Wednesday, May 20, 2009

bday bash part III

haaa..amekkk..sampai part III nak citer psl bday anak jerrr..nampak sgt aku yg terover excited kan..bkn aper..ni lah first time wat mkn² kat rmh baru aku yg x brp nak siap tu..jom layan gambar jap..mmg colorful n3 aku 2-3 hari ni ehh..sorilah klu ada yg sakit mata..

lps bdk² tecit ni mkn kek dan segalanye bagai..aku pon conduct ler games utk diorg..sementelah dah ramai bebenor nih..haruslah buat kat luar jer..nampak tu kat luar masih lom semenggah..byk yg kena buat..tp bajet dah larikk ke tepi sket....tunggulah lg 2-3 bln..ada org tu nak dpt durian runtuh lagi haha :-p

mula² buat bulatan dulu yerr...aku seraya memberi arahan.."kids make a circle pleaseee"..

nama game nih poison ball atau bola beracun..waktu ni muzik dimainkan..lagu I like to move it - madagascar. bila muzik berenti, sapa yg pegang bola tu dikira dah kalah dan sila keluar dari bulatan ;-)

masa ni peserta finalnyer arash dan akma..dan pemenangnyer - arash..tp xkan nak kasik adiah kat tuan rmh kot..terus si arash majok marahkan mommynyer sbb dia nak adiah gak adoilaaa..

yer anak² muridd..sila beratur duluu..kita nak main rebut kerusi pulak yerrr..

game ni kena menjalani peringkat saringan dulu..sbb ramai sgt..kerusi ada 8 ketul jer..so grup pertama diketuai oleh bday gal jln duluuuu..

sporting jer bdk² nih..dgr kata plak tuu..senang nak kasik arahan..psstt..yg baju oren no 96 tu laaa photographer bidan terjunku..sdra obeyy..maceh krn sudi mengambil gambo party adelia ehh..;-)

yang baju biru tu..pemenang peringkat pertama..dini namanyer..anak kwn opisku ena..wahh teror dini rebut kusi ;-)

haaa..finalist game nih 1 gal 1 boy..dan dimenangi oleh boy yg baju putih tu..sorilah auntie x ingat lah nama diaa..

lps rebut² kusi..game terakhir..ciken dance..yg ni mmg bdk² sukaa dan lawakkk..tgklah aksi² si cilik bergelek sakann..

ini finalist selepas saringan..ramai sgtkan harus disaring haha..bday gal haruss finalist jugak..klu x amukkkkk nnt adoii..

tgk aksi si kenit nih..kemain lagiiiii..lain org soh wat..lain dia buatt..belasahh jer laaa..hahaha..dia ni mmg pak lawak tol..pemenang dikira sapa yg paling pandai wat ciken dance niii..game ni dimenangi oleh rachel kwn kindy adelia..pic dia tu kat bwh tu..tp kan mmg susah ler nak judge pemenangnyer..hukk..

dan acara terakhir..penyampaian hadiah sukann..haha..nasib baik ler goodies kfc masa wat party arash dulu tu ada lagi..yg tu aku kasik utk hadiah tpt kedua dan ketiga..pertama beli lain..tu aaa set pensil ngan sticker pooh, mickey mouse & disney princess..kemain epii lagi para pemenang ;-)
yayyyy..akhirnyaaaaaaa..dpt gak snap pic stoberi senyumm nampak gigiii..inilah satu²nyer gambar yg nampak dia ceria sket..dia mmg suka nari² nih..siap soh aku ajar poco² lagi kat rmh..blehhh..

begitulah kisahnyer ujung mggu kitorg yg agak hapeningg ngan bdk² tu..jgn x tau..ada srg jiran aku tu siap tnya aku ni cikguuuu kee hahahaha..nampakkan akak pandai handle bdk² :-p psst..jgn x tau dulu lps SPM akak penah jadi cikgu sementara tau..ajar english murid darjah 1 & 5..ramai peminatt plak peminat cilik uuu hahaha..

mmg rasa seronok sgt ari tu..insyaAllah next time bleh buat lagi..yg ni kira trial version nak tgk sambutan camne..rupak²nyer anak² kat sini mmg sukaa gi bday party..aku pon suka dan seronok melayan diorg yg x byk karenah tu..tima kasih yer sudi dtg..nnt bday arash auntie wat lagi main games lain plak ;-) dan mabe pasni bleh ler jemput kengkawan ramai dtg rmh..sabo yer kengkawan ku semuaaa hehehe..

mlmnyer kitorg adik badik wat bbq plak..picnyer ada kat zubye..xtau le bila dia nak upload tuu..pesanan buat makde..cepat² ler sharing pic tuu yerr..

11 comments:

nani dakgilachoc said...

happeningnya...awat tak jemput ni..nak gak rasa jadik bdk2 balik..hakhakhak....

EraNaZeErA.. said...

wah bestnya besday party anak akak... tp apasal anak dara tu cam sentap je... mesti akak tak kasi adiah yg dia nak kot... hehehe...

mesti penat kan akak... walupun just besday party..

rasp said...

mmg sronots sis layan budak2 nie..
mcm2 kerenah ada..
mesti ada adegan yg mencuit hati kan...

zubye said...

whoaaaa!! memang betul2 hebat..
rugi2 ipan takde.. dia suka tu chicken dance tuuu..huhuhuh..
macam ni mamy bolehlah tolong conduct games masa beday ipan nantiii :p

janesach said...

siap ada party game tuh yg aku tak tahan tuh.... hahaha... larat ko layann ekkkkkk

AQisH said...

nani - mana ko pegi lamanyer mengilangg ;-)

era - anak dara tu mmg sentap manjang..dia bad mood baru baik demam la katakan..

buat party mmg penat tp berbaloi bila tgk semua org epi ;-)

rasp - haa mmg seronot sis..kelakar bdk² ni..

TiNiE said...

dan...
jgn tak tau, kakqish jua penah masuk rancangan who wants to be a millionare..
kan kan kan

AQisH said...

janesach - hikhik..aku kan suka melayann :-p

tinie - chaittt..aku sekeh gak paler bdk ni kang..haha..err..dann roda impian skali eh kihkihkih..

AQisH said...

zubye - rancakk lah makde..nak kaluu bayar laaa hahaha..yer betollllll

Dee said...

syiok ar..byk game..

Leenoh said...

Salam.
Dah lama tak ke sini, semakin berubah dengan penampilan baru.