Wednesday, April 1, 2009

akhirnya..ku bisa memilikimu..

amboi² koranggg..x menyempat² nak tau yer..klu korang teruja aku apa tah lagi..masih x leh nak percaya nih dan masih dlm tempoh bertenang a.k.a cooling period :-p

petang senin lps aku dikejutkan ngan panggilan en.zaim yg berbunyi

en.zaim : helloo..pi mana byk kali kol x jwp²
aku : err..err..aqish gi tutttt..ngan tutttt..
en.zaim : aikk..x keje ke bleh gi tutt plakk..
aku : hehehe kejeee.. otw blk opis la ni..
en.zaim : emm..nak kasik tau ni..semua dah approve..dah setel..esk kita gi sign²
aku : haaaa??? (ala² x percaya mmg x percaya pong) astaghfirullahalazim (patutnya ckp alhamdulillah dek krn terkujat dan amat² x sangka tertukar daaa)

haaa begitulah lbh krg percakapan kitorg ari tu..pastu aku yg masa tu tgh drive masih ala² blur dan x brp nak xcited blehh..adoila patut dpt kabar gumbira rasa nak loncat² kan..tp aku masih cool jer..sehinggalah semlm..masa tgh sign aggreement tu..en.zaim tego aku lg skali ala² x puas ati jer lagaknye..sbb aku x brp nak poyo xcited tetiba jd minah coollll..

emm..mabe korang dh dpt agak kan apekah mendanye..actually aku segan nak ckp tp terpaksa gak ckp sbb kesian kat korang yg menunggu aku kasitau kan..(cehh ayat x bleh blah:-p)

yerr..aku tukar tajuk keta lg skali (pinjam ayat u tin eh hehe) kali ni amek sibiikk plakk..dan mazda antik aku tu akan dilelong x lama lg..pasni chery² lady tu haruslah bg kat en.zaim je bwk ehh..aku terpaksalah bwk sibikk tuu:-p actually aku mengidam keta ni dah tersangattlah lamanye semenjak dia baru kuar lg..beberapa percubaan dah aku buat utk memilikinya tp tidak berhasil..di saat aku mcm x brp nak.. masa tu plak semua lulus..alhamdulillah..gumbira tidak terkata..akhirnya dpt gak aku beli keta baru atas nama ku sendiri..setelah berusia awal 30an ni hikhik..

tu ler dia berita yg unsangkarablenyerr..harap korang dh puas ati eh..err..aper? gambo keta? xyahlah keta tu kan dh byk kat atas jln raya tu..korang musti dah tau..cuma kaler keta aku ni x ramai org pakai..dlm geran tulis kaler beidge kat luar nampak ala² gold tu..org kata kaler selamat sbb sama ngan debu so xyah basuh selalu huhuhu..actually aku beli masa promotion tinggai 2 kaler silber ngan gold jer diorg nak abihkan stok sbb new facelift sdh kuar tp aku x sanggup tunggu sampai bln 6.. lgpun aku lg suka model yg lamaa;-)


p/s : ini bkn lawak april fool..aku x buat..dosa tau klu kita buat..sbb tu kan tarikh pembunuhan beramai² umat Islam di Sepanyol yg telah ditipu dek org² kafir laknatullah..:-(




20 comments:

TiNiE said...

bessnyer!!!!! tahniah kakqish. keta idaman saya gak tu. huhuhu tapi taktau sebila leh dpt. nanti tumpang keta kakqish jerla. boleh??

alhaqimi said...

amboi...dahsat sungguh tajuk!!

selamat bersibikk kan yer...

tinggin gak nak sibikk!!

cT a.k.a. fiRuz a.k.a. YoNg a.k.a. uMi said...

wah..!..congrats!..leh la tumpang 2 kaki eh...

AyKay said...

bestnyer...

balik KB naik cherry
p dating KLCC naik sibik
betuah badan

ana tumpang gombira

Dee said...

tahniah ye..bila nk bwk dee ronda2..ahak!!

AQisH said...

tinie - tu laa..ni mmg idaman qalbu sepjg zamann hehe..

alhaqimi - tajuk kenalah gempak baru best nak citer hehe..

cT a.k.a. fiRuz a.k.a. YoNg a.k.a. uMi - tumpang sekali kakitangan pon bleh ;-)

aykay - pasni blk KB kenalah bwk sibik ni plak org kpg lom tau hahaha..:-p

dee - boleh sajaaa u set time jer hehe..

Azure said...

wahh..bestnya dapat sibikk..tahniah! tahniah!

Asz said...

wahhh!!! beshnyer ... congrats babe, nnti dah dpt post le sini ... sharing is caring kan ... take care k.

pinkiss said...

mulai dari saat ni, u takde kawan nama datin pinky.

AQisH said...

azure - tq dear ;)

asz - tq too..alaa u ni tgk kat jln raya tu dh byk..sama jer kan :-p nntlah klu i rajin amek gambo eh ;-)

pinkiss - x baik u putuskan siratul dan sirahim tau tin :-p

azreen said...

tahniah aqish.....murah rezeki u... :-)

rasp said...

congrats sis..me tumpang hepi, nak tumpang naik leh tak?

eita_tks said...

tabik spring la kt ct...dua kete baru di thn 2009....alhamdulillah..:)

Maswani said...

perhhh..sibikk tuh..x tahann..honda meme x dpt dideletekan dr hati ore kelate..budak2 sekolah rendah pn dh reti sebut honda..tya mr zaim,btul x aqish?..hehe..
congrats..blk KB kompen gelemor cm msk AF..ikeke..

AQisH said...

azreen - ma kaceh ;)

rasp - tq sis..bleh aje mau tumpangg jomm..

eita - hehe..kak eta ni pon x sangka lah saja cuba² jer..x expect langsung nak dpt..alhamdulillah syukur..

maswani - ye ko ore kelate gitu haha..tp mmg cik abe kita dr dulu pakai honda jual yg lama beli hok ni pulok..jgn kan bdk sek. rendah je pandai sebut..anak kita yg tadika tu pg td dah berebut dia nak naik sibik.. abg ngan daddy yg naik ari nih..dia ngamuk² menangis semua adoilaa..

zubye said...

waaaaa.... mami dah pakai sibik gitu... pasni bolehlah rajin2 amik ipan kat bangi and bawak gi jln2 gitu masa mama ada shoot... ekekkeke..

keta mazda tu sedekah kat kitorang je ler.. :p

AQisH said...

zubye - ko sambung byr je lah mazda tu nakk..x mahal 500 je sebulan bleh pakde bwk gi keje..hehehe..

kawu tau x adik berebut pg td siap nangis beria² adoilaa panek den nak melayannyer..

dakgilachoc a.k.a nani said...

tahniah, tahniah dan tahniah..hehehe...

tak kire nak tgk gak pic keretanya bila dh dapat nanti...jgn lupa tepek sini tau...ehehehehe..

cikpedot said...

memang tak sangka2 akhirnye kawan aku dapat bli kereta idaman.. sekejapan je dah approve pulak tu. aku pulak masih berkabung lagi sebab naza bestari tak approve.. huuuuu...

AQisH said...

nani - alahai ko nih..camera akak dh xdo la dek oiii :-p

cikpedot - mmg x sangka..aku gi ari ahad submit doc. tu pon sbb saja2 je gi test drive city sebenarnye tp terbeli lak sibik kih2..smlm rabu dh dpt itu keta yiihuuu..;-) semoga loan mu jua akan approve akhirnya ped..aminnn..