Monday, April 27, 2009

aku masih setia

dh lama aku nak carik yg lain jer..dh bertahun aku bersabar bertahan dgn aper yg aku ada nih..org sekeliling pon dh mula dok perli² jer..aku thn pekakkan telinga jer lah..sambil² urut dada soh saba sabaa..

aleh² hari sabtu mlm yg lalu..tatkala bukak pintu menyambut kepulangan en.zaim..dia pegang paperbag yg bertajuk spt di bwh niii...

tadaaaaaaaaaaaa...Nokia 5800 XpressMusic..untuk menggantikan hp sabun aku yg dh ku pakai selama 4 thn lebih tanpa menukarkan baterinya itewwww;-) jimatkan akak pakai hp..cuma ada 2x ler kena repair keypad dia tu..jatuh berderai toksah ckplah byk kali..tp masih utuh giteww..huhu..

kali ni aku nak try yg touch²screen plak..suka lak tgk org pakai pda..tp aku rasa mcm aku ni x brp nak berbaloi pakai pda tu..bknnye bz amat..cukup lah ngan hp yg ni..ada stylus ala² pda gak:-p..

so far selama 3 hari aku dok menggodek ni cam beshh jer..mcm² fungsi adooo..yg plg aku suka hp ni mcm PC..oohh i loikeeee..reganye pon masih dlm bajet..yer aku mmg nak yg below 2k saja..tp yg ni en.zaim dpt rm1380...haa byk dh jimatkan..rega lbh krg hp sabun aku masa mula² kuar dulu jer..

sebenarnye hasrat hati nak ler try SE plak sbb bertahun lamanya dok pakai Nokia jer.. tp akak tak dapekkk dikkk..sbb aku masihhh setiaaa ngan nokiaaa huhu..hp ni pon sound dia kuat..x mcm model nokia yg lain..tu psl aku purposely amek xpressmusic sbb dah tentu² sound dia meletops cam SE gak..camera pon not bad 3.2megapixel..clear lah gambo nye klu amek waktu terang benderang..:-p lagipun nokia ni senang nak operate..maklum user friendly gitewww..wahh dh mcm org juai hp lak den nih..

apapun ma kaceh byk² pd en.zaim yg begitu prihatin terhadap kedaifan hp lamaku itew..sehingga hp dia sendiri pon dia x ganti² lg..klu aku sebut model aper sure korang pon terkujut sbb mmg zaman tok kaduk nasib baiklah jenis skrin dah kaler²..alahai bilalah u nak tukar hp lak.. ke saja nak kasik hint utk adiah bday..ehh lambat lg tu..bln ogos..klu nak model yg sama ok gak musti bln 8 harganye dah makin turun kan hikhik..

p/s : arash sebok nak hp sabun aku tu..kena ler gi beli kad prepaid plak pasni..alahaiii..xpelah bdk² x elok kasi dia pakai yg canggih manggih..mak dia dh tuo baru nak ado benda² gini..jgn manjakan sgt bdk² ni..(iyolah tuu..saja dengki padahal masa kecik mmg x merasanya almaklum anak org susah huhu..)


11 comments:

pinkiss said...

i kena masuk IJN camni..

AyKay said...

waaaa....akak dah dpt hp barue..

tahniah2. jaga elok2, boleh guna lama2 mcam yg dulu tu.

bestnyer...

FADHLINA said...

uwahh... beshnye dapat henpon baru.. jangan lupa masukan no aku..mwahahahah..

*ayu* said...

bestnya dpt gadget baru!

4 Kay-E said...

Best lah dpt hp baru... :)

I jenis jarang tukar hp. Selagi hubby tak beli yg baru, pakai je la yg lama sampai buruk. Janji boleh call & sms. hehee...

oMMy fiRuz said...

sukenye mommy dpt enpon baru...tp betuila qis..kite kecik2 dulu mane reti benda2 cenggini.paling kuat mintak duit nak g beli eskrem lalu dpn umah..hahaha.anak2 kite skrg ni kecik2 dah mintak enpon..bertuah sungguh..

Dee said...

tahniah..dpt new phone..dee x minat expressmusic..SE nyer pic lagi cantek..hahaha..saja bakar aqish..apa2 pun janji leh call leh sms leh amik pic leh dgr mp3 udah kan..tp kalo dee dpt free nk gak..kuikuikui..

AQisH said...

pinkiss - u jumpa doc mana kat ijn tu tin..ok x dia haha..larikk..

aykay - tq² ;-)

ayu - mmg best nak²nye pree huhu

4kayE - sama lah kita..pakai sampai punah baru ganti hehe..

firuz - ye lor bdk² skrg mmg beruntung sbb dpt mak ayah yg berkemampuan..xpelah dh rezeki diorg..

dee - huhu..kamera mmg x setanding SE lah..tp sound dia beshhh..i pilih ni sbb nk merasa touch² skrin haha :-p

AQisH said...

fadhlina - harusss simpan no. u kan..dont wory bebeh ;-)

rasp said...

sronoksnye dpt hp baru..

i pun setia dgn nokia tau..sekali je guna SE tu pun sbb org bagi hadiah, tapi yg i belinye mesti nokia :)

Diana-k said...

hp tu sangat puas hati kannn.....