Tuesday, September 4, 2012

Still In Raya Mode?

eh..eh..eh..dah 17 Syawal dah rupenyer...asiklahhh dok tgk n3 raya kat blog org sehingga blog sendiri pn terabai :p  dah lewat agaknye up n3 raya..org kata dah basi nokk..xpelah..drp dibiarkan blog ini sepi dan layu spt teratai di tasik madu..lbh baik mak up lah cerita sket² psl raya..

actually thn ni mmg meriahlah dpt beraya dgn kaum keluarga sblh mamy di Gombak..raya pertama & kedua mmg kami di sana jer..dan raya ketiga dah pulang pula ke kpg halaman dady di KB..

entahlah kenapa sekembalinya dari kpg..mamy mcm xde mood je nak beraya di rmh sendiri..rasa mcm x puas utk beraya bersama keluarga di gombak tu..mana taknye kejelesan tgk adik mamy si makde zubye tu amek gamba beraya² di rmh sanak saudara..family mamy je xde sadis kann..dah la kamera dia lawa haruslah mamy menumpang bergambar (itu yg sebenarnye tu..mmg kedasaran ini mamy) tapi betullah..nak tau tak rahsia..sampai hari ni..balang kuih raya pon mamy x keluarkan lg dlm almari..bahana x de sapa pon lg yg beraya rmh kami kann..tu la jadinya..kemalasan thp gaban..rmh pon x betul² kemas lg..maklum semenjak jadi part time baker ni..mcm letihh jer nak mengemas (alasan) nasib baik ada dady yg baik hati tlg² mamy kemas rmh..;)

baiklah jom kita layan pic raya yg mana hado ni je la..malas plak nak up byk² kat sini (semua ko malaskan aqish) sbb dah up smlm dlm fb..so yg dlm ni..yg terpilih jo laa..(bajet perasan lawa nye gamba) 


gamba kami sekeluarga..muka anak² semua nye ala² toyer jer..mak je yg lbh senyum..itu biasa..buat iklan colgate semedang..si debot lg xleh berenggang dgn putingnya yg dipanggil "nanak"..si kakak plak tgh sakit kepala bahana terantuk dgn irfan sepupu kesayangannya itu..


bersama dgn atuk dan nenek..iaitu bonda dan ayahanda mamy..haii laaa..x dpt pic yg betul² jadi..tgklah srg tu tertido la pulokk..makde xde ke pic mata abg terbukak..cer tgk si debot mamy tu plak klu ditanggalkan nanak dia tu..masyamm je mukanyaa..aduhaii anak²..


kasi can mamy and dady nak posing sekejap..syukur Alhamdulillah 11 thn sdh dpt meraikan Aidilfitri bersama²..semoga Allah pjgkan jodoh kami sehingga ke akhir hayat kami..insyaAllah..

 inilah keluarga besar mamy..mmg semua turn raya gombak thn ni..Alhamdulillah..semuaa adik badik mamy ada kecuali yg srg tu..susah betul nak dptkan kerjasama dia utk bersama² di pagi raya..biarlah semoga Allah membuka pintu hatinya nnt ;)

ni gambar raya kedua..seawal 10 pagi kami dh sampai beraya di mutiara gombak rmh sepupu atuk..nenek bersama anak² ppuan dan menantunya ;)

 ini adik badik ppuan mamy dan adik ipar..


mmg susah klu kat luar..si kenit tu musti nak jadi hbag sama ada bag mamy lbh² dady ;)


our family again..dah bsr anak mamy dua org ni..rasa mcm nak menambah plak lg seorang..mana tau dpt boy  plak ke..eh tetiba..

 sebelum pulang harus amek gamba ramai² dulu..mcm biasalahh kan :D


kemudian bergegas pula ke Jenderam Hilir menziarah Nek Anjang..sedara dgn arwah nenek bonda mamy mcm tu la lbh krg..kat sini best jugak..kami dijamu dgn nasik berlaukkan tempoyak ikan patin, pucuk ubi dan rendang..lauk kpg sure sdp kan..

destinasi terakhir pada ari tu ke rmh adik atuk acik anno di langat..kemudian bertolak blk ke gombak utk terima tetamu sampailah ke tgh mlm baru tetamu pulang..
setakat 3 buah rmh je yg sempat mamy berkunjung..sgtlahh x puas kan..selalu kami ke kuang..thn ni konon² nak ubah haluan..takat jenderam je plg jauh..mmg x puaslah :( mlm raya kedua tu jugak kami dh kemas² nk blk rmh utk packing brg blk kpg pula..emm..cerita di kpg nnt lain n3 yer..

sebelum penutup bicara..jom tgk video yg sempat adik mamy buat ni..syahdu plak rasanye..rindu suasana 1 syawal yg lps..:(


4 comments:

pinkiss said...

i like la. very the kalerpul.

AQisH said...

@pinkiss
warna-warni syawal konsepnyer gituhhh..

Leila Fadzleen said...

u and kak zubye looks so much alike. Both beautiful :)

AQisH said...

@Leila Fadzleen
hehe..yeke..tq ;)