Tuesday, November 11, 2008

aku kena tagged?

yerrr..buat pertama kalinyer aku merasa sedikit jakun sbb aku kena tagged dek si bell nih..so kat sini aku try ler jwp soklan di bwh ni eh;-)

15 things about me

1) emm..aper eh..mula lah gabra tak tau aper nak tulih ..emm..kpd sesiapa yg belum mengenali aku secara dekat..aku adalah seorg mak beranak 2..dulu aku slim lah..sbb blom kawin sesungguhnya keding giler masa sek. dulu..normal lah kan ppuan dah beranak..dan skrg terhegeh² nak pk camne nak diet..

2) walaupun aku kdg² nampak tersangat cool dan manjang kontrol ayus (wpun aku tau aku tak ayu mana pon) aku sebenarnyer ada sikap cemerkap @ clumsy terutama bila time aku nak cpt atau over excited..mulalah aku terlanggar pintu dinding segala..tp masih ttp buat muka tak bersalah bolehh..(kdg² mcm si susan dlm Desp. Housewives tu) aku rasa penyakit aku ni diturunkan kat anak bujang aku..dia pon dah nampak potensi ke arah itu..

3) aku tersangat suka kaler pink..kdg² dah jadi obses..penyakit ni lak aku turunkan kat anak dara aku..

4) dulu aku amat tidak sabar bila berdepan dgn anak² yg tidak mendengar kata..tapi skrg dah bleh kontrol..mabe faktor umur..

5) bila marah mula meraban ckp bkn²..pastu gabra bila org yg aku marah tu terasa hati dan marah balik kat aku..mcm² lah aku buat plak nak pujuk..

6) kdg² aku rasa mcm diri ni sesumpah..kejap aku camni kejap aku camtu..yelah kejap leh lembut kejap bleh jadi kasar..ikut keadaan dan org yg berada di sekelilingku..

7) aku sebenornyer seorang yg manja..tp bahasa skrg dikenali sbg gedikk..tp aku hanya gedik + manja ngan org yg aku rapat, sayang dan cinta jer tau..sapa lagi klu bkn en. zaim ler..cair abis huhu..

8) aku amat suka memasak + makan tp skrg aku kena kontrol bab mkn tu (yoyoor lah kan)..aku berazam, pindah rmh baru aku nak cuba semua resipi baru..aku suka masak bila ada org yg suka mkn mcm anak² dan somi aku tu ler..

9) haaa yg ni mmg aku tak leh nafikan..aku tersangatlah suka tgk tv..pulak² ada maid..lagi bermaharajalela aku tgk tv sampai gaduh² dgn anak..aper punyer mak lah kan..normally aku minat tv show omputeh ler..bkn tak mo tgk citer melayu..nnt aku emo lebih tgk citer melayu ni..tp once in a while aku layannnzz gak lah..

10) aku ni tersangatlah suka berangan..mcm² aku nak buat..nak bukak biz itulah inilah..aku dah buat blog biz kecil²an dlm internet ni..tp sampai skrg aku tak hapdate² lg..

11) lupa lak..aku sebenarnyer romantik gak orgnyer auwwww...

12) lately ni aku mudah tersentuh yg jatuh ke sensitip..ntahlah faktor umur gak ler tu..

13) haaaa...aku suka nyanyi..dulu mcm² pertandingan nyanyian aku msk..ada yg soh aku benti jer keje.. jadi penyanyi..tp aku tak ikut semua tu..itu duniawi semata²:-p

14) taste aku sentiasa berubah²..cthnya aku mmg suka tgk hero² hensem dlm tv..(gatal kan) klu tgk citer org kulit itam..aku minat will smith..tgk citer korea lak minat si jun sang..citer omputeh lak minat peter petrelli heroes tu..sampai termimpi² diorg dating ngan aku ahaksss..

15) aku sgt tak suka keadaan yg bersepah dan kotor..mulalah aku bebel..maid aku gak yg kena..pemalas betol aku kan..tp sesungguhnya aku mmg seorg yg penggeli pada kekotoran dan pembersih org nyer hehehe..sapa lg nak puji klu bkn diri sendiri kan :-p

so sekrg aku nak tag org plak..sapa lagi klu bkn Nana (aku pasti jwpn dia pjg berjela²) dan Noni..dua² ni anak murid aku di bidang siber..dan aku kasik service percuma jer kat diorg ni..isshh cam nyesal lak :-p jgn mare aku gurau² jer..skrg cepat jwp!

3 comments:

pinkiss said...

sifu, ko saja je kan nak tag aku. ish, ni yg buat aku mengaruk tak tentu hala ni.

bell said...

huhuhu sempoi ar kak!!

Ocha-Eki said...

waa..kewl seyh..:D