Wednesday, July 8, 2009

aduhaii kasihanilah diaaa..

aku rasa pasti ramai yg tgk penghormatan terakhir MJ tgh mlm tadi kan..tapi aku idok ler tgk..lepas hbs tgk siri peberet Desprates Housewife tu..aku terus jer titonn..zzzzzz...

pagi td dlm keta..dlm radio dok citer²lah pasal majlis smlm tu..yg amat menyentuhh perasaan keibuanku ialah pabila dj mengulang sora anak MJ si paris tuu..sampai² opis terus bukak CNN nak tgklah kot² ada ulang tayangg haa..mmg adaa...sungguh simple ucapannyer tapi amat menyentuh hati..airmataku pon bergenanglah aper lagi hukhuk..

apapun aku rasa amat simpati sekali dgn arwah MJ ni..ye lah...sepatutnya sebagai muslim..acara penghormatan mcm yg dilakukan oleh keluarga dia tu..amatlah berbeza dgn aper yg kita lakukan di sinikan..mungkin sbb ramai lagi ahli keluarga yg bkn beragama Islam..sbb tu lah jenazah dialunkan dgn lagu² beliau ketika hidupnya..alangkah indahnya klu suasana disulami dgn ayat² suci Al-Quran..tapi apakan dayaa..apapun sapalah kita untuk menghakimi nasib arwah..mungkin syurga tempatnya kerana dia sempat convert sebelum pergi meninggalkan semua..ye lah segala dosa lampau telah diampunkan dan dia bak kain putih..sapa tau kan...

sapa² yg lom tgk ucapan anak dia tu..bleh ler tgk kat sini

bagaimana pula dgn nasib kita nanti yer...apapun..sama²lah kita berdoa agar pengakhiran hidup nanti tidak menyusahkan orang lain dan perginya kita dalam imannnn...


6 comments:

oMMy fiRuz said...

x smpt nk layan "isteri² yg terdesak" tu..nantuk tahap cipan..

Dee said...

td pun dgr kat hot fm..sedih gak dee..smbil naik jejantas..meleleh gak air mata..sbb kita mak2 kot..tu yg sensitif sket..hehehe..

azreen said...

a'aha...terasa sayu bile terkenangkan balik MJ dah takde....sian kat anak2 dia....smga rohnya dicucuri rahmat hendaknya....

CIKPEDOT said...

aku pun titon gak.. tak kuasa aku nak stay up sampai 4.30 pagi tu. lagi pun 'wartawan' kat opis ni ramai, tanye je diorang, mesti dapat story complete punye... hehehehe

anak laut said...

mj superstar yg hebat.....

anak laut said...

mj superstar yg hebat.....