Monday, December 15, 2008

misiku telah tercapai..yahooo!!

alhamdulillah..tanggal 13 Disember 2008, kami telah berjaya pindah sepenuhnya ke rmh baru wpun ada gak brg lom packing betol² masa tu..biasalah en.zaim mmg suka buat plan mengejut ni..ari jumaat tu mmg kitorg dah tido kat rmh tu..tetiba dia dpt idea nak pindah keesokan harinya..terus soh kol lori pak ali..memula dia mcm tak available..last² di tgh mlm dpt msg mengatakan ON..aku yg memula mcm ala² nak postphone nxt week je lah terpaksa akur jer lah ngan kehendak en. zaim tu..

yg haru nyer byk brg kecik² lom pack dlm kotak besar..main hangkut satu²..bygkanlah rmh kitorg tkt 3..yg tukang angkat ada ler 2 org jer..penat gilerr wehh..tp bkn aku ler org lain aku takat pack sket² jer kikiki..nasiblah rmh skrg ni rmh teres..cuma nnt kena naik satu tingkat atas jer nak ke bilik² :-D

apapun..aku bersyukur sgt²lah akhirnya misiku utk pindah sebelum tahun baru ini telah berjaya sepenuhnya..bygkanlah rmh tu siap dah lama thn 2004 tak silap..ujung 2008 baru kitorg pindah..haaa selama nih sapa yg duduk tu ehh..pikirlah sendiri huhu :-p

byk gak lah lagi menda² yg nak kena buat..takpelah slow² dlm otak aku ni dok pk nak membeli brg² kat ikea jer ni..adoiyaii cepatlah gaji :-p

15 comments:

ita.itu said...

sok2 tunjuk kan ek dlm2 umah baru.aku suka siot bab2 umah ni nok

Sayang_Liedz said...

selamat pindah ke rumah baru.....

Leenoh said...

Nanti ni lepas hilang letih pindah, bolehlah buat kenduri baca surah Yasin dan doa selamat.

Tapi, jangan lupa niat pula bila buat kenduri, niat apa ya, tentulah niat sedekahkan apa yg diberi org makan tu dan sedekahkan juga pahalanya kpd ..........

Takyahlah jemput kami. kami tinggal jauh, sebok lak tu. Kami berdoa dari jauh,semoga anda sekeluarga selamat bahagia di rumah baru. Rumahku syorgaku ( Baiti Jannati )

Wassalam.

Leenoh said...
This comment has been removed by the author.
AQisH said...

ita - nnt² lah eh..aku segan gak nak tunjuk dlm ni kang ada org yg salah tafsir huhu..

liedz - tq;-)

leenoh - hasrat dihati mmg nak wat kenduri sket..insyaAllah bila ada rezeki nnt..terima kasih kerana mengingati..:-)

en_me said...

cucuk kredit kad jakkks.. uhuhu

cayoi said...

tahniah pindah rumah..aku yg jd penat bila membayangkan ko pindah rumah, byk kerja kan, packed and unpacked...hehehe ngeri sungguh..

chamint said...

bila la nak dpt dpt rumah atas tanah nih... dah rasa payah dok condo2 nih.

AQisH said...

en_me - FYI, aku dah tutup semua kredit kad maa..legaa tau;-)

cayoi - emm..mmg ler penat tp puas hati..btw bkn nyer aku kemas sgt pon maid ada kikiki :-p

chamint - insyaAllah rezeki masa dpn sapa tau..dpt gak meen dok rmh bwh tu..saba eh ;-)

en_me said...

abang hubby punyer ader.. perghhh, ehehe

AQisH said...

en_me - percaya tak now both of us dah tak pakai kredit kad tau..baru ler tak pening kapla..azam thn baru hehe..

Alicia said...

dah siap berkemas kuar le pictures umah baru yek..nak gak nengok...:D

Framestone said...

sebelum nie sape yg duduk ek...cam seram je bunyinye he...23x

AQisH said...

alicia - nntlah bila dah abih kemas aku mskkan dlm nih..saba eh mkn masa 1-2 bln gak tu kikiki..

framestone - tau takpe..tp so far alhamdulillah takde menda pelik² aku dah hembus puh kiri puh kanan dah:-p

Framestone said...

ade wat majlis pe2 x?? ke pasang pagar ke