Monday, July 12, 2010

taraaaaaaaaaaaaa

yuhuuuuu...lama sungguh akak x bersiaran kann..ye lahh..sebulan lebih uolsss..sbb dok menanggung kesakitan org ngandung nih..mcm2lah karenahnye..esp. penyakit M melanda utk menghapdate blog..tapiiii..sepanjang bln lepas..kenduri adik2 semua dapat akak sempurnakan dgn baik..baik majlis resepsi di rmh mahupun majlis bertandang hehe..nntlah akak citer..

sekarang nak citer pasal kehadiran seorang lagi bdk debok dalam family kami..yerr..i dah selamat melahirkan tuan puteri lagi pada tanggal 7 Julaii 2010 pada jam 2.30 pagi di Hospital Serdang.

inilahh wajah2 puteri debok i seberat 3.65kg ketika dilahirkan...yer mmg besar..separuh nyawa ku melayang rasanye nak kuarkan dia..tapi bila dah tgk anak yg tembom ni dpn mata ilang rasa sakit nih..ni gambar2 beberapa jam selepas dilahirkan..

nama diberi Anees Marissa..maknanya : Anees - yang mesraaa, penghibur. Marissa - yang bersopan santun..semoga bila besar nnt seimbanglah peribadi anakku dgn maknanya..amin..

baiknyerr posing..ni baru melepaskan kek dlm diapers tu...nasib baik makde dia dtg dpt bersihkan semua..sbb mommy mmg x larat sgt2 time ni..kali ni beranak akak kena rengat lg dlm 3 hari..sakit gilerr :(

ni pic baru amek mlm tadi..pada hari ke 5..nampak matanye saling x tumpah mcm kakaknye stoberi tu ;) ramai yg kata dia nampak mcm dh sebulan..emm..apa tidaknye kuat mkn..pergerakan pon aktif..toleh ke kiri kanan..fuhh...nampak gayanya pasni rmh mommy x dpt melaram lerrr..ada org akan tlg kemaskan pulakk nnt..

byk lg gambar tapi semua msk dlm FB sajer..malas nak upload dlm ni laa..skrg tgh berpantang kat rmh..ari ni baru setat berbengkung segala..cikton pakaikan 3 lapis bengkung..adoilaaa..nak cantek punya pasal layankan saja laaaa..semoga akak leh kurus selim melim pasni..doa2kan yer..citer pasal beranak ni klu rajin akan didokumentarikan..wahh gituu..klu malas..tgk gamba2 je lah eh..

oklah baby dah mula buat bunyik..nak menyusulah tu..memangg dia kuat nenen..tengok body la kannn ;-)

15 comments:

Noorul Wawan said...

Alhamdulillah.. Tahniah!! Sedap nama.. Anees Marissa....

Dee said...

wah..dah bersalin rupanya. Tahniah aqish..nama baby sedap..muka pun tombam..geram tgk..

rasp said...

congrats aqish...
alololo chomelnya baby...
sedap nama...

e_ja said...

tahniah ats kehadiran org baru..:-)
comei dan gebu betul baby tu..

makdara TERDIVA said...

finally kuar sudah dia..haha!!

kalo dah bengkung 3 lapis..kalo x kurus gak..x tau la.. :P

f.i.z.a said...

Alhamdulillah.. congrats kak aqish!! comel giler anees.. :)

~ Lady ell ~ said...

baru bape ari tu pipinya mcm pau..ish,gebunyer...tp mata cepet..:)

tahniah sekali lg.

chamint said...

tahniah...semoga meriah family dgn kedtgan ahli baru...semoga kak iti cepat sembuh & cepat slim (haruskan)

alladiin said...

alhamdulillah qish....

pinkiss said...

tin, i dah ada 2 adik. stoberi n anees.(sila jgn muntah)

lily lotus said...

bam bam nya! congrates dear..take care yer

AQisH said...

tima kaseh semua atas segala ucapan ;)

MamaTiaMia said...

Aqishhhh..big big congrats!!! dah dengar dari zubye hari tu..tapi tak alh sempat datang jengok ni..demam lah apa lah..now tengok so dobot(orang nogori cakap)..alhamdulillah beratnya Aqishhh..patutlah zubye cakap "bertarung nyawa"..hee..hee so berbaloi kan..peluk mesti sodapnya..nanti mesti mcm aqish and zubye yang putih gebu..tahniah again.selamat ngendong marissa yang dobot yer:) take care.

Love... said...

congrats dear....

do visit us at ilhamcottage.blogspot.com

something for ur lil gals

Drama Mama said...

congrats! what a nice name...my cousin pun ada nama marissa...ermmm...sopan santun orangnya. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com