Tuesday, August 14, 2012

Ramadhan hampir ke penghujungnya :(

diam x diam sdh 25 hari kita berpuasa..hnya tggl 4 hari je lg kemudian Syawal menjelma..tetiba rasa sedih..akan adakah lg Ramadhan utk kita thn dpn..moga² kita masih lg bernafas utk terus beribadat di bulan yg mulia dan bulan² yg lain..insyaAllah..

sana sini org bercerita pasal persiapan raya..buat diri kami sekeluarga..rasanye persiapan simple² je lah..yg penting utk anak² pnya persalinan kan..alhamdulillah..semua dah setel..cuma persiapan mengemas rmh tu mcm blom setel² lg..tgklah bebila larat buat lah..kuih raya lagilah..x beli langsung thn ni..tetiba jadi baik dpt kawal nafsu..hasrat nak buat choc chips cookies pon ntah bila dpt dilaksanakan..dok buat kek je..mintak² cuti jumaat ni sempatlah buat kan..buat masa ni redha je dulu dgn sekut² raya yg ada dpt dlm hamper free ni :p

btw zaman skrg ni ramai lg x yg dpt kad raya..aku baru lah dpt 2 kpg..2 kpg jer nokk..tp yg aku dpt sabtu lps ni rasanye yg terbaikkk ;)

sabtu lps kuar² dr bilik nampak kad ni di tepi dinding..bila masa tah dia buat..jom layan gambar..


haa cer tgk betapa kreatifnya anak daraku srg ni..kakak adelia lah yg buat..kemain meriah kalerful tuu ;)


ni kiranya cover dpn kad raya dia..tetiba ada beruang comel di situ :p


aloloo kakak..mamy pon sayang sgt kat kakak..


yg ni plg x bleh blah..smpi skrg mamy dok pk..apekah relevannya pantun ini dgn kad raya..ooo mabe kakak nak mengasah bakat berpantun agaknyer ;)




last kali lagu utk mamy..lagu yg mmg dia slalu nyanyikan buat mamy..terima kasih kakak..buatkan kad raya utk mamy..mamy sukaaa sgt..

bila ditanya si abg mana kad raya utk mamy..dia ckp..abg x retilah nak buat..nak tulis2 tu..eh eh..kemain alasan dia yer..biasalah kan bdk lelaki nih..yg more sentimental anak perempuan laaa..xpelah..xde kad raya pon yg penting anak² mamy sayangkan mamy dan dady..insyaAllah ;)

1 comments:

Rasp said...

so sweet....
dlm kad2 kan kekadang tu ada pantun...
so kira kad ni complete lah hehehehehehe...