Thursday, January 8, 2009

pertama kali ke sekolah

aku tau pastinya ramai ibubapa yg amek cuti ari Isnin lepaskan..maklumlah ada yg nak htr anak yg pertama kali ke sekolah mcm anak aku gak lahh..cptnye masa berlalu..rasa mcm baru smlm arash ni baby lagi dgn pipi ngan bdnnya yg debab ituu..

ni nak citer sket lah psl pengalaman pertama aku htr diorg ke skool nih..pagi isnin tu arash gi ngan daddy dia..sementara aku gi antar adelia ke sek. tadika dia dulu..oleh krn mggu ni adalah mggu orientasi, adelia blk kul 10.30..(kisah dia nxt entry ok) pastu kitorg pon gi ler tgk abg dia apa lah citernye pulak kan..

inilah keadaan di luar bilik darjah masa aku sampai tu..kelas arash yg kat dpn ni laa..tgk tarak parents pon yg bersidai kat luar kan..tak mcm kelas yg ujung tu..sampai ada parents yg duduk skali dlm kelas tgk anak belajar..alahaiiii..klu u tnya i..i rasa tak perlulah sampai camtu kan..sbb budak² ni bila tgk kita ada tu yg lagi mengada² setujuuu tak..klu tak setuju tak dapek den nak nolong nyooo..pokok pangkal kita lah yg memainkan peranan utama gitewww..

masa ni dia tak perasan aku dah sampai dan amek gambar dia..wahhh mcm tekun jer dia kann..

ni laa suasana kelas dia..lega aku tgk tak sesak siap ada tpt yg kosong lg..sek. dia ni ada 4 kelas je satu sesi jer plak tuuu..heaven jer rasa..nak kata sek. baru tak gak..rasanya mmg sek. ni tak mo amek student ramai² kot..aku pon tak pasti..yg pastinya aku mmg gembira dgn situasi ini..

haaa..mengintai dia kat celah tingkap..baru dia perasan ;-)

pandai pulak dia mengaler..masa kat tadika dulu..dibantainya klu kaler biru..abih bdn org dr kepala sampai kaki biruu..

masa ni adik dah msk enterprem jd pengawas kejap..

yg ni aku tak berapa nak syok..tgklah kerusi dia tu..dah patah belakang tu camne nak sandar abg oii..tp aku dah gantikan ngan kusi yg elok kat belakang tu..legaaa sket..

kemain suka abg yer mentang² dah nak balik..jgn amalkan selalu mata camtu..nnt terus tak leh pandang straight nayaa bang oii..


yeyeyeye..dah balikkkk....itu ler antara pengalaman dia kat sek. utk kali pertamanya..dia tak nangis pon..ari ni dah msk ari ke 4..smlm daddy dia dtg tgk waktu rehat ..dia soh daddy dia blk..kemain lagi yer..dah syok dpt kawan ramai lah katakan...





10 comments:

ita.itu said...

siap ada tie ek..comel je aku ngk..dia suka la ek gamaknye ke sek..amin

AQisH said...

ita - tie tu pakai ari isnin jer ;-)

dakgilachoc a.k.a nani said...

bagusnya anak akak erk...senang bergaul..tayahla asik nak pantau kan...klu bdk2 pendiam ssh sket...duk buat hal sendiri je..makpak lak yg risau...nampak dia cm seronok gi sekolah tu..bagusla kan...bgn pagi xlah nangis2 xmo sekolah kan..:)

Framestone said...

ops dah masuk sekolah ek die... ops jgn jd otomen pulak udah la ek

Dee said...

cutenyer..dia beranilah aqish..good boy..

Zubye said...

wow!!.. hensemnya abang ber neck tie... macam pengawas pun ada..
abg belajar rajin2 yeee... kalau abg tak paham cikgu ajar apa.. abg angkat tangan tanya cikgu jangan malu2 k!!

AQisH said...

nani - bdk² ni mmg cpt nar dpt kwn kan..arash tu wpun pemalu sket tp senang berkawan..

framstone - otomen jd gak sesekali tp kat rmh ler huhu..

dee - alhamdulillah semenjak msk sek. ni dia dah berani..tak mcm dulu lg..

zubye - makde..abg lom dpt kelas permanent lg..msh dlm kump. betik..tp ari tu test kertas abg dlm kategori pelajar yg OK² hehe..

pinkiss said...

hish.. cumil sunggoh anak u dah d skool. tak boleh tahan la ngan beg tuh..cumil banget..

Zubye said...

kelas betik tu apa pulak...?
oo so ni kelas sementara lah ye? belum tau lagi lah sapa cikgu kelas dia..
abang ni elok2 sket...
makde rasa mesti ramai peminat abg sok..
maklumlah jejaka pemalu gitew..

ko jgn tak tau si ipan tu den intai2 masa kat kindergarten dia.. hari pertama den tengok kakak 6 tahun pegang tangan dia.. dok beriringan dalam kelas.. hari kedua tengok budak pompuan lain lak yang pegang... budak lelaki takde pun cam nak kawan2 ngan dia.. hahhaha!
tapi tadi dia ckp ipan rindu la kat abang kat school purple tu.. ntah abang mano ntah den pun tak tau.. LOL!

AQisH said...

pinkiss - beg tu mmg mengopakkan mommy utk membyrnya tin oii hukkk..

zubye - undaiii..si ipan tu mmg gataaa tuuu kikiki...