Monday, December 8, 2008

korban 2008

ari ni nak citer pasal AidilAdha di kpg en. zaim di KB, Kelate dehh..pepagi tadi aku bgn kul 6.30. tgk2 MIL @ mek dah goreng pon sate yg aku buat smlm..kali ni wat sate goreng jer..ujan pyh nak membakar;-) lps subuh terus aku sapu2 ruang tamu..pastu jemur kain..aduhai sampai skrg tak kering pon kain baju tu musim ujan ler katakan:( kejutkan anak2 soh en zaim mandikan..aku ni berkobar tak hengat ler nak gi solat raya..nak dkt kul 8 baru aku mandi..yelah dok siap2kan bdk2 nih..lewat sket..mandi pon nak cepat jer..

bila aku kuar jer..tgk2 semua org dah takde tinggal si adik jer..haaa??? owaaaa aku kena tinggal lagi..adoiiiyaii pesal lah en.zaim tak ckp kat sini start kul 8 wehhh..adehh hampa lagi aku tak dpt solat raya :( takpe lah lain kali..

lepas diorg blk dr masjid dlm kul 9 kitorg anak beranak gi rmh kakak ipar kat wakaf mek zainab..thn ni en.zaim korban lembu kat area rmh dia..sekali ngan arifin dan kak miza biras kak han..silala lihat kemeriahan lembu sebelum dan selepas menjadi korban ;-)

arash dan adelia bersama zarith anak kak miza..zarith ni same age ngan arash..kebetulan semua merah..jgn tak tau ada sekor lembu terlepas..masa tu aku dah nak blk rmh kak han semula sementara en zaim menyudahkan melapah lembu itu..lembu tu meluru ke arah aku dan anak2 yg nak ke kereta..aper lagiii si anak dara tu menjerit tak hengat ler takuttt huhu..

tudung itam tu ler kakak iparku bersama birasnya..diorg lak korban seekor lembu..utk anak beranak mereka..lama dah berniat..alhamdulillah terlaksana juga thn ini..

haaa..inilah lembu korban en.zaim..fuhhh lembu sedikit agresif..susah tol nak tumbangkan dia..ganass wooo..

akhirnya berjaya juga ditumbangkan...

sudah sedia dikorbankan..gambar seterusnya agak ganas..takleh lah msk dlm nih..kang ada yg mabuk darah lak kang:-p

wahhh..gigih ler tu en.zaim melapah ehhh...yoyoor ler tu..eh tp dia mmg terror pon tawww..promo ni bangg..

adik sempat lagi pose ngan kakak jasmine..sama tak muka diorg;-)

esok..ada kenduri kat rmh kak han ni..kat sini raya pertama ramai yg buat korban..esok baru msk2 panggei org makan..adoiyaiii tak larat wehh nak mkn daging banyakk tuuu...huhu..

kesimpulannya raya kat sini mmg meriah..i suka taww;-)


6 comments:

wansu said...

hahahhaa...kelaka laa..tu laa pakai lagi baju merah menyala....kan dah kena kejo..

wehhh kite pon kena tinggal gak td..konon2 nak p semayang raya gak...kuar je dari dapo..tengok2 sume dah tak de...uwaaaaaaaaaa....

cayoi said...

meriah betul ek di kelantan sana...aku nak tanya they all makan tak otak lembu, favorite aku tu..susah nak dpt tempat lain..

razifembi said...

wakakaka ... mujur la xde pe2 yg jadi ...

tapi yeke lembu takleh tgk orang pakai baju warna merah ...?

bukan lembu ni buta warna ka ..


kikiki

suw said...

hahahah..pakai baju merah mmg menarik perhatian hehee

AQisH said...

wansu - lerr kita serupa ke..tu ler sapo soh lambat kan huhu..bab kena kejo tu mmg lawak..keras kejung den kat situ kekeke..

cayoi - kat kelantan mmg meriah..kat sana semua bhg. lembu diorg mkn dari atas sampai bwh;-)

razifembi - tu ler ingat lembu color blind tp bila dh alami peristiwa tu baru percaya betoi ler kaler merah tu menggamit penglihatan lembu itewww huhu..

suw - setujuuuuuuuuu ;-)

ita.itu said...

alahai kalo ngk lembu ni sedih je ek..uwaaa