Wednesday, January 12, 2011

sukaaa..sukaa..sukaanyerrrr ;-)

semalam sempat gak lah aku berblogwalking org kata tuu..jln punya jln terjumpalah aku ngan satu website yg sesuwaii ngan title aku skrg ni..aper lagi website ibu² yg menyusukan anak laaa...aku jumpa sususihat.com ni..dgn rasa teruja terus saja aku mendownload ebook yg free tu bertajuk "5 Misteri Susu Ibu Terbongkar" wahh haruss teruja kann..mmg informatif cara mommy lyna tulis ni..senang paham..bila dah dload yg free tu...kuarlah plak bonus² yg dia bagi pada sesiapa yg berminat..

bonus² itu bertajuk Panduan Lengkap Susu Ibu, Teknik Mengharungi Ibu & Mertua Yg Bencikan Breastfeeding (yg ni plg aku suka sbb kena kat diri sendiri huhu) dan Mengenal Jaundis Susu Ibu. aku apa lagi bila tgk jer tajuk² tuu haruslah keterujaan semakin melampauu tinggi..aku pon mengambil keputusan utk membeli sahaja ebook yg berharga rm27 tu..apalah sgt nilainya dgn wang nak dibandingkan dgn ilmu yg kita dptkan..x gituu..

dan aku nak syorkan pada kengkawan yg bakal melahirkan anak, ibu² yg masih menyusukan bayi meh ler baca ebook ni..pelaburan jangka pjg..aku promote ni bkn dpt komisyen pon..hanya mengambil konsep "sharing is caring" giteww ;)

teringat kisah smlm pabila seorg teman yg ebfkan baby dia gak, mengadu padaku pabila ada srg kwn dia yg x paham konsep bf ni..dah ler x paham boleh plak dia kata susu ibu ni x berkhasiat dan susu basi! aisshhh kesian tol kwn dia tu laaa..begitu cetek sungguh ilmunya..apakata soh dia baca ebook ni..barulah dia tau hendaknya yerr...sapa² yg berminat blehlah klik SINI


mesti krg pelik napa lak bergambar ngan dokumen² tersusun indah tu..haa klu nak tau port baru akak berprojek dlm bilik stor simpan file..nnt² lah aku wat n3 psl ni..agak sadis jugaa huhu..sajalah nak tayangg hasil rezeki kul 10 tadi hehe..9oz sekali pam uolls :p rekod plg byk buat masa ni..selalu aku kan, time byk je dia tunjuk time skett harammm nak tunjuk hahaha..biasalah nak kasik galakan buat ibu² lain kononnyaaa :p tgh berusaha keras utk dptkan stok 20oz hasil pam di opis sahaja..diulang di ofis eh bkn campur² yg kat rmh tu..mmg ler bleh dpt klu rajin..;) doa²kan akak eh..

lagi satu nak share..smlm aku telah berjaya mendaftarkan diri utk menghadiri kelas penyusuan yg akan dikendalikan oleh kaunselor laktasi terkenal Farah Farhan Sarakids tu..aku telah berjaya memujuk syahdu en.zaim utk join skali kelas ni..memula biasalah musti dia x berapa berminat siap lawak² ckp nak wat pe pegi..kan mommy dah terror..apa nak tunjuk demo cara² nak mengepam ker..eee..sabo je la tauu..so sapa² yg berminat jom lah kita pegi sabtu ni..rasanya masih bleh reg. lagi..try la emel tanya..bleh klik SINI

8 comments:

makdara TERdiva said...

waduh2..pasni leh jadi sifu efb :)
caiyok2

☆ lieya latif ☆ said...

ISHH lieya pun tuk baby ke 3 ni mmg nak fully bf...dah pasang niat ni ....pam pun dah siap sedia dah...moga2 dipermudahkan tuk lieya bf baby nanti....byk khasiat susu ibu ni kan...rugi sungguh kalo tak bf baby.....

Mommy Lyna said...

salam Aqish

thanks for the review!

Glad that it's beneficial for you & friends too!

Semoga bertambah murah rezekimu Sis ;)

SaRaa said...

wow bestnyer..:)

saye follow yer!!

AQisH said...

@makdara TERdiva
efb ke ebf :p
alaa buleh ler sket² share² gitu kan ;)

AQisH said...

@☆ lieya latif ☆
caiyuk² lieya..akak akan sentiasa support..klu ada apa² nk tnya jgn memalu eh ;)

AQisH said...

@Mommy Lyna
no prob..menda baik harus share² kan..so tq for sharing yr experience..:)

AQisH said...

@SaRaa
ye ke best tq ;)