Wednesday, December 1, 2010

aisshhh...kena tagged kahh..

uisshhh..dpt assignment ni tadi drpd agen shaklee ku iteww..mommy icha yg suka mendera org ni :-p ok²lahh..akak buat selagi yg termampu eh..ini soklan²nyer..

30 Days Quest

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.

Day 02- The meaning behind your Blog name.

Day 03- A picture of you and your friends.

Day 04- A habit that you wish you didn’t have.

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.

Day 06- Favorite super hero and why?

Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.

Day 08- Short term goals for this month and why.

Day 09- Something you’re proud of in the past few days.

Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad.

Day 11- Another picture of you and your friends.

Day 12- How you found out about Blog and why you made one.

Day 13- A letter to someone who has hurt you recently.

Day 14- A picture of you and your family.

Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play.

Day 16- Another picture of yourself.

Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why?

Day 18- Plans/dreams/goals you have.

Day 19- Nicknames you have; why do you have them?

Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future.

Day 21- A picture of something that makes you happy.

Day 22- What makes you different from everyone else?

Day 23- Something you crave for a lot.

Day 24- A letter to your parents.

Day 25- What I would find in your bag?

Day 26- What you think about your friends?

Day 27- Why are you doing this 30 day challenge?

Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?

Day 29- In this past month, what have you learned.

Day 30- Who are you?


jadinya ari ni kena wat soklan no 1 tu la ehh...

1) Day 1 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

haa ini dia wajah akak ari ni di ofisku yg somel berwarna pink sama kaler ngan tudung dan baju yg ku pakai ;-) habis ayu dah tu posing :-p

nak citer tentang 15 fakta yg menarik tentang diriku kah..adehh ni yg acik lomah x reti ni..kang takut org kata puji diri sendiri masuk bakul plak :p xpelah akak cubalah yer..

Fakta No :

1. seorang ibu beranak 3..baru jer mempunyai baby ke 3 setelah 6 thn bersuka ria dgn jayanya tidak perlu mengangkut segala brg² baby sekali skrg haa amekk segala tok kaduk nak dihangkutnya pepagi..;-)

2. saya seorang yg suka bersederhana sahaja dari semua aspek ler..bg saya kdg² less is more gituu..

3. bila pertama kali org tgk muka saya..diorg selalu ckp muka sombong..dari zaman sekolah² dah biasa dgr ayat tu..tapi bila dah kenal..haa..x larat dgr saya bercelotehhkannn..;-)

4. sangat mementingkan aspek kekemasan dalam segala hal..klu menulis blog pon..klu boleh nak kemas² semua justify (over tauu:p) begitu gak kat rmh..x lawa xpe janji kemas dan bersih..err..semenjak cuti sekolah ni en.zaim yg rajin mengemas sbb dia pon cuti.. cikgu ler katakan..camtu gak dlm keta..x suka sepah²...kat opis pon sama..walau bz camne pon bila nak balik saya pastikan atas meja tu kemas..atas meja je laa :p

klu kat rmh b4 pegi keje make sure dapur pon kemas.. dlm sinki xde pinggan mangkuk maklumlah saya kan masak dulu (wah mcm hebat padahal msk bubur nasik baby jer) jadi peralatan memasak harus basuh dulu..sbb bila blk keje xmo tgk semak² dah ler penat blk keje kan ;-)

5. mak oii baru no 4 tp dh pjg ngeh².. dulu saya degil skrg dh kawin agak kurang degil :-p

6. anak² kata mamy lg garang dr daddy..haruslah kan..klu dua² baik nnt susah nak didik..garang² mamy pon diorg dok berkepit gak:p

7. sebenarnyer saya sgt penyayang org nyer..semenjak dah beranak pinak airmata sgt murah bila tgk scene yg sedih² kat memana je lah..tgk anak naik pentas pon bleh nk nangis..

8. ehem..saya juga srg yg manja dgn cik abe hehe sampai anak saya si stoberi tu sebok nak menjeleskan diri bila tgk mommy manja²..x baik tau kakak..

9. yg ni pon best gak..kdg² saya punya intuition aper tu mcm gerak hati tu la..sgt tinggi..baru terlintas di fikiran tup² x lama tu menjadi plak..cth : klu dok berjalan tergesa² tergerak dlm hati satgi kang musti aku terjatuh..dahh pelepopp aku jatuh pastu..aishhh..clumsy sungguh..err selain tu adalah menda lain yg selalu terbetul ape yg kusangkaa ;)

10. aper lagi eh..haa dulu kuruss skrg dah gemokkk muahahahaha :-p

11. saya juga sukakan supplements..dari kecik² sekolah lagi..mungkin sbb family saya esp ibunda dan ayahanda suka beli vitamin² ni..

12. mengambil keputusan hebat utk menyusukan baby ketiga saya walau badai melanda ku tetap teguh dan cekalkan hati..wahhh..

13. sangat² suka mendekorasi rumah..sampai dok pk nnt baby dah besar sket camne nak bergerak dlm rmh ni..akhirnya terpaksa melapangkan kawasan kat living hall tu hukk..

14. suka jenjalan..suka soping² biasalah ppuan kannn..klu xde unsur² menyoping tu x normal rasanyer..

15. sangat sukaaaaaaakan kaler pinkk..tunggulah kemunculan terbaru blogku ini menjelang tahun baruuu..ngeh²..

rasanyer itu sajalah fakta yg klu korang rasa x menarik tu..mintak maap je lah ehh..hehe..

skrg saya nak tag kwn saya yg somel merangkap anak muridku ini utk membuat cabaran ni gakk..silalahh datin pinkiss ku sayam ;-)

8 comments:

pinkiss said...

setelah mengklik link itu..

*pengsan*

AQisH said...

pinkiss - haha tin..kata nak idea memblog kann :p

Mommy Icha said...

hehe. kak qish, masa first time tgk gmbr kak qish kat fb memang nampak muka sombong tau .. tp hadha tak heran sebab dah siap2 borak dgn kak qish yg sgt le peramah hehehehe

hadha pun belum buat lg ni

rozzygee said...

hai sejak dah aktif balik 2-3 hari ni.. mencanak2 pn Aqish kita :)

AQisH said...

mommy icha - ehh yer ker..pic yg mana satu nampak som2 tuu hehe..

kak g - ehh mencanak2 kah haha..lawak perkataan itewww..

pinkiss said...

sis gee, dia tu mmg.. otak cerdas minda cergas..

AQisH said...

pinkiss - tin semenjak dua menjak ni terajin huhu..

Arissa Zoela said...

kak qish is the best..dpt assigment terus buat...heehe..boleh mintak hadiah kt penganjur..kan hadha laling kan...hehehe