Tuesday, November 16, 2010

yela² saya hapdet la niii..

ehh..ape kena ler akak ni..janji yopoyo nak menghapdate sehari sekali kannn ini sudah jadi sebulan sekali jer ni..aisshhh..hampunn pembaca budiman sekalian (mcm ler ada org baca :p) saya kebizian yg dibuat² jer beserta dgn penyakit M yg maha besar..terbengkalai sudah aktiviti nak menghapdate..

tetiba rajin nak update ni pon sbb dpt idea masa tgh mengepam kul 10 tadi bolehh..di samping mendapat galakan dari rakan seperjuangan yg baru menyapu sawang blog aku ni katanyaa :-p

oklah mari kita bercerita tentang kejadian ari sabtu lepas yakni 13 nov 2010..dgn x semena² anak bujangku dpt surat soh mommy & daddy gi skool dia mggu lepas..sebab acara spt di bawah..

laaaa..dpt hadiah ke abg wehh..mmg ler akak x sangka dia leh dpt sebabnye ari tu masa nak exam..dia leh wat statement "rupa²nya abg exam esok mamy (masa tu ari isnin..exam ari selasa) rupa²nya ticer dah bagi jadual peksa yg baru masa kita cuti raya kat KB ari tu.." stetment baik punyaaa kann..nak exam esok baru kasik tau mamy ehh..bagus2 abg..

ni aa..dpt adiah tpt ketiga jer dlm kelas 2 Delima ..yg no 1 & 2 harusslah bdk ppuan jer sapu bersihkan..no dlm aliran tidak pulak ketahuan sbb ticer x tulih dlm repot kad tu..apadaa ticer lupakah..tapi yg pasti abg tidak ler top 10 sbb yg tu semua ada diorg kasik hadiah 10 terbaik dlm darjah 2 keseluruhan..xpe la bangg..abg dpt no 3 ni pon mamy x sangka..cubalah lagi thn dpn..alhamdulillah abg dpt naik kelas no 1..itu result org yg rupa²nya x sangka esok hari akan peksa..aisshhh..abg oiii..jgn buat lg hokeyy..

kesian jer aku nengok muka anak aku nan srg ni..asal dia naik pentas jer musti perasaan kesian meluap² rasanyer..masa dia sek. tadika dulu pon samo..anak nyanyi lagu bapak ku pulang jer..dah aku meleleh² air mata..aper punya emo la mak ko srg ni bangg huhu..mabe sbb muka dia mmg muka kesian kann..x macam muka si stoberi tu seperti memanggil² aku mencubitkan sahaja wajahnya iteww..

kannn..cer tgk muka si adik..beza cam muka abg yg cam ala² pak lebai jer layaknyer hahaha..ehh tapi anak aku srg ni mmg kewarakan sket..ari tu saja² gi tgk baju² dinner kat the mines..leh dia sound.."mamy baju ni x tutup aurat..xkan nak pakaii???" hahh amekk kooo..

dannn aktiviti seterusnya..haruslah mengepauu si ayahnyer barang sekotak dua pemenan di jusco buat hadiah kecemerlangan katanya dan membuat janji² manis pasni abg x mintak dah dan abg akan menyusun segala pemenan makhluk² halus superhero yg berlambak kat dlm bilik dia di atas meja dgn baik dan sampai skrg dia x buat² pon..kan aku dah kata..janji manis jerr..

setelah selesai membeli apa patut kat JJ pulanglah kami kepangkuan si debot ku yg telah botak 2 mggu yg lepas..ni gamba kat rmh Umi dia..pengasuh yg jaga anak²ku itulah..ohh sgt debok nampaknya dgn memakai baju berbelang² iteww..

utk mengambil hati si debot yg ditinggalkan kami pon membawa dia bersiar² pergi membeli bantal murah di tepi jalan..eh..bersiar² la sgt kan..hahaha..

sebagai penutup..nak tempek gak pic 2 mggu lepas masa gi hi tea ngan rakan² sekerja daddy di Paya Serai, PJ Hilton..konolah bwk mek tok srg ni..sbb ari ni ari ahad..sabtu nye dah letak rmh Umi..so ala² keseganan nak meninggalkannya lagi..walaupunn dia ada gak merengek² ketika itew tapi aktiviti mamy utk makan dan makan dan makan lagii sampai kejang tetap diteruskan..syabass mamy!! :-p gambar ni masa umurnya genap 4 bulan..sungguh sekejap masa berlalu kannn..

5 comments:

DearCats said...

haha sempot ko Aqish.. buat hapdet panjang berjela sekali napas je hahaha!.. tak pa la.. janji hapdet tau.. nak tgk si debot tuuu!

pinkiss said...

errrmm.. i pun tak apdet lagi nih. tak boleh jadik camni.

MamaTiaMia said...

salam Aqish:) awak rambut kenteng ke?nampak dah kurus banyak ler:)aduhhh si debot sangat geram lah..nanti keluar rambut maggie..mesti sangat cute:)and big congrats kat abang yg sangat pandai tu:)

Ayang Anim said...

gitu la perasaan ibu2 ni bile anak2 ambik hadiah atas pentas.. cikgu sebut nama anak je, dia kat bawah dah meleleh air mata...

AQisH said...

kak gee - sempots kah..haha..amekk..:p

pinky - tin..bila nye nak hapdatenyer..

mamatiamia - ye laa..rambut kita kenteng2 circle2 tu tp anak srg pon x mengikut huhu sadis..

anim - kannn...tpnye ct sedih tgk arash bila naik pentas jer..klu adelia xde la pulakk huhu..