Thursday, January 8, 2009

ke sekolah agama pula

ni plak kisah arash ke sek. agama sesi petang..cuba tgk muka dia bila soh pegi sek. mencuka jer kan..sbb time ni dia dah ngantuk..ye lah baru blk skool pagi..kena mandi + makan semua pastu tetiba kena gi skool lagi..time² camni mmg time landing baikkk punyer kat rmh..sek. dia start 2.30-5.30 ptg


ni kat tangga pintu msk sek. dia..santekk jer aku rasa..kaler pink lagiiii..

dia kena dok kat atas..tak mcm masa orientasi mggu lepas dok bwh...bilik besar sket..yg ni kena plak dok kat kelas reserve utk tadika ni..

tengokkk tuuu muka arashh..muka org ngantoksss tak hengatt..sian abg ehh..

alahaiii..camne lah dia nak nulis ni eh..dah ler antara yg bersaiz besar dlm kelas hukkk..

muka dah ceria..sbb dah petang time nak blk dahh..

masa ni hati sangat sayuuu..rasa mcm nak nangis..tp ku kontrol juaa..ye laa bila nampak dia solat asar berjemaah nih..mmg sayu sgt²..tak sangka pandai dia solat wpun bacaan tu ikut² org jer aku pasti lama² mesti dia pandai..insyaAllah..

ok siap² kemas nak blk dahhh..amboiii sukaaaa korang eh..oh ya..kelas dia tak ramai student.. ada 16 org jer utk sesi ptg..tp sesi pagi ramai wooo..maklum kebanyakan sek. keb. kat area situ drjh 1 nyer sesi ptg so depa mai sek agama pagi..lupa lak nk citer..arash pagi² gi sek. ngan daddy dia..sek. dia ni sebelah jer sek. daddy dia tu..yerr..dia adalah anak seorg guru yer puan² & tuan² ;-) apapun ini juga situasi yg sgt aku suka bila tak ramai student..tu pasal arash kena dok kat atas nih..

beratur dulu yer anak² murid..kat sek agama ni..ustaz ngan ustazah dia suka panggil Ezzeriq tp diorg sebut Izriq hehe..nama penuh anak aku ni Arash Ezzeriq b. Rozaim ;-)

dah dpt kwn baru..actually start thn ni darjah 1 kena pakai sampin purple tu..tp mabe parents bdk ni dah beli awal² sampin ijau dia pakai jer lah..mcm aku mmg nak recce² dulu sek. agama yg elok tu yg tak beli lg..bila dah reg. baru tau kaler ape..so beli jer lah kat sek. dia tu..

apapun skrg aku epi bila tgk dia dah boleh berdikari..bgn pagi pon dah tak ngamuk² mcm dia tadika dulu..satu perkembangan yg sgt² positif..semoga berterusan sampai bila² ye bangg..





11 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

Alhamdullillah...sng kalo dia suka gi sekolah kn kak...ala lama2 nti dia biasalah, dah tak ngantok lg..akak jgn risaula..mula2 mmglah ssh sket kan mebe sbb dia dh biasa tido pas blk dr kiddy dlu2 kan..

Zubye said...

alamak.. sedih pulok makde tgk abg ni... pandai abang bawak diri yer... dulu dari kecik dok malu2 je.. now dah pandai independent..
gud luck ye abang!

Dee said...

pandai dia bwk diri..dia dh besarlah aqish..

NaD said...

kak ct tunggu arash sampai dia balik skolah ke?

apepun gudluck ye abg arash! dah besar dah..

AQisH said...

nani - ye lor memula jer tu..lama² alah bisa tegal biasa giteww ;-)

zubye - iyooo..dh bsr kena ler belajar bwk diri..

dee - ye lor anak bujang dah hehe..

nad - tak tunggu pon..tu dtg awal sket tgk² diorg tgh solat..tggu jer lah smpi abis..

alia said...

dia dah mula sedar tanggunjawab tu..he..senang mummie dia nak handle

azreen said...

sejuk ek mata memandang diorg solat jemaah....smga agish seronok pi sekolah....hehehehe

azreen said...

sorry aqish....i tersalah tulis nama ur son...ezzeriqkan...hehehe

AQisH said...

alia - bdk² ni rupe²nye akan berubah bila msk sek. kan..alhamdulillah..

azreen - mmg sejuk mata memandang..hati pon sayuu jer..hopefully kekal ler sampai bila²..insyaAllah..

ita.itu said...

wah bagus ek dia ajo solat ek..sejuk hati..eh napa sampin kaler pepel ek

AQisH said...

ita - ni sek agama private sbb tu kaler sampin pon lain ;-)