Monday, March 29, 2010

harap belum basi lagiii..

sebelum n3 ini menjadi sgt basi maka eloklah kita update dulu citer yg dh seminggu lebih nii..spt mana n3 lps..akukan dah mengwar²kan perihal reunion sek. rendah aku kat satu daerah di pahang tu kan..haa meh ler akak nak stori mori sket ni..sejarah zaman sek. akak dulu..

aku ni mmg ler lahir di KL tetapi membesar di Pahang..seawal usia 5 thn klu x silap..familyku berpindah di pahang krn arwah atuk (masa tu lom arwah lagi la) meminta ayahku iaitu Pak Ali utk menggantikan tempatnya di situ..mula² arwah atuk dok ngan nenek tiriku bersama dua org anak mereka iaitu merangkap bapa saudaraku laa..tapi kejap je..nenek tiriku mabe x tahan nak blk dok KL pastu dia pindah plak ke JB..bermulalah episod aku duduk di tanah rancangan Felda emm..ehemm sama ngan chef wan ok..sapa tauu angkat kaki ;-)

jadinya akak dh setat bersek. ren. di situ..dari thn 1984-1989..kiralah dh brp tahun umur i skrg kan..pastu sambung sampai form 2 jer..itu pun setengah thn je..then cikton soh aku tukar sek. kembali ler aku kat kpg halamanku di gombak..ikut pak ali yg keje di KL masa tu..tinggallah cikton dan adik² saja di sana...x lama lepas aku tukar sek. dlm aku form 4 (1993) kot lah..satu family pindah semula ke KL..sehinggalah skrg..cikton hanya blk sebulan sekali jer itupun utk kutip hasil..haruss giteww..

ehh pjg plak intro..nak citer psl reunion..oklah..pada 23 Mac yg lalu..terciptalah detik bersejarah..aku dan beberapa lagi kwn yg melantik diri sendiri sbg AJK telah berjaya mengadakan majlis reunion yg telah dirancang beberapa bulan yg lalu..marilah kita saksikan kemeriahan pada hari bersejarah tu eh..yoyoor sgt ler sejarahnye..btw majlis ni diadakan di Dewan Besar, SMK.Sg Koyan..haa korang penah dgr x ;)

aku selaku mak yong..adalah lebih afdal amek tugasan tulis menulis ni..aktiviti melasak adalah tidak digalakkan sama sekali..jadinya dok kat meja pendaftaran utk kasik doorgift kat kengkawan..emm..doorgift ni aku tempah kat CM..nasib ada sedara berniaga kat situ dpt ler murah ;)

kasi can laaa..si stoberi ni nak menyelit gak ketika mamy tgh yoyoor bz tuuuu..

tersusun rapi nampaknye doorgifts ni semua kannn..

jgn ada plak yg terkonpius..kitorg ni lahir thn 77..bknlah start sek. thn tuu..tua bebenor la plak kangg...btw ini aturcara yg disediakan oleh kwn ajk yg lain iaitu Pn. Hanim..

di saat² mak² semua bz prepare ape patut..anak² plak bz bermain game dlm laptop..sapa lagi kepalanya klu x anak den yg kat tgh tuuu..

masa ni blom ramai yg dtg lagii..agak proper la jugak kitorg organise..(wah puji diri sendiri) siap ada pengerusi majlis, pembaca doa, wakil pelajar kasik speech..patutnya ada vip iaitu bekas cikgu² dan pengetua sek. skrg..tapi malangnya depa semua x dpt hadir..xpelah..yg penting kitorg lain semua enjoyyy ;)

sila² makan semuanya yerrr..makanan ari tu mmg superb..bertambah² makyong ni mkn :-p

antara hadiah lucky draw..yg penting semua tetamu dpt hadiah..barulah bleh senyum meleret² bila pulang nnt kannn..

diserikan lagi dgn tayangan video gambar lama² time sek. dulu²..ramai yg dah berubah wajah dan of coz bentuk fizikalnya kann..plak² org yg tgh taip ni..

cuba carik mana nama sayaaa.mereka sgt teruja ok tgk ada nama masing² sehingga terambil orgnye nama pon ada gak..sedar² dh dok dlm perut..cuppies ni akak sponsor..actually ada lg satu kotak..tp kameraman terlupa nak snap..aiyaaa..

oklah kasik close up sket..tgk siap pakai nametag tauu kitorgg ;-)

dah selesai semua time utk bergambar ler ape lagi kannn..alhamdulillah 33 org yg sempat hadir..actually 40 org yg mengkonpemkan diri tetapi last minit atas sebab² yg x dpt dielakkan..ramai ni je laa..itupun satu pencapaian aku rasa..bkn sng nak kumpulkan org ramai² betol x kawan²...jgn x tau dlm ni gak ada antaranya yg aku kenal sejak tadika kemas lagi uuuuuuu ;-)

lupa plak nk ckp..tema reunion ni kaler HIJAU..diorg pon sgt sporting..ikut tema gak..yg x ikut tu bermakna last minit baru dtg..huhu..

bergambar ngan geng² wanita pulaa..plg aku x tahan tgk aksi anak dara dua org atas pentas tu..adoilaaa diorg pon nak enterprem gakkk

ni lah AJK yg bertungkus lumus menjayakan majlis ini..syabassss betaaa..eh bettii..aahhh mana² lahh ;-) tgk percubaan akak utk mengcover perut yg telah membulat dgn jayanya..dah 6 bln rupenye sungguh cpt masa berlaluu..

ni dh abis majlis..tinggal ni je yg tlg² mengclearkan apa patut..tima kasih eh korang..next time kita buat kat sek. ren. plak..baru betol² imbau kenangan..sbb 6 thn aku sek. kat situ..nnt kita jemput cikgu² zaman kanak² ribena yer..musti best klu dpt jumpa lg cikgu² sek. ren. sbbnya err..err..nk ckp ke x..poyo jerr..sbbnya akak dulu kunun² jd teacher's pet laa..agak pemes ler jugak di kalangan cikgu² dan murid²..pen. ketua murid ler kononnn hehe..

haa inilah antara doorgift yg aku tempah tu..setiap org akan dpt mug pelbagai kaler..siap ada nama lagi..aku haruslah guna nama glamer yg waktu sek. dulu konpem org x tau sapakah gerangan minah aqish ni haha..

ni aku plg suka..aku tempah pon sbb memikirkan kat opis ni aku xde lagi key holder..haruslah beli menda yg kita akan gunakann..otak harus cekap berfikir :-p

apapun aku merasa agak bangga dgn kengkawan yg dpt sama² memeriahkan majlis..wpun aku ada rasa sket x puas ati sbb x dapat nak berborak lama ngan diorg..maklumlahh org bz la katakan ari tu..next time bleh x aku nk jd tetamu je..korang lak jd organiser..kan aper di samping bleh berborak sakan, dpt mkn dgn hebatnya lagi kannnn hehehe..

itulah sket kisah reunion aku tu..byk lg pics aku upload dlm FB je..sesiapa yg teringin nk tgk tu add ler aku tp jgn ler lupa kasik intro sket..mcm saya ni pembaca blog tegar akak add laa..haha..perasannn..


2 comments:

makdara terdiva said...

tp yg ramai dtg sume yg dok luar koyan..camno neh???

Mama Mya said...

salam

seronokkan dapat berkumpul ngan kengkawan lama..

sure meriah reunion tue :)

watie
quefamili.com