Monday, December 22, 2008

kecik sungguh dunia ini

akhirnya berjaya jugak aku daftarkan si adelia tu sek. tadika dia..adoilaa ari sabtu lepas puas kitorg pusing² dkt tmn berhampiran ngan rmh aku tu..semua sek. yg nampak lawa di luar tp bila msk..ada yg ok kat tkt bwh naik tkt atas pulakk adehh segala bau ada..toilet kotor laa..biliknyer lak panas laaa..en.zaim biasalah kan..klu panas² ni dia tak brp nak berkenan..

sebelum meround di tmn² tu aku mmg dah aim satu skool nih..tp bila dok pk yuran pendaftarannyer yg agak tinggi sajalah gatal nak carik sek. lain..tp tu lah kan org kata..alah membeli menang memakai..akhirnya kitorg akur ler ikut pilihan pertama ku dulu..

kisah nak daftar pon satu hal..sabtu tu aku dah call nak jumpa principalnyer kat area tmn taming jaya tu..smlm kul 2.20 sharp kitorg dah sampai..bila sms cikgu tu kata dia dah ada sila naik katanya..yg kitorg heran nak naik ape nyer pagar kunci..aku kol lah tak puas ati..rupenye dia gi tunggu kat centre Putrajaya boleh..alahai hawat tak habaq ada 2-3 centre cikgu oii..

kesudahannya kitorg takleh tunggu lah klu nak soh dia patah blk kan..sbb ada 2 jemputan mkn² smlm..terpaksalah set appt. ke mlm..so mlm td tgh ujan² lebat dlm kul 8 tu..kitorg anak beranak pon kuar ler nak gi jumpa dia..

setelah beberapa penerangan..tibalah sessi nak membayar² semua tu..alhamdulillah..baik cikgu ni boleh kompromi..dia kasik aku byr separuh jer..pastu naikan sket bayaran bulanan..fuhh lega akakk..:-D bila dah borak² tu..rupe²nye dia kwn kepada officemate aku daaaa...alahai keciknye dunia nih..dan yg membuat aku kagum..dia ni lelakiii okk..first time aku jumpa principal tadika lelaki ni tau..orgnyer pon baik..dan not bad gak ler..anak aku suka..siap dlm keta tu ckp dia dah rindu ngan teacher dia tadi tu..amboii kemain adik yer..

next year bermulalah episod persekolahan Adelia Emalin di Q-dees, Tmn Taming Jaya..semoga senang ler dia bgn pagi..

oklah aku nak gi mtg..lom set up pa per pon lg nih..huhu..

11 comments:

ita.itu said...

nok betul..kena cek luar dlm sek dia...kadang ada je ko x kenan

shida said...

sama la kita, hari sabtu lepas g register 2 org budak ni jugak.mmg budak2 sekrg ni nak masuk tadika pun mengalah masuk Uni..sorg dah 1K, 2 org dah 2K..botak botak..

tp bagus gak installment plan ko tuh ngan qdees, takpe2 ..next year aku plak try nego ngan sekolah budak2 ni..hehe

pinkiss said...

kualiti tu penting. dah nak sekolah dah si kecik tu ye Tin..

Dee said...

owh..bestnyer anak dh skolah..sure u nangis nyer 1st time antor..huhuhu...

AQisH said...

ita - mmg betol nok..sesungguhnya kena chk luar dalam..rasanye yg tu lah the best kat area rmh aku tu..

shida - nasib ler aku selang 2 thn shida oii klu tak parah gak mcm ko tu fuhh..principal dia ni mmg baik so sweet gituuu dpt gak aku nego tak sampai 1k pon aku byr utk reg. tau;-)

pinkiss - ye tin..kualiti kena seiring ngan kuantiti kan kan..

dee - anak i no 1 tu nnt darjah 1 thn dpn..smlm tu reg. utk si adik..msk tadika lg mahai dr sek. kebangsaan huhu..

dakgilachoc a.k.a nani said...

nama anak akak adelia emalin yer? sedap nma...picnyer xder ke? maklumla org baru kat sini...:)

AQisH said...

nani - pic adelia ada..cuba browse2 ke bwh lg sket..nampak ler muka dia tu ;-)

dakgilachoc a.k.a nani said...

kak...dah nmpk pic adelia...comelnyer...manis..rupa chinese sket2..:)

kak, nama akak ader lam list kita..lama dh..cube carik yg mula ngan kak...:) amik tau award tu...mesti!!

Gee said...

hoho dah nak cekolah ye anak dier!

Leenoh said...

Bila saya baca cerita anda semua, saya terasa seolah-olah berada di Taman Perumahan yang penghuninya muda-muda belaka kecuali saya dan Pak Cha & Mak Wan orang lama dan kesah-kesah itu mengingatkan saya zaman lampau.terutama menghantar anak ke tadika.

Sebab di taman ini semua org muda maka rumah saya Kehidupan Bersih tidak akan dikunjungi orang lama tetapi ada kebaikannya juga,iaitu saya boleh menggunakan pengalaman saya utk kebaikan mereka.sekurang-kurangnya berdakwah.

Saya dah kaji dah, memang ramai orang muda dan wanita. Wassalam

AQisH said...

leenoh - hehe..mmg kat sini young parents yg byk haha..perasan..xpe dgn adanya otai mcm u..bleh ler share² pengalaman kan..;-)