Saturday, March 28, 2009

pabila anak beranak berprojek

huhuhu..dh lama rasanye x hapdate blog ni..kan aper..aku dok melayan FB jer mggu nih..jumpa kengkawan lama hasil gambo² yg aku upload tu..kekecohan x terkata..aper lagi dok kutuk mengutuk je la kejenye..lawaks sungguh hehe..sesapa yg ada FB tu leh ler add aku klu nak tgk ahakss...:-D

ni nak citer kisah pg tadi..pepagi buter dah bgn lepas subuh dh x tido sementelah en.zaim pon kena keje..aku terus setelkan laundry hari ini..yerr..basuh tgn ok baju² sek. tu..x puas ati klu guna mesin..maka dgn itu 10 psg baju anak bujang aku dibasuh tgn..adeh ala² nak pantah pinggang den..

dah setel semua kul 10.30 kuar rmh htr arash gi tuisyen kumon dulu..dia abis pon nak dkt kul 11.30..aku yg dh janji nak bwk diorg gi Jusco Cheras Selatan lps abih tuisyen, tidak membuang masa lg terus menuju ke tpt yg dijanjikan..

yg pasti kitorg nak tgk wayang ari nih..tp bkn citer kanak²..aku dah ckp awal² ngan diorg..nasib baik diorg memberikan kerjasama dlm hal ini..sbb aku nak tgk citer niiiiiiiiiii...

hahahaha..kejam x paksa anak ikut skali sbb aku tarak gang..klu nak harapkan en.zaim konpemlah tarak can nak tgk citer ni kannn..mmg bertentangan genre filem yg dia minat ngan aku..haruslah carik mangsa lain kan..

nasib baiklah diorg enjoy gak sbb citer ni lawakss..aku mmg peminat setia novel² Shopaholic nih..semua buku dia aku ada..mmg lawak wehh klu baca..terkekek² gelak..tp biasalah klu dah difilemkan nih..dia jd pendek..kurang drama lah..aku dh start bygkan klu lah citer ni wat drama bersiri kan bestttttt...konpem aku beli dvd nyer sanggup tuu..sbb citer ni mmg cukup sinonimlah ngan wanita² ni kann..dulu aku terjebak gak ngan kad kredit..utang keliling pinggang adoilaa nasib x seteruk mcm heroin citer ni laaa..siap kena gi kaunseling..btw heroin dia ni kiut tp muka byk fine line ler hawat ehh..muda² dh berkedut huahuahuaa..statment x bleh blahh..:-p

selesai tgk wyg kitorg gi ler food court kat bwh tu..tgh² membedal tu aku terperasan ada srg yg dok dpn aku tu kan..muka mcm familiar jer di alam maya..tp aku segan nak tego..yerr..mmg aku camtu..nampak org yg dikenali tp klu x biasa mmg x tegolah..so pada sesapa yg kenal aku..sila²lah tego dulu sbb aku pemalus org nyer kikiki..

haa berbalik citer tadi..tgh dok mkn² tu tetiba dia tego gak aku..wahhh kembang akak org kenal hahaha..dia adalah seorang kenalan dlm FB..baru jer blk Malaysia nih setelah 5 thn dok kat arab saudi tu ikut hubby dia keje sana..kak suzan namanya..very nice person..peramah akak ni kan..kenal dia pon melalui kwn² aku yg dok sana gak... tq kak sudi gak tego saya yg pemalu ni hahaa...sempat gak lah kitorg posing..mmg sah² bloggers kan..musti nak amek gambo..aku tgh tunggu dia tag aku dlm FB..

itulah kisahnyer ari nih..psstt..aku tgh menaip dlm golap nih..al maklum konon² support earth hour..anak² aku pon excited..sama² countdown dgn buletin utama td..hehehe..








10 comments:

pinkiss said...

bukan ke pelakon filem tu adalah u datin??

AinZa said...

iskk tak sabar nak p tengok citer tu...
wah gigih kakak cuci pakai tangan..
jangan kata kuar muscle kat lengan pasni dah la..hehe

4 Kay-E said...

Best ye dpt tgk wayang, dgn anak2 pun jadi le...

My hubby pun x suka tgk wayang, selalu ELin&Erin le kena teman Mommy nak tengok movie :)

*FB mmg best - esp bila jumpa kengkawan yg berpuluh2 tahun tak jumpa ;)

TiNiE said...

besnyer dpt bawak anak² layan wayang sesama. tinie pun tak sabar tggu diorg besar sikit leh layan citer kita kan. tula kakqish husben tinie pun kureng sikit bab bab wayang nih, kalau nak pegi sendiri jerla...

AQisH said...

pinkiss - i dh tolak offer director citer tu dulu :-p pangg!!

ainza - tgk jgn x tgk..;) akak mmg gigih bsh tetiap mnggu tuu huhu..

4kayE - ada fb ke add lah i ;)

tinie - hubby akak suka tgk wyg sebenarnye tp genre filem haruslah 18SG adoila x larat ler nak tgk filem camtu je..tu yg klu citer² gini kena ajak org lain huhu..

janesach said...

aku nak gak tgk wayangggggggggggggggggggg.......... uwaaaaaaa

tapi selagi anak2 ku itu belum beso, terpaksa la aku hold niat aku tuh!! huhu~~~

yanizan said...

hushhh...nk jugak ank² hang pi tgk citer cmtur...ekekek

Dee said...

mana gambarnyer aqish..tjuklah 1 kat blog..hehehe..

AQisH said...

janesach - sabo ye lyn..yr time will come hikhik..

yanizan - nak wat camne..terpaksalah akur ngan kehendak mommy nyer :-D

dee - err..pic yg mana nih..yg trjumpa kwn tu lom dpt lg laaa..

rasp said...

ala...i dah lama tak tgk wayang tau...mmmg teringin bebenor nak tgk crite tu..