Tuesday, January 11, 2011

musykil betollah..

seperti ending n3 smlm tuu..saya sgtlah musykil dgn satu perkara nii...musykil dan kagum sebenarnyer..sebelum tu nak tanya..ada x kat sini seorang ibu bekerjaya yang mempunyai anak yg bersekolah rendah/menengah di samping mempunyai baby lg yg masih fully bf..di rmh pon tiada pembantu..semua buat sendiri..tapiiiiiiii..yer tapi bleh menten menjadi blogger TEGAR diulangi TEGAR..

kalau ada kan..bleh x korang share² sket kat sini..camne korang membahagikan masa eh..sbbnya mcm keadaan aku skrg ni kan..yg baru masuk minggu kedua persekolahan ni..agak rush² sket lah..

dimulakan bgn pagi seawal 5.15 pagi..mandi..pastu turun bwh terus masak simple² utk bekal dua org anak yg bersekolah drj 1 & 3..yg pasti menunya harus nasik..prepare 4 bfast plak..menu utama harus roti sama ada toast or sandwich..dah say bubai kat diorg ngan ayahnya..baru prepare msk bubur nasik si debot tu plak..selesai semua jam pon dh dkt kul 7.30..yg akak ni lom siap mekap..gi naik atas blk mekap² sume turun bwh angkut bekalan utk bwk rmh umi..angkut si debot msk keta dh kul 7.50 am camtu..

gedebak gedebuk dh htr rmh umi..kul 8 baru kuar dr area rmh..jarak dr rmh ke opis aku ni 27km..haa bygkanlah klu jem..terlajak jugak lah 9 lbh baru sampai opis..sdhnya klu dh msk time² gitu..adalah tidak manislah plak blk sharp² kul 6 kann..dulu ingat bila dh x htr stoberi gi kindy bleh ler kuar rmh cpt sket..ke aku yg lembab nii..konpius la plak..

selalu aku sampai rmh kul 7.30ptg ke atas..nasib baik anak² semua dah mkn mlm rmh umi..sdh jimat di stiu :p rushing² la plak nak solat maghrib..terus tunggu isyak..terpaksa tinggalkan debot kat bwh ngan abg & kakaknya..dah setel mommy kat atas turun nak siapkan bhn² utk msk esoknye plak..

dh abis semua tu..kena setelkan debot nak susu..ngempeng lah ape lagi..mcm x sempat plak nak nengok homework anak²..klu tnya diorg manjang kata xde..rasa bersalah plak x dpt nak ajar ngaji..kuserahkan sepenuhnya kat ustazah di sek. agama jer..dah kul 10 mlm semua dh msk tido..(nasib baik keje² mengiron baju disetelkan oleh en.zaim semenjak akak peknen anak ketiga ari tu;)) aku toksah citerlah tidokan anees ngan aku² teruss pengsan x sedar diri..dah 2-3x kejadian aku x sedar en. zaim angkat anees dr katil dia letak sebelah aku sbb nak susu..aku x sedar yg aku ada bagi dia susu..bgn pagi sdp je tanya en zaim..ehh baby ni baik je xnak susu..en.zaim seraya menjawap..laaa x susu apenyee..kan daddy angkat dok sebelah mamy tuu..aiyakkk..terpinga² sudehh aku ni..sgt bahaya ok..bahayaa sungguh x sedar menyusukan anak tgh² mlm..tido matii aper aku nii..huhu

itulah rutin tiap² harii..aku bkn komplen..cuma nak share pengalaman jer..camne eh korang bahagikan masa rilekss jer bleh berblog secara tegar nii..aku pon teringin gak nak masyukkk akaun nuffnang tuu..tapiii tu laaa..camnerrr camnerrrrr?? leh kasi idea x ;)

lebih krg camnilah aku skrg ni..camne nak bahagi²kan masa eh agar semua org dlm rmh tidak merasa tersisih dek kerana hobi mommy yg suka berblog tapii ibarat hangat² tahi ayam jer huhu..

8 comments:

Leenz Yusoff said...

aku tak leh bagi tip.. tapi aku tumpang kagum sebab aku rasa makin ramai wanita berkerjaya tapi mampu handle tugas rumahtangga sekaligus update blog! giler kagummm! hehe..

makdara TERdiva said...

kompom kurus mcm ni..heheh! aku takde tips! kena tggu beranak dulu baru aku buat tips tu..haha!

Arissa Zoela said...

kak qis mmg supermom!!!idola ku...

AQisH said...

@Leenz Yusoff
haha..ko jgn kagum ngan aku linda..sbb aku update siang kat opis..syyyy...:p

AQisH said...

@makdara TERdiva
err..tu la masalahnye..aku x kurus2 pon..owaaa :( err..bila ko nak beranak baru ni :p

AQisH said...

@Arissa Zoela
alahaii..idola ke..akak lom sempurna lg..kelam kabut byk..btw tqvm eh ;)

4 Kay-E said...

ahaaa..
Memang kagum dgn ibu yang mampu buat semuanya sendiri :)

AQisH said...

@4 Kay-E
ita..i lg kagum yg leh online memalam berblogging tegarr huhu :p