Thursday, December 25, 2008

tunggakan

entry kali ni takde kena mengena ngan tunggakan bil api, air mahupun astro..ni cuma tunggakan entry jer daaaa...spt yg dijanjikan aku akan tunjuk apekah aktiviti aku spjg mggu ni yg sempat dirakamkan

selasa lepas..aku berjaya gak mengsnapkan gamba di pasar malam area rmh baruku itew..tersangat jakun ok..ye lah berthn tak gi psr mlm..kasik can ler akak nak jiwa2 jap..

haa ni kat entrance..ni jer ler yg sempat snap..sebenarnyer malu ler org dok pandang2 jer..tgk mamat baju putih tu siap posing lagi..sori ler bang i bkn reporter nak mskkan dlm paper..i cuma keje ngan bos2 reporter jer..

antara menu awal yg mencuri pandangankuuu...yeeahaaa..aku tak penah mkn buntuts ayam ni..tah kenapa tetiba rasa nak mkn..en.zaim pon belilahh secucuk utk aku..pastu 10 cucuk sate ayam..
tgkkk..cth suami mithali ok..dia mmg suka pilih2 ikan nih..gigih dia memilihh sbb isteri dia tgh gigih mengamek gambaaa...btw mmg all this while tugas membeli bhn2 dapur ialah en.zaim..akak msk jer kat rmh tu pon klu rajin..selalu stok utk bdk2 dua org tu jer..err..pembantu tlg mskkan..

ni plakk antara gerai kegemaranku..wahh baru 2x gi psr ni dah ada fav. dah eh..tp mmg tak dinafikan food yg jual kat sini tidak menghampakanlah sdp2 lak tu..yg penting akak tak kena cirit birit ok lps mkn tu semuaa..ehh tp aku beli laksa jer lah..bkn semua tuu..gilir2 lah..

akhirnya tiba menu en.zaim tak lain tak bkn nasik lemak bolehh..dia dah cop awal2 ayam mana yg dia nak..ramai gak org time ni..pastu ada srg mamat tu bersoraa.."ehh cpt senyum akak tu nak amek gambaaa" ahaaa..malunye dennn..klu dpt hp sony cybershot tu kan senang..takyah ler akak sebok nak kuarkan kamera ngan flash sana sini hukkk..

haaa jgn terpedaya...yg ni tarak juai pon kat psr mlm tu..ini kisah smlm lak iaitu ari rabu lps..mggu ni aku dok tgk blog org ada ler 1-2 entry psl sushi..adoiyaiii terliur tau takkk..so aku pon ajak ler geng2 opis gi pekena sushi king klcc..kali ni amek tempura soba set..sdp gak..ada lg 2 sushi aku mkn iaitu onagi (my fav) dan telur ikan ngan seaweed tu ape namanyer tak hengat dah..tp yg tu sbb pelahap sgt kan tak sempat nak amek ler..

bila nak blk tu..sblm turun ke tpt parking..kitorg terjumpa plak menatang ni...aku pon tak pasti tujuan sebenarnyer dia kat sini..sbbkan kaler dia menarik iaituu pink..akak tangkap jer lah dik oii..
haaa cuba teka ape ada dlm niii...lama dahhh aku tak gi sini membeli skincare produk..tp sbb aku dah ala2 desprate..terpaksalah belii gak..

ni ler barangannya...facial cleanser ngan vit e moisture lotion..(paper bag kemain bsr kan..i likeee) actually dah se thn lbh aku pakai shadira..kebetulan stok abis nak gi beli kat tpt yg aku selalu beli tu mcm jauhhnyer..emm..tp ape pon akak yg juai shadira tu dah promo satu brg baik punyer..penah dgr tak psl sabun eumora..bagus tau produk tu..buat dr tanah liat..masih baru lg kat sini..sapa tgk demonya pasti takjub (poyo jer mcm aku penah tgk :-p) aku dh cuba skali..sabun tu pon dah abis..yg bestnyer pakai tu takyah pakai toner..tu yg aku beli benda alah ni jer..psl sabun ni nnt aku buat entry lain lah eh..penat dah den ni nak tido..dah kul 12 mlm wehh..saja buat entry mlm ni sbb sudah pastinya aku agak kebizian esok pagi.. aku srg je keje lain semua cuti huhu..



11 comments:

AinZa said...

wah gigih kakak amik gambar..
yang elepen pink tu ingtkn akak shoot kat budak 2 org tu...hehehe..
kak ct tak sabar la nak tggu entry sabun tu...ciksu tgh mencari produk sesuai sebab nak beralih angin pakai hok lain pulak...

en_me said...

ahaha, suami mithali sungguh.. ehehe, hepi holidays..

pinkiss said...

datin, agak² u tau ke apa ikan yg en zaim pegang tu? jgn u ingat tu ikan kap udah ler.. huhuu.. i pun tak sabar nak tgu entry pasal sabun tu. mcm besh jer..

AQisH said...

ainza - sabar yer ciksu..kak ct tgh penin² lalat ari nih..mlm td dok pulun wat entry sampai tido lambat huhu..

en_me - tq..hepi holidays 2 u too..tp i keje ok ari ni hukk..

pinkiss - u ni mcm tau² je yg i tak brp nak tau ikan apekah iteww :-p nnt i buat spesel entry sabun tu eh..tungguuu..

ita.itu said...

wah nok..menarik pasar malam tmpt ko ek..hhe..kdg betul org2 sekeliling ingat kita ni reporter kan..haha

NaD said...

tak sabo nunggu entry sabun nihh

fun fliffy said...

salam...uiii bestnya shopping...
boleh tak edit gambo ben10..
kalau nak tolongkan boleh la fliffy cuba
adam pon peminat ben1o...
fliffy akan try dload wallpaper bent1o pahtu kite edit gambo letak situ...ok tak?

Dee said...

wakaka..cam sy amik gambar kt psr mlm arituh..sdp kan vontot aym?

eh..sabun tanah liat yg sy tau sabun taharah je..x sabarlah nk tgu ur n3 psl sabun shadirah tu..kalo ok leh gak try..

Mama Mya said...

salam ziarah.. wah sungguh menyelerakan itu satay..

AQisH said...

ita.itu - ye lor sampai aku lak naik segan huhu..

nad - kjp2 lg kak ct update eh ;-)

fliffy - boleh ajaa tima kasih yer :-D

dee - tunggu kemunculan eksklusif sabun iteww dlm blog i yer ;-)

mama_mya - salam kenal..tima kasih krn sudi singgah..

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah excited akak pi paso mlm...sy pn excited sama...ekekekekeke...

saya tak rajin lagik nak snap2 sana sini...rasa cam org jakun erk pi paso mlm pn nk amik gambo..hikhiks....