Thursday, June 3, 2010

ramaikah yg serang panggung wayang ari nii?? mesti remaja² purba yg ramai kann ;)

rasanye dah ramai tau citer Lagenda Budak Setan ni mula ditayangkan hari ni..movie yg diadaptasikan dari novel terkenal Ahadiat Akashah ni buat julung² kalinya dibuat filem..

teringat lagi masa form 3 or 4 x ingat..ada srg bdk lelaki kat sek. aku soh aku baca novel nih..masa tu dia mcm nak usha2 aku gak kot..kunun nak tunjuk walaupun dia ala² budak setan masa tu..tapi dlm hati ada taman..huhu..sampai laaa ni aku xleh nak recall nama dia..tp bleh tahan encem gak laa :-p

dah brp hari aku dok laa dgr lagu ni..feeling semacam jer..ye la sapa2 yg penah baca novel ni..musti dpt menghayati watak Kasyah & Ayu ni..mmg menggamit memori tol..dulu2 mmg akak suka nar baca novel sampai kena marah ngan Cikton..org nak exam tapi aku sebok baca novel..ape leh buat pembaca tegar..sampai skrg pon masih suka beli novel..baru jer abiskan novel LBS ni lagi..cuma buku Twillight beli dh lama x abih2 gak baca sampai stoberi pon naik bising..ehh..dia ni selalu tauuuu..membebel2 kat aku..abih novel2 aku yg lain sebok dia nk baca..tapinya x reti sgt lagi..eksen2 jer pegang mcm dia baca sgtlahh..

oklahh jom kita layan lagu yg syahdu beserta liriknya skali ni..fuhhh sgt menyentuh perasaangggg...




Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu..


6 comments:

Dee said...

gerenti box office ar LBS nih..lagu sedap..gambar cantik2..nk tgk2..

makdara terdiva said...

qis, aku dulu x sempat baca buku ni..sebab asik baca buku sejarah..haha! tu pasal aku jadi bengong bila org asik citer pasal buku ni..sian kat aku..huhu!

lily lotus said...

hihi..suka perkataan remaja purba tu :P

pinkiss said...

mood KARAT on ye tin.

Tasbih Alam said...

Salam..

Setelah sekian lama saya membelajari bagaimana untuk menjadi seorang blogger.. Kini telah sampai masanya untuk membina rangkaian bersama blogger hebat yang lain. Serta mempelajari lebih banyak lagi bagaimana untuk menjadi blogger yang hebat seperti anda.

Semoga kita dapat kunjung mengunjung antara satu sama lain untuk mengeratkan silahtulrahim antara kita dan blogger² yang lain..

Sesungguhnya hunjung jari yang menekan papan kekunci adalah lebih hebat dari apa juga senjata yang ada di muka bumi ini. dan Semoga kita sama-sama mendapat menafaat daripadanya..
Insya Allah

Salam ukhwah…
http://tasbih-alam.blogspot.com

MamaTiaMia said...

salam Aqish,belum bersalin lagi ye..sempat citer2 pasal wayang lagi ni:) seronok beli barang2 baby kan.saya pergi tengok 'Knight and Day starring Tom Cruise and Cameron Diaz,seronok jugak.