Tuesday, May 19, 2009

birthday bash part II

pada ahad lepas yakni 17 Mei 2009 bersamaan 21 Jamadilawal, aku telah adakan bday party buat adelia aka stoberi ku itewww..majlis ni dirancang at the veryyyy last minit..iaitu 3 ari sebelumnya..sbb tu jemputannya hanyalah anak² jiranku dan beberapa org kwn yg tinggal berdekatan..dekat kerr ;-) kpd kengkawanku yg tidak dijemput, jgnlah kecik ati yer..insyaAllah ada rezeki..akan ku buat housewarming skali..tp x tau ler bila..mabe musim raya nnt yer ;-) eh..tapi klu korang nak dtg rmh..dipersilakan..janji kol dulu hikhik..

ini akan menjadi n3 yg penuh dgn gambar..fuhhh..lama gilerr aku amek masa nak mengeditkan nyer laaa..jom jer lah layanzzz gambo nih..khas utk tatapan makde zubye yg x dpt join acara ptg tu..sbb si ipan kena ciken pox..tp diorg dtg gak mlmnyer..kisahnyer next n3 yerr..;-)

kad jemputan yg hanya dirembat di memory lane, klcc khamis lepas, utk diedarkan kpd anak² jiran dan a few utk kwn skool adelia..

haa..ini sajorrkk menu yg akak buat ari tu..kecuali cookies hello kitty tu..wansu jualah yg bg..tq so much ;-) oleh kerana aku sengsorang jer yg msk dan buat pon kul 4..haruslah menu hi tea sajakan..as usual my signature dish lah semua tu:-p spagethi bolognaise & cabonara, mihun goreng, sandwich sardin, nugget dan dessertnye custard caramel..haa simple² je kan..menu utk bdk² ler katakan..

haa ini antara tetamu terawal yg sampai..stoberi masih dlm mood yg x brp elok..al maklum baru baik demam..pose pon amat mashammm..alahaii..

dah mula nak penuh..tgk tu dok bersimpuh tp menten muncung..

hari tu dia mmg tarak senyum sgt..alahai adik ni..mcm x hepi jer mamy wat party utk dia..

pic atas skali tu kengkawan kindy dia..tgk lah arash mkn dgn lahapnyer..dia ni mmg hantu pasta..tu psl akak blajar buat kasik sedap in the world hahaa..perasan..:-p



lihatlah wajah² moody stoberi ni..masa ni ada jer yg x kena..siap marah² aku kenapa x amek hadiah yg dia pegang tu..adoilaaa feninnn..

actually party theme nyer ialah pink & white..tp oleh krn lupo nak ckp ngan akak yg kat atas tu..maka dia x pakai ler ikut tema hikhik..sorry yer kak ena :-p

dah x sabar nak potong kek..mkn cookies dulu yer..

tengokkkkk pelahap lagi anak bujangku itewwww..

kek pon simple jer..beli blueberry cheesecake from SR..hajat dihati nak tempah kek gambar kartun strawberry shortcake yg mcm aku jumpa dlm internet tu..malangnyer..tukang buatnyer lak bercuti..x amek order..alahaii..xpelah lain kali..


ok..dah get ready..ramai² berkumpul kat blakang bday gal..diorg ni mmg sporting..bdk²kan sure excited..

happy bday to u..happy bday to u..happy bday to adeliaaa..happy bday to uuuuuuu..senyumm lah sket dik oiii..

sabar² nak kekk ikut giliran yerr..fuhh x menang tgn akak nak serve diorg nih..siap ada yg ckp..alaa sikitnyer..adoilaa kan aper..auntie kasik sket dulu kang nak lagi amek ler..takut x habis jer..mcm²lah diorg nih..hehe..

yg baju biru tu adib namanye..anak babysitter aka tokey taska tpt aku hantar diorg berdua nih..dia mmg hyperactive ;-)

haaa..gosipp aperlah anak dara kat atas tuuu..tgk akak sampai pejam mata dok layan diorg :-p


arash pon epi..ramai kwn dia dtg..psstt tgk sebelah dia..awekk tuuu..:-p

pak ali pon begitu bersemangat utk melayan tetamu cilik yg dtg..bekas yg dia angkat tu ialah gula² soh kasik perabih..hai cikton menyandar kekenyangan nampaknyer huhu;-)

haa..yg atas ni plak party packnyer..aku beli 30 pack jer..x cukupp wehh!! ada ler 2-3 org lg yg x dpt..yg dtg lambat tu lah..rupak²nya lebih 30 org kanak² yg dtg..mabe bday gal jugak penyumbang x ckp sbb dia pon nak gakk alaaaaahaii tpaksa lah bg klu x nnt dia amuk plak..


