Friday, October 10, 2008

sila bangun dari lena

patutnya aku nak citer benda lain dulu..tp oleh kerana ada sesuatu yg aku tak pueh hati setibanya aku di opis ni..terpaksalah aku citer yg ni dulu..

aku sampai opis 15 min sebelum kul 9 pagi..selalunya klu time² gini parking kat luar tu tak penuh lagi..tp ari ni lain mcm sket..dah sampai ke hujung..aku dah agak musti opis sebelah punyer tetamu nih..isshh..tak leh jadi..sbb ikutkan undang² poyo tu keta musti ada sticker baru bleh park..masa aku nak parking tu aku tgk org yg kuar dr keta semua yg tak dikenali..sahihhhh..masa kuar nak msk opis aku benti jap kat pondok guard tu tanya pesal byk sgt org luar parking nih..kenapa tak tahan diorg? korang tau aper salah srg pak guard tu jawap dgn muka yg agak poyo bengis dan sora agak tinggi dia ckp camne nak tahan ni baru perasan?? WTH?? aku pon aper lagi lah lancang jer mulut ni ckp..aikkk dah byk ketaaa sampai ke ujung baru perasan???? pastu aku terus blah tanpa mempedulikan aper lagi yg dibebel dek pak guard tu..

moral of the story..sapa² yg keje guard ni..silalah bangun dari lena ok..esp. yg mcm opis aku nih..kan aper..jiran sebelah ni klu kita nak park kat tpt dia..guard diorg awal² lagi dah halau..tak kasik letak keta situ..now parking lot diorg under construction so senang² jer soh tetamu diorg parking kat tpt kitorg..aper nih..? camtu ke adat berjiran??

isshh pepagi jumaat yg mulia ni dah kasik akak bebel lah..tensen tol..oklah nak gi mkn nasik lah aku bwk bekal mlm td msk byk lah pulok terpaksalah aku bwk:-p msk aper?? fuhh dasat sampai terpaksa tutup pintu opis ni kang berbau..nak tau gak..ikan sembilang masak berlado & tempoyak pastu ada sayur boncis sket huhu..kan power tu pepagi buter nak mkn nasik..takpe..tghari kang posa..tu yg maleh aku msk tau..gerenti tak leh lari dr mkn nasik yg tak tahannyer siap tambah tu isshhh..isshh..camno nak kuruih ni owaaaaa :((

3 comments:

NanaMachoTau said...

hahahahahaaa....

mula2 terpanggil nak sokong pasal kesengalan 'pak guard' ni...tapi tup tup selit lak cite lauk pauk komen pasai lauk dulu laaa hehehehe "bukan main lagi sentap ye??? mautttt nyer bekpas hikhik...tak ajak join pun huhuuuu"

emmm..apa2 pun...tak kira la ape jua jawatan kite, "bangun la dari lena"...sbb kite yang akan membuatkan org lain hormat pada jawatan kite tu ;)kalau kite pun buat endah tak endah, org lain apa lagi...kan!!!

wansu said...

aiyooo cik aqishhh...errr..posa kee tengaharii ini..ihikss..!!!

mcm td...ada teman kawan makan mee siam sepinggan...pah tuh ayam kentakii seketuuiiii....huhuuuuuuuu

mesti lepas geram sebab marahkan guard pagi td nih...hahahaa

AQisH said...

isshh..jgn ler bukak rahsia nnt si nana tu tau lak :-p