalah kuar awal utk elak kesesakan..diorg ni semua mmg tido pakai baju jalan siap²..senang pagi hangkutt jerr..xyah bsh muka hikhik..

bergambar kenangan bersama pak supir kami yg best..Pak Heri..

ini aja ya yg ibuk aqish soping..mcm sikit jer kan..wakakakkaa kiokkk..:-p

permandangan dlm epot..


sempat lagi lah diorg ni membedal maggi dlm flight tu..amboiii kemain korang ehhh...mintak nak mkn maggi x menyempat²..baru jer masuk dah mintak mkn..lom take off lagi..adoilah pening gak layan..sora diorg jer yg dgr dlm tu..

itulah serba sedikit kisahnye percutian kami pada bln Julai lepas..gambar byk..tp x larat lah pulok nak upload kat sini..aku dh mskkan dalam Facebook jer ari tu..sapa² nak tgk..dipersilakanlah klik di sini yerr...;-)



p/s : psstt..semlm baru dpt beli tiket utk cuti² mesia ajer..kali ni nk gi pulau di utara..bersama² ngan mak ayah adik badik segala..cdg nak gi lepas raya..haruslah membeli pinggan mangkuk lak..hehe..musti korang dah bleh agak ke mana kan..;-) ooohh..jgn salahkan saya nak berjalan jer..tetiba en.zaim ni bermurah hati nak blanja kitorg lak hikhik alasannnnn :-p

8 comments:

mamaadam said...

wah meriahnyer jalan2.. sonok kan anak dah besar gi jalan2 ni

pinkiss said...

sakit mata. aarrrrrhhhh..

~ Lady ell ~ said...

wah2...shoppin tk agak2..
lain mcm plak cara d'ols tanam stoberi ekk

Dee said...

kuda pink tu menariklah aqish..wei..langkawi lak eh..kemain lagi..hihihi..

lily lotus said...

tu dia kenduri pics entry ni..seronoknya!

4 Kay-E said...

Waaahhhhhh.. Bestnye n3 ni, SUme berwajah ceria. Shopping tak ingat tu! hehee..
memang best :)

Mksuzana said...

wah2 sopinnkk sakan nohhhh :)

relaxjom said...

wahhh bestnyerr jalan2 ...shoping punsakan ...

lama dah xpi jalan2 ...

H1n1 ..arhhhh