tgk tuuu dia x mo pandang kamera ponnn..

ni jer lah kwn² yg dijemput..terima kasih yer sudi gak dtg..wpun ada yg lambat :-p


haa..waktu ni diorg baru habis games..kepenatan masuk balik minum² habiskan aper yg ada..tp nama pon bdk²kan..bknnyer mkn sangat..nasib baik ler family aku ada..diorg gak ler yg tapau bwk blk...

pose dulu sebelum balik yer anak²..

say cheeseeeeeee..

ini jer lah pix kami sekeluarga..yg beria senyum hanyalah mak dan ayahnyer sajaaa..huhuhu..

ni dah mlm..bergambar ngan hadiah yg belum bukak lg..wahh x sangka byk gak hadiah adik dpt..terima kasih semuaaa..


bergambar setelah selesai upacara membuka hadiah..fyi hadiah² tu sampai ari ni dok ada atas meja tu lagi..x sempat nak bwk naik atas simpan..semlm balik kerja kepenatan ya amat..en.zaim pulang pon aku antara sedar ngan tidak..bila bgn pagi tgk² dia dah setelkan pinggan mangkuk kat dapur tu..maceh yer daddy ;-)

ada lagi n3 part III pasni..hehe..nak citer pasal games yg aku buat..mmg meriah banget..seronok tol rasanye tgk bdk² ni sakannn..kan aku dh kata..akak mmg sukaa melayan bdk² nih ;-)


9 comments:

zubye said...

ni komen dari ipan yang dok kat sebelah nih:
"adek.. hari ni epi besday adik ke? ipan boleh makan hepi beday adik tak? Irfan nak cakap dengan adek!"

ok ni makde lak cakap:
wahhhhhhhhhhhhhh!!! ramainya laaa kawan2 adek.. berpoloh2 ketiak mami tu nak kena layan tuuu.. best nyaaaa.. ipan miss lah bday ni.. siannya dia.. kalau tak mesti dia jadik antara watak utama masa bday adek ni kan.. eh mana gambor games tu.. yang mami conduct sampai ada org tanya mami tu cikgu ke? ekekkeke.. sian si ciken pox tak dapek nak berchicken dance..

anyway adek.. hari tu pakde sibuk na nak beli barang buat bbq sampai dah tak sempat nak beli pwesent adek lagi ni ha.. hari tu pakde tanya nak apa.. adek diam joo.. makde beli barang kat pasar malam je lah boleh??? ekekke..

AQisH said...

zubye - makde ckp kat ipan happy bday adik dh lps laaa..ciann ipan x dpt joinnn..ya btolllllll..hahaha..

yg games tu sabo² ler..itu n3 utk esok lakkk..dah pening paler mamy dok tgk gambar jo..plak² seber sini slow banget nak upload pic..kena wat satu² lak tuu..adoilaa..

pasal hadiah lak..adik x kisah..ari tu pon ngan mami dia x de mintak pon..tp daddy dah belikan adek beskal baruuuuu;-)

pinkiss said...

takde pun gambar i kat situ.

ini bermakna?

*sigh*

oMMy fiRuz said...

stroberi shotkek masam jerr..yg maintain senyum mak nye jerr...ok la tu kan..hahaha..tp sicomel tu, masam ke, senyum ke..tetap suwit.. :)

AQisH said...

pinkiss - tin..jgnlah majuk tinn..i mmg buat utk bdk² tecitt anak² jiran i tu jer..mak ayah diorg pon i x jemput tau..nnt kita wat party periuk kat rmh i lak eh..bln dpn nak x ;-)

AQisH said...

ommy firus - mmg mashamm bad mood jer dia ari tu..baru baik demam ler katakan..suwitt ke..tq auntie cam mommy dia x..ahahaha :-p

rillys said...

sedapnya nama besday girl! bertuah dapat parents like u...grow up with beauty n brain yeahhh

rasp said...

sis sweetnye kad jemputan tu..strowbewi shortcake gitu :)
mesti gegirl tu happy!

Dee said...

glamernyer besday girl..tp cam susah je nk senyum..hihihi..