Friday, December 5, 2008

patutlah cam malas jer nak kuar tadi..

ari nih aku dengan gigihnya buat keje time lunch hour dan tidak berfoya² spt biasa di jusco atau klcc..antara sebabnya adalah kerana aku takut kebarangkalian nak dpt parking semula di opisku ini sangatlah tipis..krn tetamu jiran sebelah dok menumpang parking kitorg..pepagi buter dah penuh..nasib aku dpt park gak lambogini ku iteww..wahh nak eksen tak mo kalah lah datin noni oiii..kikiki..

ruper²nye mmg ada hikmah di sebalik aku tak kuar tu..sbbnya tatkala aku ingat nak membeli lunch di kantin opisku..ketika aku membuka handbag alangkah terkejut beruksnyer ku melihat tiadanyer wallet merahku iteww..adoilaa pekenalah aku ari ni..kena sindrom pelupa kot lah..(pagi tadi terlupa bwk hp..maid aku siap turun kasik hp kat aku yg dah msk lam keta) baru aku ingat wallet aku ada dlm beg lg satu..mlm td en zaim ajak kuar mkn kat bistro..aku maleh ler nak pakai beg opis ni boh lam beg yg casual sket..kesudahannya langsung tak bwk..maka dgn itu pg td aku drive tanpa lesen fuhh nasib tak carik gaduh ngan mamat bongok blakang aku td..klu tak alamatnyer tak pasai den kena saman lak..kukikuki..haa psl lunch td lak nasib ler raba² dlm beg tu ada lagi duit saki baki angpow raya..kelas takk..bleh gak buat beli makanan..:-D

teringat aku ngan kata² x boss ku dulu..bila umur kita semakin meningkat..potensi meletakkan brg sesuka ati dan terlupa adalah sgt tinggi..isshh..betoi ke..ntah² sbb aku termakan byk semut tak lately ni..aku rasa ye laaa..ari tu..dah separuh gelas aku bedal air baru perasan byk semut owaaa..haus nyer pasal..tp kejadian tu berulang 2-3x gak..isshh isshh..

moral of the story..pastikan bunuh semut di rumah anda dgn kaedah membeli spray nyamuk..sekian..

p/s: ye tau..entry sinbad lom buat..pastu kena tag plak ngan datin noni tu..isshh..nnt aku buat eh..btw Selamat Hari Raya Qurban..akak sambung memblog kat kpg nnt..doakan kami selamat tiba esok yer;-)





3 comments:

pinkiss said...

i tak pernah lupa bawak wallet. tapi lupa bawak henpon tu mmg bese. syndrom dah berumur tu.. i mmg tak pecaya la datin.. tu dusta tu..

AQisH said...

pinkiss - ni first time i tertinggal wallet datin oii..

suw said...

hhehehehe..sib baik tak kuar..kalo cm sy ni bawak purse tp duit nan ado cmne? sib baik kuar ngan kawan mase tuh..konfiden je duit ade, tp nan ado!