Friday, January 9, 2009

aksi pelbagai si adik

ok ari ni kita dgr kisah si adik la pulok eh..Isnin lepas aku gi antar adelia gi kindy dia yg terletak 2 km jer dr rmh kitorg..orientasi week nih start kul 8.30-10.30am. start nxt week 8.30am-12 noon. ari pertama mommynye lah yg antar kan..

memula sampai mcm epi jer kann..ye lahh bergaya ngan baju baruuu..

siap posing kat tepi pintuuu lagii..

haaaa time ni dah start buat muka..teacher dia letak kat sini dulu utk orientasi..mggu dpn baru dok tpt betol²..

tengok² dia dah start dah..cuak jer mukanya aku nengok..time ni teacher tgh nak kasik kertas utk dia mengaler²..

oklahhh dia nak gak kaler² wpun tak habis sepenuhnya..bila aku tanya kenapa adik tak kaler hbs..dia bleh jwp adik penatlah mommy..

lps hbs kaler² tu..teacher soh dok luar nih..pastu nyanyi² lagu sek. dia ngan lagu² Q-dees tu laaa..adelia join kejap jer..pastuuuuuu...

tgklahh aksi keras di tepi pintuuu...wat hal lah pulokkk..adelia ni lain mcm sket angin kus² dia tu..klu tak suka..nangis mengalir air mata tanpa sora..berserta postur badan yg mengeras blehh...dia nak keluar ok..masa aku tgh on the phone ngan en zaim..tak sedar dia dah pakai kasut nak kuar..

dia nak main kat sini lah..dia kata adik malas dok dlm tak best..adik nak main jer..

wahhh bila main bkn main epi lg dia ehh..adoilaaa maknye urut dada jer lah..tgk gelagat anak 1st time gi kindy nih..

ari kedua dia kena naik van neighbour aku yg gi htr dan jemput..kisahnyer lain plak..dia tak mo naik..sampai maid aku sms ckp adelia takmo gi skool..bila aku kol kat rmh tnya kenapa tak mo pegi dia jwp ape tau..

mommy ckp adik naik van tp yg dtg td tu keta..tu adik tak mo pegi tu..adoilaaa..tak pasal aku soh maid aku gi htr kat rmh transporter tu soh dia anta gak..dgn maid² aku skali naik htr dia sampai skool..

td aku kol rmh..maid aku ckp dia nangis gak pg td tak mo pegi..maid aku ikut lg skali htr..alahaiii sampai bila lah nk camni ehhh..

time arash dulu..pagi² mmg aku yg gi antar..maklum rmh dulu dkt sket ngan opis so bleh kuar lambat..time adelia plak..dah dok rmh baru..so jauh sket dr opis aku kena kuar awal..7.15 dh kuar..takkan nak anto dia pepagi buter sgt kan..alahaii..nntlah kena pk solution baru..idea blom marii lagi..hukkkk..

sebenarnyakan anak² aku ni klu memula msk kindy mmg gitulah perangainya..si abg dulu pon sama dkt sebulan lebih gak ler menangis jer bila sampai skool huhu..nak kata ikut perangai aku mcm tak mungkin..aku tak penah nangis weh kat sek. dulu..haaa ni musti ikut en.zaim ni hekhekhek...


11 comments:

pinkiss said...

cumilnya adelia pakai unipom skool dia tuh.. kalah mommy dia. wakakaa..

dakgilachoc a.k.a nani said...

Wah xmo ngaku tu dorg ikut pangai akak..hehe...biasalah tu kak bdk2..baru 1st time...lama2 nti dorg dh seronok kt skool mesti ok punyala...akak kena sabar jer..umpanla sket nk belikan mainan ke apa ke...:)

btw adelia tu chinese look la...dh beso mesti cantik mcm mummynyer..

Zubye said...

wehhhhhh!!! apa ni adik??? ipan tak nangis pun tau gi school... adik naper nangis ni.. camne nak jadi captain class ni dekk??

hahaha lawak la bibik as kena ikut adik naik van.. suh bibik as apply jadi chef kat kindy tu laa.. ekekke..

takpe awal2 memang camtu kot.. dah tu dari kecik adik tak pernah kena tinggal kan.. adik carik la kawan rapat sorang.. bila dah ada kawan baru sonok pegi sekolah agaknya.. takpun adik pura2 la sakit perut masa nak kena hantar tu.. nanti takyah gi sekolah.. hahha!

2nd week nanti ok lah tu kot..

bell said...

Seb bek bukan adik I. Kalau tak...

AQisH said...

pinkiss - datin..xpelah i kasik tahta tu kat anak2 i plak :-p

nani - hehe...bankrupt ler mommy klu selalu nak kena umpan huhu..adelia mmg chinese look ikut sebelah daddy dia ;-)

zubye - makde tantaha jer mengajar adik laaa..adik blk lambat td..tukang van tersilap ingat blk kul 12..blk skool lps mkn adik terus tido penat amat..x sdr mommy dh blk rmh amek half day jer ari ni huhu..yg pasal nk jd kapten kelas tu terpaksa ditangguhkan dulu..adik ala2 nak kasi can kat org lain dulu..huhu..

bell - klu adik u..nak wat ape weh :-p

alia said...

ha/..a...teringat plak zaman sekolah dolu...ermmm..sabar je lah kak....dah dapat kawan ngam la dia..

azreen said...

alahai mesti lama2 adik ok la tuh kan...mula2 je kot camtu....lama2 mesti dia yg tak sabar nak pi sekolah....hehehe

AyKay said...
This comment has been removed by the author.
AinZa said...

somel sungguh adelia pakai uniform skool dia....

alin said...

cutenyerr,mcm2 ragam anak aqish!!mesti best melayan kerenah anak2..kita yg tgok ni pun happy sama..

ita.itu said...

susah hati kita ek kalo drg nangis2 nak pi skol..tension dibuatnye..sabo je la nok