Friday, February 25, 2011

blog pink

fuhh..lama dah x hapdate blog ni ehh..syuhh..syuhh..lap habukk..aisshh..beria wat blog lawa² (lawa ker :-P) tapi xde maknanya klu sunyi sepii jer..byk citer nak hapdate..ok satu² yer..walaupun n3 ni n3 melompat sebenarnye..x ikut giliran betol..patut kuar citer lain dulu..xpelah nak wat yg ni gak..

baru kena tag ngan web designer ku iteww whitey mommy utk menjoinkan diri dlm segmen Blog Pink oleh Blog Pilihan Malaysia yg meminta menceritakan kenapa konsep pink yg menjadi pojaan hatikuu sebagai kulit blog ;-)

oklah kenapa aku suka PINK..emm..agaknye sejak azali kot..mula menyukai pink semenjak sek. rendah..masa zaman aku sek. ren. dulu² meja sek. kitorg balut tau ngan kertas hadiah + plastik..korang ada x camtu..pastu feeling² nak berkenalan dgn org..wat lah biodata bagai..termasuklah warna kegemaran = pink..satu hari ada cikgu dtg duduk dan baca apa yg aku tulih tuu...adoiii agak malu di situ..sbb masa sek. ren. kaler pink sgt x fofular..jadinya terus akak kuarkan saja biodata yg sebut kaler kegemaranku iteww..ohh keciwaa sekejap..

tapiiii..obsession ku terhadap kaler pink masih berlangsung walaupun senyap²..serius zaman 80an-90an..aku rasa kaler tu mmg x pemes tau..mcm klu org tgk kita pakai pink diorg cam pandang pelik² jer..yg menyebabkan aku sekali lagi maluu tau..terus tukar kaler peberet biruu plak dahh..

sekalii naik tahun millenium ni..pinkkkk adalah warna sejagat katanyaa..sana sini pinkk oohh i loikeee..baru korang tau kuasa pink pada wanita..eh lelaki pon ada suka tau..smlm my big bos pakai shirt & tie pink..fuhh comel jer...eh tetiba citer hal org lain plak..

utk membuktikan yg aku giler pink..nak ler tunjukkan serba sedikit bukti² yg adoo..ni baru sikit jer..yg lain² ada lg..tp cukuplah ni dulu ehh ;-)

yg pertama..ni kamera en.zaim belikan..kaler pink..ni dia yg menggalakkan aku pilih pink..akak ikut jer..jgn melawan ckp suami hokayyy...

ehem² ni koleksi henpon terbaru hehe..haahaaarusss pinkyy jugekkk..sekali ngan BB theme dlm tu pon pink tauuu...aku suka casing dia..kulit lembut jer..beserta pouch harus ada utk dibawa ke kantin senang..sombatkan saja dlm tu..

selipar buruk yg byk berjasa utk aku ke hulur ke hilir dlm opis ni..mak dah tua..high heels pakai bila kuar dari opis jer ahak²..

dan ultimate kepinkian akuu..haa amekk kepinkian sudahnyer...sampai ke ofis pon pink hokayy..korang ada x :-p

huhu..sajalah aku campurkan ngan kaler biru..sbb member sebelah satu opis pink aksesorinya..so aku combinekan sekali ngan kaler peberet biru gak kann..:) abaikan saja keselerakan brg² dlm tu..nak menunjukkan kita byk kejer la sangat...padahal pemalas nak kemas..ngehngehngehhh ;-)

so sekarang tibalah masanya nak mengetag rakan lain pula..puas ler aku pk..sapalah yg aku nak tag ni..memandangkan tidak brp nak aktip dah skrg ni..oklah den torai..aper kata kita tag

1) Mak Dara Terdiva a.k.a MDT yg glamer ni..dia ni kwn sek. ren. aku gak hehe..
2) Datin Noni Pinky haa..x tau ler dia nak wat ke x n3 ni..tp saja lah nak tag gak ;)

2 comments:

makdara TERdiva said...

alamak! nnti aku torai yo!

Whitey Mommy said...

wah...wah... bestnya... huhu semua barang2 tu menjadi idaman hati tu...:) kamera blackberry...;p bestnya...