Tuesday, July 14, 2009

update pembelian di SSF jumaat lepas;-)

haaaa..mabe ada yg tertanya²..ape kebendanyer yg aku beria beli kat ssf tu kan..actually xlah byk sgt pon brgnyerr..cumaa bila tgk reganyerr..adoilaaa..jomm kita tgk pic mana yg adoo ni ehhh..

sikit je kann plastiknyer..tengok ler ape je yg ada kat dlm plastik tuu..

haaa..antara yg dibeli..vase ngan munger² nih je dah dua ratus lebih..padahal simple ya amat..

mangkukk merah ni lah idaman kalbuu..kututup je mata tgk reganye..dlm 95 hengget..lilin tu dlm 25..

candle holder ni 39.95 x silap..aku beli dua ketoi..(aku saja letak rega brg² ni semua kot²lah ada yg nak gi beli nnt..bleh bajet²..bkn nak riak okk:-p)

haaa lepas dah yopoyo deco yg x seberapaa..aku masih blom berpuas ati lagi ngan deco yg adooo..haruslah tukar itu langsir..dah jumpa kain yg berkenan..kali ni nak buat yg kosong kaler MERAHH hehehe..klu dpt b4 raya pon best gak..biarlah nak pakai awai² kan ;-) hajat hati nak beli karpet merah putih gak..biarlah sedondon ngan langsir gituu..ehemm en.zaim..bila kita nak gi nilai 3 lagi ehh..

yg ni kat dining table..cermin tu mcm kecik jer..masa beli perasan cam besar..nampak kosong je kat bhg. atas tu kan..nntlah kupikirkan aper patut diletakkan..mcm nak deco sket atas cermin tu..

daun² dlm pasu sarawak tuu..utk emergency jerr..cam semak jer kan..xpelah temporary jer tu ;-)

ari sabtu lak..en.zaim sms kata MACY ada sale..haa kelaskan somiku..siap ingatkan isterinya soh pegi tengok²..aperrr?? tengok² jer kerr..ooo..that is soooo not meee..

hasrat hati nak ler beli candle holder merah ni kan..tapiiiii bila tgk harganya..yg rendah tu je satu dah dkt 400..x berani lak aku nak nengok rega yg tinggi nyer tuuu..so simpan jer lah dulu hasrat di hati iteww..

kesudahannya aku pon belilahh menda nihhh..yg lps tu bila balik rmh mcm x puas ati jer..sbb ranting tu x rimbun..dan pasu tu kecittt jer..nak sgt sbb kaler dia merahh blehhh..yg ni murah je..pasu rm18 rasanye ranting² rm20 kot...psstt....makde bleh x kirim pasu gemok ngan ranting² kat nilai3 tuuuu..ehek ehekkk..

tgklah aper jadi klu amek dgn hp dan tidak fokus dgn cara yg betul..kelabu asapp..aper pun langsir iteww mmg kena tukar lerr..isshh serabut tol aku nengok ..sabo sabooo...kain lom beli lagii..adehhh..

oh yaa..nak promote..langsir rmh aku dijahit oleh kakak iparku..jahitannya adalah sgt kemass..silalah lawat blog dia yg x update sgt tapi not badlah;-) konon² dulu aku nak tlg dia modify blog dia..tp sampai kini lom terlaksana..ampunn yer kak ayuu ;-)

mmg dari dulu aku minat mendeco² rmh nih..tapi akibat kesemputan wang terpaksa hold dulu brg² yg nak beli..actually byk lagi yg perlu dibuat ngan rmh aku tu..kpd reader aku yg nak tgk seluruh rmh..sabor² eh..7 bln aku dok rmh ni..barulah dpt deco bhg hall jer..psst..sofa pon baru jer beli last week..7 bln ok kitorg dok atas lantai..hahaha..man mannn..org kata..sloww sloww..;-)


15 comments:

Mrs.Nury said...

Kite pun suker bab deco-deco ni kak iti.Takpe slow2...rumah nury pun camtu.Nak upload segan sbb impian blum tercapai & sempurna bab kata kak iti kerna kesemputan wang harusla tangguh segala brg idaman hehehe....nanti upload lg ek kak iti.Kite suker tgk rumah org yg deco-deco ni.Nak-nak now deco bersama eric dah ada siri baru tak ketinggalan aku tuk menengoknya :)

Mama Mya said...

salam...

waa cantiknye umah dia :)

mamaadam said...

alamak seronoknyerrrrr dapat deco2 umah ni kan, huh umah saya bnyk sgt barang la rasa semak pulak, bukan baranng aper, kertas2 paperwork bnyk huh, magazine pun bnyk harus kena beli lemari dulu ni.. anyway umah u lawa sgt, pandai deco, so kita tunggu langsir baru hik3

AQisH said...

nury - deco eric tu asik terlepas jer lah..lupa nak tgk ishh..

mamamya - alahai..ye ke..maceh..malu lah :-p

mamadam - i mmg x suka byk brg lah abis sumer nak buang sampai ada org marah haha..nnt dpt langsir baru kita mskkan lagi eh hehe..

pinkiss said...

nanti i melawat umah u, i letak lilin tu bawah langsir. lalalaa.. (hasrat dengki)

alladiin said...

klu guna lilin rm2 utk 8 batang tu tak leh ke...wa suka lilin tu, selalu nyelamatkan wa bila blackout..

AQisH said...

pinkiss - sebelum u msk rmh i..i scan bdn u dulu tin..make sure u x bwk lighter/mancis segala hua²

alladiin - adoilaaa..lu nih..ini lilin utk deco..tp klu tetiba blackout senang gak terus jer psg api x yah teraba² carik lilin dlm laci hehehe..

AyKay said...

waduuuh kak, bz deco rumah now ni. Selamat maju jaya.

Saya masih menunggu Mr Eric utk datang letak itu ini, sampai sudah tak dtg2, may be tak jumpa rumah, kami duk tercerok,

memang cantik deco pilihan, bagus utk sejukkan fikiran

lily lotus said...

nice touch lah ;)
anyway,lily dh tukar blog baru

http://myrillys.com..update ekk ;)



-rillys-

c a b b i e n a said...

mmg rmbang mata kalu g ssf tu, rasa mcm sumenya nk beli

AQisH said...

aykay - sejuk eh fikiran..emm..mmg pon skrg rasa lain..msk rmh..terasalah rileks sket ;)

lily - ok..noted..

cabbiena - bkn rambang lg..mabuk pon ada semua nak duit jer xde huhu..

Dee said...

7 bulan dok atas lantai? biar betul aqish..aqish..bantal kat sofa tu beli warna terang tau..kasi kontras..suker umah aqish..bersih n kemas je...

AQisH said...

dee - betollah dee..tu psl i tgk tv dlm bilik je atas katil best sket ;-) yg bantal sofa tu dpt free tp diorg tersalah buat kaler golap..i mintak kaler merah..yg merah seketul tu gi beli kat jj nak testing jer memula tu..tgk ok gak..nntlah beli bantal yg lain kasik kontras..tq for the suggestion ;-)

CIKPEDOT said...

hua3.. ko pun dah kene penyakit macam aku..asal ada duit je asik nak hias rumah... itu pun rasa macam tak siap2 lagi..

bestkan kalo dah ada rumah sendiri.. belanja berapa pun tak nyesal..

carila stiker untuk dinding tu.. alaa yang design bunga2 ke, abstract ke.. best.. tak mahal sangat, nak tampal pun senang...

azreen said...

suka la nengok rmh u....nnti update la lg....minat sgt deco2 rmh....tak sabar nak ade rmh sendiri....