Thursday, September 20, 2012

Ok² raya mmg dah habis

raya dah habis tp n3 raya x habis² haha..:p oklah ni last..saja nk citer..sempena hari malaysia 16 september yakni ahad lepaslah..kwn² time sek.men mamy dulu..teringin sgt nak rasa pavlova mamy katanyerr..jadinya mamy pon setlah soh dtg ahad tu..dah diorg nak dtg..mamy pon jemputlah adik badik mamy dgn atuk n nenek dtg beraya ke rmh..diorg pon blom beraya lg rmh mamy kan..

frankly ahad tu la baru mamy kuarkan biskut² kuih² raya semua tauuu..org dh hbs raya baru mamy hegeh² mengemas masak segala haha..yelah dah xde org yg dtg beraya..nasib baik last² tu baru ada org dtg ;)

mula² mamy agak risau jugak..cukup ker tpt org nak duduk ni..maklumlah rmh kita kan kecik jerr...


pic blur atas ni amek dgn aipet jer..konon² dah bersedia tunggu tetamu dtg..alahai..ada selipar plak kat situ lupa sorok :p


anak² pun dah ready terima tetamu ni..abg asiklah dgn aipet jer tauu..naik geram plak mamy masa ni..itulah dia anak lelaki asik ingat game jer..


tgk bekas kek pon kosong lg..tggu tetamu dtg baru bleh kuarkan..haha :p




ini jer makanan yg sempat mamy sediakan hari tu..mihun goreng, roti jala kuah kari, nasik impit kuah kacang..3 main dish only..huhu..



haa inilah yg ditunggu² pavlova mamy yg katanye meletops itu (perasan) puding trifle dgn mini redvelvet..sepatutnya cupcakes..oleh kerana mamy x reti lagi nak buat..melimpah ruah jadinya..kesudahannya mamy kuarkan dari cup tuu..xpolah..diorg ckp janji sodappp ;)


sapa² yg teringin dgn desserts tu bleh ler tgk kat blog dessert mamy ni yerrr..hehe..promote..promote ;)


tapi yg ni mamy mcm nak marah..gigih mamy mskkan kuih raya dlm bekas kaca tu tauuuu..x lakuuu ponnn..kwn² yg dtg x mkn pun..kenyang mkn desserts lain katanyer..mcm tau² jer dlm tu semua kuih tunjuk kecuali choc chips jer mamy buat..ponek den isi dlm bekas tu tau :p



tgkkan..betapa crowded nyer suasana..kwn mamy dtg ada yg serentak dgn jiran..err..jiran pon 2-3 org je sebenarnyer hehe..tdg merah tu la umi yg jaga si debot tuuu ;)


  



sempatlah mamy bergambar sakan dgn kwn² sek mamy..ada srg jer x sempat bergambar..dia dtg lambat..sdhnyer masing² lupa nak bergambar..muka mamy pon dah berminyak² masa tu..

terima kasih korang yg sudi dtg..nnt dtglah lagi yer kali ni potluck la plak blehh :p


kwn ofis mamy jemput srg ni jer haha..kebetulan dia dok dkt² dgn rmh kita gak..mamy x buat opn hse..sekadar mkn kecil²an jer..sapa² nk dtg rmh pasni bgtau je lah..insyaAllah dialu²kan..


anak² dara mamy bsama makteh dan baby dhiya yg debot jugakk ituu


ini paklong..abg mamy yg sulong..bersama anak ketiganyer..;)


yg ni plak makde n maklong..masing² bz lah melihat gambar raya yg berjaya makde printkan..sdhnyer mamy sket pon x sempat nak tgk :(


sempatlah bergambar kenang²an dgn family mamy..ada lg xde dlm gamba..adik badik laki pon x sempat nak ambil..semua dtg kecuali yg srg tu la kan..


ada jugaklah pic dady dgn pakteh..tgk bdk debot tuuu bkn mainnn tauuu..eksen jer..


akhir skali pic mulut nganga² dgn kazen dia..aqiel..ni la bahana dua² isap punting..mulot x reti tutup masing²..haha..

perasan x pic anak lelaki mamy x de sgt kan..samalah dgn kazen dia irfan tu..diorg tu sibuk main..lgpun bdk lelaki mmg x suka bergambar sgt..kecuali bdk kenit kat atas ni..mmg pantang nmpk kamera ;)

ok tu jelah kisah penutup raya thn ni..insyaAllah mudah²an kita dipertemukan lg di ramadhan dan syawal thn dpn..amin..

0 comments: